Monday, August 10, 2015

HARI PELADANG, PENTERNAK DAN NELAYAN 2015

Sampai jugak ke Hari Peladang, Penternak dan Nelayan 2015 pada Sabtu aritu....nasib baik singgah awal, sebab petang tu dapat berita khemah2 di situ diterbangkan angin sebab hujan ribut.  Luckily hubby selalu ikut serta minat orang rumahnya nih, sebab tu apa2 hal lebih suka dengan famili.  Awal2 dah bagitau hubby nak ke sini, yang best last2 en hubby yang merembat pokok mcm2 hehehe....en hubby tolong gak belikan rak besi buat letak bekas2 pokok comel2 yang orang umah dia dah penuhkan kat koridor atas.

Sempat le beli pokok ajaib, limau kasturi, limau purut nak buat stok dalam pasu, pandan wangi, pokok gajus n borong stok benih dekat booth Mardi. Ada jugak borong telur masin sekotak....50 biji RM20 aje.....huh....hari2 makan telur masin le nampak gayanya nih.  


Cuaca sangat panas terik, kalau tidak dah tentu merembat lagi banyak pokok.  Lagi pulak parking jauh, dah senget2 bahu usung pokok.  Sumer berat2.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...