Wednesday, November 17, 2010

~Salam AidilAdha~



Salam AidilAdha buat semua umat Islam di serata dunia yang sudi menjengah blog aku nih.....semoga semua ibadah dapat dilaksanakan dengan penuh ketakwaan dan mendapat keredhaan dari Allah SWT.

Blog aku nak bercuti selama 10 hari......jadi kita jumpa, InsyaAllah selepas 10 hari lagi ya.....sehingga itu, tak de update dlm tempoh tersebut.....taraaa....

Tuesday, November 16, 2010

~Cream Puff~


Sblm diisi inti

Cream puff ni order dari opismate hubby, regular customer aku kiranya.....cute miut cream puff berinti krim kastard dan jagung ni kira sekali ngap masuk mulut.....hehe.....apa pun, tq 4 d order.....next time leh order lagi....hehe....


Siap boh inti

~Luxury Cars Theme~



Luxury cars theme? uii.....menonong aku.....haha......aku pakai keta mesia je.....keta2 mewah ni harap terpegun kat atas jalan je, brand apa tak le aku ambik tahu sangat.....jadi aku google2, cari mana2 yang patut.....tak tahu le betul ke idok.....aku hentam aje le.....tp BMW nyer logo wajib ada sbb tuan punya pakai keta BMW...siri apa aku tak tahu.....aku tahu keta baru je...apa2 je le....hehe.....


~Mr Bean~



Kek tempahan dari Syariena ngan karakter Mr Bean.....patut seluar Mr Bean warna dark choc....masa dok buat aku tak ingat seluar dia warna apa.....hehe.....jadi boh je warna putih.....alamak...boleh le kan....putih pun putih le janji muka dia tetap Mr Bean......

Thanks Syariena sbb sudi datang pick up.....biasa Syariena dok order aku deliver ke rumahnya di Padang Besar.....

Monday, November 15, 2010

~Disney Princess Cake~



Kek order last minute dari opismate.....cuma sempat korek gambar2 lama je yang ada...x sempat nak cari yang lain......kali ni princess lupa pakai lipstik.....hehehe......sebenarnya dah boh, tp nampak cam kena cucuk ngan botox le pulak....terus buang.....tak elok le nengok rupa lagu tu.....hehe......

Opismate bagitau silap tak kabor kat aku nak boh tepi2 tu warna pink.....anak dia suka pink.....aku pi boh warna kuning lak......warna raja tuh hehe......ada dok tergerak nak boh pink tp cam tak bape nak masuk lak.....dok teringat kat anak org lain yg minat pink......kalu idok dah tentu baju dia aku boh kaler merah.....hehe....


~Order From Cikgu Salwa~



Cikgu Salwa order untuk makan2 kat sekolah....ada jamuan agaknya.....satu kotak cupcake ngan ganache, satu kotak lagi vanila cupcake ngan buttercream + bunga royal icing......tq ya Salwa sbb masih order ngan akak ya.....

~Pink Roses Cake N Cupcake~



Kek nih satu lagi order dari Nina.....12 in kek kat bawah, ngan cuppies satu kotak....25 pcs.....tp fit kat atas papan bulat tu cuma 15 pcs je....so balance leh ngap ya....hehe.....request dr Nina nak bunga roses pink......penat tau nak penuhkan roses atas kek 12 in tu......tp overal aku puas hati sbb akhirnya sumer kek2 Nina siap in time.....

TQ ya Nina....dan tak lupa buat Linda yang jadi orang tengah dan tukang pick up......penuh keta Linda nak sumbat2 sumer kek......


~Purple Themed Fondant Cake~



Satu lagi order dari Nina......kali ni warna purple lak....aku gabung2 bunga sikit sbb if guna roses je jadi bnyk lak ruang kosong.....design actually totally idea dari Nina.....aku mengikut permintaan sahaja.....


~Green Ribbon Fondant Cake~



Tempahan dari customer, Nina.....nama pun sama.....salah satu keknya adalah kek nih....design totally pilihan Nina tp tak de le aku ikut designnya sebijik2.....aku rasa kek nih kek omputih yg punya jadi jangan lak ada yg claim aku copy design bakers2 kat mesia ni k....hehe.....ini pilihan customer sendiri......keknya kawan Nina yg datang pick up, aku berurusan ngan Nina via tepon je.....mudah berurusan ngan Nina.....aku harap majlisnya selamat berlangsung dengan meriahnya.....selamat ya.....


~Plain Choc Cupcake 4 Kakak~



Cupcake ni request dr kakak untuk majlis jamuan di sekolahnya.....aku malas lak nak deco lebih2, jadi buat simple2 je le....budak2 sekolah boh coklat rasanya laju je......simple pun simple je le, janji abis kena ngap....hehe....

~Tahniah Along, Tahniah Kakak~


Nothing much to expect, tp Alhamdulillah le......tahniah buat along kerana berjaya mendapat 4A1B dalam peperiksaan UPSR baru2 ni......orang lain 5A baru dpt hadiah, tp along dapat gak.....papa dah janji......malam tu gak papa belikan PSP sbb dah janji nak bagi......seronok le tu....jangan dok ralit main2 kang merana nanti.....hadiah dr mama? tak dak aaa.......tunggu PMR lagi 3 tahun hehe......nak hadiah kena usaha le dari sekarang.....

Keduanya, Tahniah buat kakak dalam peperiksaan hujung tahunnya kerana berjaya mendapat markah 97%  dengan 9A baru2 ni...beza 0.78% je ngan no 1.....kakak sekolah agama, so subjek dia ada 9 sumer.....kakak terima hadiah kerana dpt no 2 dalam kelas, tahun lepas dapat no 1.....kawan baik dia yang dapat no 1, tahun lepas kawan baik dia dpt no 2.....sorang lagi bespren dia dpt no 3.....ooo....main gilir2 le pulak ya.....hehe.....




Baby buat muka muncung....dia kata tak aci dia tak dapat beg fail tu gak......eee......tu hadiah kakak le.....


Pelajar cemerlang sekolah kakak dalam UPSR tahun ni jatuh kepada anak collegue hubby.....aku salute le budak nih.....mmg nak compare ngan budak2 UPSR biasa, budak2 sekolah agama aku kira otak lagi teror le......seminggu lepas abis UPSR, dia orang kena sit untuk PRAI (Peperiksaan Rendah Agama Islam) sebanyak 6 paper......anak collegue hubby dapat 5A dalam USPR dan 6A dalam PRAI (Mumtaz).....antara subjek adalah bahasa Arab dan hafazan.....kalu aku mmg leh stress le.....orang lain study 5 paper je, dia kena study sampai 11 paper......harapan aku kakak leh dok dlm list tu nanti......Amin.....

Balik2 umah, ada lak yg sedang menunggu.....tengok tu.....seronok lak dia dok tengok kami.....hehe....

Wednesday, November 10, 2010

~Watermark 4 Sara~

Semalam dah siapkan header ngan biz card untuk sara.....arini aku buat watermark lak....uuu....rajinnya.....kalu sendiri nyer asik tukar je, setakat ni aku sendiri tak pernah puas hati ngan watermark sendiri.......silap2 aku punya esok aku tukar lagi.....seronok dpt mencantikkan blog sara......orait sara......sumer dah on.....dah tak dak alasan lagi tau......

Tuesday, November 9, 2010

~Sara Boutiqe Blog~


Header

Biz Card

Allloooo guyz......hehe......ni gambor apa pulak ni ehh.....hehe......ni.....le header ngan biz kad yang aku buatkan untuk best buddy aku nih....amacam? boleh le kan.....amatur je.....sumer hentam je.......jemput2 le singgah blog dia nanti.....leh le korang nak tempah2 baju kurung ke baju melayu ke baju anak ke......boleh je le.....harga sangat2 berpatutan......tak kira le korang dok mana, nak pos pun boleh je.....to info, kawan aku dok KL......aku tak ambik komisen.....don't worry....hehe....aku tolong kawan2 je yg tngh semangat nak memajukan lagi biz dia.........

~Red N White Emergency Cuppies~



Cuppies ni cuppies emergency order dr customer.....dpt order kul 8 lebih smlm....nak ambik pagi ni......luckily le semua bahan mentah ada.....aku pun punya le emergency gak sampai snap gambar pun kelam kabut....jadi ke tak jadi gambar nasib le.........temanya nak love.....selebihnya aku redah je ler sbb kekangan masa.....tak sempat nak pk lebih2.....dah 8.30 baru start bakar, kul 9.15 baru cuppies masak.....nak sejukkan pulak.....kul 10.30 baru leh deco, dkt kul 12 baru siap.....patut leh siap cepat tp kes sambil deco sambil pk apa nak deco maka jadi le panjang masa......tp lega...lega.....leh landing balik baca buku......aku dah jadi tabiat sblm tidur mesti baca buku.....tak kira buku apa......



Monday, November 8, 2010

~Ben 10 From Auntie To Nephew~


Kek Ben10 ni request dr Almin UUM untuk besday anak sedaranya.....ini le baru nak start deco balik lepas 2-3 order kena cancel sbb banjir baru2 ni, so sorry buat customer2.....apa daya ya......sib baik Almin order pada tarikh banjir pun dah surut.....mujur gak le nak delivery pun dekat je.....masa delivery, besday boy dah tercegat depan pintu....waaaa.....excited dia dpt kek.....tentu auntie dah bagitau kek dia dalam perjalanan.....hehe......lepas ni Almin kata kena lukis alien Ben 10 lak....hahaha.......sekali sekala apa salahnya cuba lukis......tq ya Almin......ingatkan Almin masih kat obersea......dah balik rupanya....

~Suasana Banjir Di Perlis 6 Nov~

Cuci2 mata je le dulu ya......kesian tengok sesetengah rumah masih berendam dalam air......yg dah surut pulak sibuk menjemur barang2 yang basah, tak kurang jugak ada yang sibuk mengeluarkan barang2 yang dah rosak.....banjir kali ni mmg menduga penduduk Perlis khususnya.....kalu dulu tempat2 rendah je yang kena, kali ni bandar Kangar turut ditenggelami banjir dan lumpuh selama beberapa hari.....sabar dan redha hendaknya.....







Wednesday, November 3, 2010

~Banjir 02 Nov 2010~



Beginilah keadaan banjir di sekitar umah aku.....teruk ke tak? hmm.....situasi yg lebih kurang sama sekitar banjir besar 5 tahun lepas.....mujur le syukur ujan berenti pada keesokannya, jadi umah aku jadi mcm pulau.....dikelilingi air dan umah pun lagi 2 inci air nak masuk umah......sama mcm dulu.....kalu ujan berterusan mungkin mcm2 kemungkinan boleh berlaku......kawasan Kangar masih tenggelam dek banjir......keta ngan 4x4 pun masih tak dibenarkan lalu......jalan kuar dr umah aku ke kangar pun masih dalam lagi airnya....mujur jalan belakang air dah surut.....kalu tak, tak tahu le....

Dah 3 hari bekalan elektrik terputus......mmg mencari baju nak datang kerja arini berteman lampu suluh je......jadi aku datang kerja ngan santai je......tak datang kerja tak leh lak, jiran aku gak beruntung sbb dapat cuti bencana 5 hari lagi......jiran yg kerja jpj tu pun sama....siap dpt terus cuti bencana.....opis aku? hmmm.....aku rasa mcm depa kurang prihatin sikit bab nih.....ada citer2 tak menarik yang aku dengar.......dah le khabar ok ke tak kakitangan nih tak ditanya.....ada yg keta tenggelam terus dlm banjir, leh siap antar bas kata kena masuk opis.....ada ke patut???? org nih ngan bnyk hal lain kena pk.....sapa yg boleh datang dan tak kena banjir, datang je le.....ini yg teruk kena nih camne......yg staf dtg ngan bas, bila balik lagi selamba tak kisah nak antar, maka cari le inisiatif sendiri.....uiii....tolong le prihatin sikit.....sian depa2 nih......umah aku pun sama le, tidur pun tak lena....kejap2 asik suluh porch tengok paras air takut makin naik.....nak bukak pintu pun takut ngan ular, ngan lipan, ngan lintah dok berkeliaran dkt porch umah......jangan ingat nak senang sendiri je kan.....






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...