~Pink & Yellow Theme Cuppies~





Order dr azie di poli.....azie suruh ikut contoh dlm blog kita sebijik cam tu....cuma kaler rama2 kita boh kaler nak kuning2 sikit nak bagi highlight tema yellow and pink tu.....terduga betul nak buat bunga ros sbb cuaca yang terlampau panas.....kalu tak dak kipas, menitik2 rasanya peluh...tu kira dah malam.....tengah malam....kalu siang hari, maunya krim tu lembik terus.....sampaikan buttercream pun ikut melentuk jer dek kepanasan yang ada......jadi hendak membentuk mmg susah dan memakan masa....

** eh...eh....kebetulan lak sama kaler ngan entry sblm ni.....tp both cake utk orang yang berbeza....hehe......

~Menganyam Tikar~


Kek ni follow sample yg customer dah bagi.....cuma tang bunga customer suruh tukar boh bunga ros.....walaupun simple jer rasa nak buat, tp kek ni guna hampir 1 1/2 kuantiti buttercream dr kebiasaan kita dok guna untuk sebiji kek.....biasa guna 1 kuantiti pun tak habis......tapi yang ini tang nak anyam tikar tu mmg bnyk guna buttercreamnya.....

~Simple Cake~



Kek yang simple sahaja buat mengiringi kek princess tadi....untuk orang yang sama.....yang ini untuk makan2 kat umah jer.....yg tadi tu nak makan2 kat nursery......kedua-dua kek tepinya kita coat ngan choc rice sbb customer suka ada coating tepi2 kek ni......kebetulan kita ada ready made figure mini mouse ni, maka kita letak bagi birthday girl suka sikit.....hehehe.....buah stoberi letak kat corner sbb stok dr cameron masih ada...





~Disney Princes~


Alamak....sepatutnya kena lukis barbie....nape lak pi lukis disney princess ni......tak perasan betul....hehe....tp nasib baik kek ni kek opismate yg dah selalu order.....harap2 anak dara dia tak kisah janji ada rupa pompuan....hehehe....rasanya masa dok pilih2 gambar mmg dalam kepala dok aim muka disney princess ni dari awal....tu pasal ler jadi mcm ni.....hehehe.....


~Ronda2 di Cameron Highland Part IV~




Smokehouse Hotel.......patut ler mahal.....umah lama.....tp tak berani aaa nak dok sini.....hehehe......




Resipi yang ada pada kalendar pada tahun 1972....masa ni baru teringat kat majalah2 lama mak yang sudah mak buang.....sayang tau.......nanti2 kena pesan kat anak2.....majalah2 ngan buku2 mama simpan elok2......ada guna satu hari nanti untuk rujukan mereka.....jangan buang......apalagi yang ada ilmu2 ni mcm majalah Wanita dulu2 ni......kalu rasa semak, simpan dlm kotak elok2 boh dlm stor.....jangan sekali2 buang......itu khazanah berharga tu.....




Sifir ilmu hisab zaman2 dahulu kala.......menarik ni......

Peta Cameron Highland

Lastly pasal cameron highland.....ini pestime masuk kat Time Galeria.......sblm ni dtg ke sini tak pernah nak singgah......kat sini sumer citer dan sejarah berkenaan tanah tinggi Cameron Highland......mmg menarik.......

Ok ler....final wrap ler ni pasal cameron......

~ Ronda2 di Cameron Highland Part III ~

Strawberry Yoghurt With Honey
RM3.90

Salad Bowl
RM4.90


Strawberry Sundae
RM5.90


Daun Parsley





Tomato



Sumer gambar kat atas ni gambar dkt Big Red Strawberry Farm....mmg suka datang sini tengok sayur2an, santai2 sambil makan2 salad......cuaca walaupun dalam panas terik, tiap kali angin sepoi2 datang....alahai....sojuknya......mat2 saleh pun pakai baju sejuk.....hehehe.....kira tak over ler kalu kita pun pakai gak....meaning mmg sejuk ler tu......


Kemaruk lak makan durian macam tak pernah jumpa kat tmpt lain....tp hubby kata syok ni makan sejuk2.......kita pun telan ler gak....sib baik x sakit kepala......maybe sbb cuaca sejuk....kalu tak sahih kena migrain.....hehehe....

Singgah snap gambar kat taman ni, baby sibuk nak ambik gambar ngan buah stoberi tu.....



~Ronda2 Cameron Highland Part II~

Makan2 sambil snapping around di ladang teh Bharat Plantations......







RM6.50 per slice

RM4.00 per slice

~Rehat2 di Tanah Tinggi Cameron Part I~

Waa seronoknya dpt pergi bercuti ke Tanah Tinggi Cameron.....w/pun dah beberapa kali pergi tp rasa tak puas nak pergi lagi........dpt hirup udara nyaman tu rasa mcm lega jer segala yang berat di kepala.....tidur pun nyenyak ajer......baby dah siap cakap "syokkk.......nak pergi satu kali lagi....." hehehe

Tapi yang paling seronok sbb dapat ambik gambar yang menarik.....yeehaaa.....dah pandai guna setting manual dan dah reti nak main ngan flash atau tidak......alamak......nampak sangat tak reti nak guna kamera dslr.....hahaha.....peduli ler....yang penting gambar2 memuaskan hati.......semua gambar2 ni kita tak edit....original snap nyer.....wow....the colour is so amazingly captured.....hehehe....tp still kena practise more ler kalu part ambik gambar dlm rumah ni....tak bape reti lagi nak adjust......





Along yang snapkan.....







Pokok yang makan serangga.....apa ke nama ntah ler.....



Buah Cinta.....alamakkkk....masamnya......maybe sbb pestime makan jadi sumer pakat rasa pelik....tp bila dah 2-3 kali kunyah rasa boleh tahan gak.....tp hubby siap campak ngan sekali ngap......hehehe....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...