~White N Silver Theme~



Tempahan dari Latifah....nak warna putih n ada silver beads....untuk bunga aku letak warna light pink sbb dah cam pucat lesi je bila sumer warna putih ngan silver......x pe ekk Latifah??...hehe.....lewat aku siapkan kek nih gara2 mini tornado yang jadi dekat ngan umah.....walaupun tak kena, tp masih susah hati gak.....


~Scenario Kejadian Tidak Diingini~

Bencananya mmg tidak seberapa tetapi bagi penduduk2 di sekitar tempat ni aku rasa tentu fobia jugak.....lagi kan aku yg tak terkena tapi duduk berdekatan turut merasa fobia memikirkan keselamatan anak2......ini je yg sempat aku snap tentang kejadian yang berlaku petang semalam.....ribut yang berlaku tu mmg tak disangka2 le boleh terjadi sebab kat situ mmg area perumahan......tp itu le kan, kejadian Allah ni adalah kehendak-Nya.....di mana-mana sahaja boleh berlaku......



Pokok patah dengan atap2 rumah terbang, ada yang tingkap patah.....



Di sini tempat berkumpul semua 'bahan buangan' yang dibawa oleh 'puting beliung' kecil ini....di padang sekolah bersebelah taman perumahan yang turut terkena.....



Kedai makan ni tempat aku selalu lunch....habis terbang sumer zink2 naik ke atas tiang lampu, terbang ke atas rumah2 di taman perumahan dan ke padang sekolah....



Atap2 rumah di belakang rumah 2 tingkat tadi.....ini rumah2 teres setingkat......abis tercabut.....kesian dia orang.....basah kuyup dalam rumah agaknya.....



Sebelah kedai makan tu bengkel kereta......van terbalik, ngan signboard turut patah.....rumah2 yang kelihatan di depan bas tu pun semua turut terkena.....tu sumer rumah2 individu/rumah kampung....

~Kejadian Yang Tidak Diingini~

Cuba perhatikan gambar2 di bawah......kejadian ini berlaku sekitar jam 5.04 minit petang tadi......pics ni diambil oleh my son.....puting beliung kecil yang boleh dilihat dengan jelas dari rumah aku......puting tu terbentuk sebelum hujan lebat.....semasa balik dari opis, aku dah kerisauan.....aku tak tahu ada puting beliung kecil nih.....aku melihat kedai makan dan kedai baiki kereta yang terletak sekitar 50 m je dari rumah aku telah ranap teruk......dalam hati aku dah berdebar2 teringatkan anak2 di rumah....hubby pun masih kat opis.....lepas dah sampai rumah baru le along tunjukkan gambar2 yang dia ambil.....MasyaAllah....syukur le tak ada apa2 tak diingini berlaku....




~Shahida's Order 4 Her Sister~



Order ni dari Syahida untuk adiknya yang bakal menduduki peperiksaan SPM tahun ni......aku tak dapat jumpa adik Syahida so I left the cuppies to the post guard office.....36 pcs M cuppies, rasanya untuk jamu kawan2 sekali le nih.....hehe....it's nice berurusan ngan Syahida sbb langsung tak cerewet.....pasal latar cuppies tu aku buat gak color coklat light as per requested.....cuppies simple sahaja, no fancy2 mengikut sample yang telah diberi.....

Later in the middle of midnight, this SMS came in while I was reading the story about Cayman Cindy:-

"Salam kak nina, adek sya da mkn cupcake akak tu. alhamdulillah smua ckp sedap bangat n sweet sgt..tekiu sgt2..insyaAllah t lo da pa2 event g sy akn pesan kt akak g n sebrkn kt kwn2..mmg puas ati...:-D"

Panjang lebar gituh......hilang rasa sayu sebelum tu bila membaca mesej dr Syahida.....thanks ya Syahida......

~The Inspiring Stories~

Pic courtesy from here

So sleepy today.....why? hadn't had enough sleep?.....yup.....I didn't.......I was googling around last night looking for some inspiration to actually creating a new blog header for my blog......when somehow I stumbled upon this blog owned by someone so inspiring for me......eh.....tiba2 aku speaking pulak....terjangkit sbb almost 3 jam aku ralit membaca isi blog tersebut dari pukul 12 tengah malam sampai kul 3 pagi....well, no offense with it k.....nape le aku buat kerja gitu padahal boleh je nak sambung esoknya.....entah.....aku dah melekat kemas pada skrin laptop semalam.......aku scroll citer dr mula sampai abis......when everytime i read the stories, i had to hold back the tears.....it's like gonna explode!!!.....actually sedih bercampur gembira, sedih melihat keadaan her daughter but at the same time, aku sangat gembira melihat ketabahan seorang ibu (dan selepas itu ibu-ibu yang lain yang senasib) dan betapa anak-anak ini bertuah mendapat ibu2 seperti ini......melihat rakaman perjalanan kehidupan yang these moms captured untuk memantau dan dijadikan kenangan.....sangat2 manis......

Cerita bermula dengan kisah Cayman Cindy yang baru berusia 2 tahun lebih.....or like her mother described her as The Beautiful Cayman Cindy.....Cayman is a little girl born with several birth defects.....with first detection as a hydrocephalus baby.....

Why did I say I was so touched by the stories?  Well....just go and read each day about her progress.....and how lucky for her to have such a lovely parents who love her so much....moral of the stories, anak2 adalah anugerah dari pencipta-Nya yang sangat bernilai.....aku percaya ibu2 yang telah dipilih untuk melalui perjalanan ini walau apa pun kepercayaan dan anutan mereka, adalah mereka yang mempunyai jiwa yang sangat mulia dan dijanjikan ganjaran yang setimpal oleh Allah SWT.  I am glad to be part of the parents.........Alhamdulillah.....should be no regret at all......so if u have normal kids, do not ever look down on others who don't have one...... I highly adore these parents so much, coz I realize not everyone is blessed with such a spirit like them.....i know not everyone can feel what are really inside of them but only those who went through the same journey......

~Singgang Daging Tulang Rusuk~



Best giler dapat buat masak singgang nih.....kdg2 tak bape berani nak masak pun sbb tak de sapa nak makan kat umah......kali ni cuma utk aku ngan hubby makan je sbb pedas.....tak pedas tak kick le jadi anak2 mmg tak leh nak makan le.....bila makan, aku teringat masakan K Zaharah aka mok ghoh, opismate lama aku kat kelantan, kawan2 lama yang sangat baik ngan aku di samping k na yang sentiasa aku rindui, antara opismate yang sangat2 close ngan aku.....apa citer mok ghoh sekarang? sihat ke?.......rindu betul ngan dia orang sumer......citer pasal mok ghoh, dek kerana kesedapan singgang dia ler aku jadi kemaruk ngan singgang, siap aku mintak ajar aku buat lagi......mak aku tak biasa buat ala2 mcm ni walaupun ni mmg makanan tradisi di kelantan......tp aku dah berazam la ni nak kumpul2 sumer masakan2 negeri aku dan nak buat sampai aku leh ingat je dlm kepala hehe.....

~Singgang Daging Tulang Rusuk~

Daging + Tulang Rusuk
Bawang Merah - dihiris halus
Halia - dihiris halus
Lengkuas - dihiris halus (lebihkan)
Bawang Putih - dihiris halus
Biji Ketumbar - ditumbuk
Air secukupnya
Gula Nise (Gula Melaka)
Lada Kering - direndam dlm air panas dan dipotong2 sahaja
Asam keping
Garam/Gula/Perasa

Rebus daging + tulang rusuk hingga empuk bersama semua bahan hiris bersama ketumbar.  Masukkan asam keping, gula melaka, lada kering, garam, gula dan perasa.  Masak hingga daging lembut. 

~Mickey Mouse Character Cake for Haziq~



Kek ngan pic mickey mouse ni order dari opismate sempena besday anak sulung beliau yang baru mencecah 1 tahun.....mak muda dan vogue lagi nih....hehe....jgn mare ilah.....hehe.....bersama2 nih ilah order puding gak tp lupa lak nak snap.....dok asik buat benda lain pagi2 tuh....masa ilah dtg pick up tu tngh dok memasak kat dapur, jadi ala2 'mummy vogue' le kat dapur haha......tak leh nak kuar.....kikiki.....anyway thanks ekk.....

~Baju Sekolah Kakak~



Apa citer lak ujung2 tahun baru nak tayang baju sekolah kakak nih? hehe.....sebetulnya ni testing sesi lembut2kan tangan balik nak mula menjahit.....semangat jahit2 dah datang sikit2 nih hehe.....baju sekolah kakak ni aku baru siapkan hari minggu lepas....baju2 lama dia sumer dah singkat, jadi hubby kata beli sikit dulu kain buat eksperimen dulu ingat lagi tak camne nak jahit baju kurung hehe...kalu ok lepas ni baju sekolah kakak tahun depan sumer aku jahit je......sori le naaa.....aku ni terbalik sikit, org kata mudah jahit baju kurung biasa dari jahit baju kurung moden, tp aku lebih mahir jahit baju moden pulak......tang mana fobia nak jahit baju kurung biasa ni pun aku tak tahu.....padahal masa belajar jahit dulu mmg belajar jahit baju kurung biasa je......teringat lagi kat cikgu Nina yg personally ajar aku menjahit dulu nih.....tak tahu le kedai jahit tu masih ada lagi ke tak......

Sebetulnya aku dah tak sabar nak menjahit lagi.....lepas dah try bnyk kali nih dah rasa confident sikit nak mula semula, kalu dak asik kerjanya belek2 pola je, tunggu seru datang lambat sangat....hehe....smlm pun baru lepas grab buku baru baju2 tradisional Salikin Sidek....fuuuhh.....tambah bersemangat aku nak potong2 kain nih.......tp sori le ya....buat masa ni hanya untuk peribadi sahaja.....tempahan tak bukak kat sapa2 pun.....

~Black, White & Silver Theme~



Kek tempahan dari Amalina untuk dibawa ke Kelantan.....sori ya sbb kena mintak datang pick up malam2 sbb suppose tu Amalina nak datang ambik pagi esoknya, tp aku akan 'terperangkap' di dalam bilik meeting le pulak.....jadi terpaksa le menyusahkan Amalina mintak dtg mlm sblm tu gak.....

Bekas tu Amalina yang bagi so aku boleh measure saiz papan ngan kek untuk fit dalam dulang tu......bekas tu dah siap gubah ya.....bukan aku yang buat....hehe....dan sample kek pun ada Amalina bagi tp aku mmg olah totally ikut cara aku...cuma aku kekalkan ala2 tu je....bukan apa....sbb tak nak le ada nanti tokey2 kek yang tiba2 claim "eh...eh....ni design kek aku le....ciplak tak mintak izin".....sori le ya.....ada tokey2 kek ginih ya....yg penting gambar tu hak masing2, tak baik curi2 gambar orang ya...... bagi aku setiap design itu atas kreativiti masing2, tak payah mintak izin nak copy design ke apa, bila aku tayang tu kiranya tengok je le......kek dia, dia yang buat, bukan aku yang buat, jadi tau sama tau je le ya.....



Untuk kek ni aku tetap guna kek lebih kurang 1.5 kg gak, cuma biasanya aku guna loyang 8 in, kali ni aku kecikkan loyang ke 7 in ngan adunan yang sama.....so kek sedikit tinggi le.....kalu muat papan kek 10 in dah tentu aku guna loyang 8 in.....tp cuma papan 9 in je yg leh muat tu pun jenuh kena cari kat kedai sbb papan2 stok kat umah tak de saiz 9 in 4 segi nih.....sib baik le ada kat Yon Hin tuh.....kalu dak jenuh gak nih nak mencari sampai ke Jitra lak.....untuk bunga sepatut kena pure white, tp stok kat kedai pun tak de warna putih, so aku terpaksa beli 2 kotak bunga ngan warna pink yg ada bunga2 putih bersama, kena le aku potong2 bunga pilih yg putih2 tu......



Orait le Amalina....tq ya untuk order nih.....semoga selamat semuanya.....

~Carrot Cheese Cake untuk kek hantaran pertunangan~



Kek carot pilihan customer untuk hantaran pertunangan.....bermain ngan cream cheese sebagai topping mmg mencabar sungguh......anyway kena gak le buat as permintaan dr customer nak topping tuh.....aku cukup takut kalu2 toppingnya cair......harap2 ok je.....

~Along's Birthday Cake~



Senang je along mintak design gini je.....ala....hentam je le...dia soh boh Naim77....apa makna 77 tu pun aku tak tahu.....lucky number dia le kot......2 kg kek sponge untuk dia sbb dia nak kek besar.....

~Menu Makan2 Besday Along~



Nothing yang grand2 le....buat sikit makan2 untuk along ngan kawan2 baiknya.....tp aku je yg penat lebih sbb nak make sure sumer cukup dan siap.......menunya simple2 je......Spaghetti Bolognaise, roti jala ngan kuah kari, puding buah 1 jenis, dadih strawberry, buah2 sikit....itu je le.....



Kuah Spagetti, resipi ihsan dari kawan lama......aaaa......thank you aaa.....mmg best......anak2 aku siap makan berulang2......siap tak mau ambik spaghetti, nak ratah kuah je.....sedap giler....tp aku ada alter sikit2 le ikut kesesuaian bahan yg ada.....



Puding Buah2an buat penyejuk di hari petang.....

~Roti Jala~


Untuk pertama kalinya dalam hidup aku menjala roti jala sebanyak nih......untuk makan2 along ngan rakan2nya, aku sediakan dlm 2 kg tepung untuk buat roti jala ni......4 jam ko dok menjala.....dr kul 9 pagi sampai le kul 1 tengahari.......sampai kejang2 rasa tangan dan kaki.......penat tau......dah le bekas untuk menjala lak cuma mata satu....hmm....boleh tahan gak aku menjala......padahal pernah le sekali dua dulu buat tp takat 5-6 keping je.....hahaha.....skrg tu diaaa.....sampai 2 kg tepung buat.....leh le ambik order pasni nampak gayanya....hehehe.....

Resipinya aku ceduk dari satu blog nih....tp dah bnyk aku alter2 sbb nak sesuaikan ngan kepekatan adunan nih.....tp overall aku suka ngan resipi nih.....

~ROTI JALA~
**aku buat double resipi nih....resipi copy paste je....tq to ownernya ya....

5 cawan tepung gandum
1 biji telur
1 cawan santan cair
4 cawan air ++ (aku guna extra dlm 1 cawan lagi setelah didoublekan adunan)
1 sudu teh garam
serbuk kunyit secukupnya @ pewarna kuning
minyak dan daun pandan untuk menjala

Cara-cara:

1. Masukkan semua bahan ke dalam pengisar. Kisar hingga sebati. Tapiskan ke dalam mangkuk. Cuba adunan menggunakan acuan. Jika adunan pekat, tambah sedikit air kerana kadangkala jenis tepung gandum berbeza, mempunyai kecairan berbeza

2. Sediakan kuali leper di atas dapur. Panaskan dan sapukan permukaannya dengan minyak menggunakan daun pandan yang dicarik sedikit dan diikat agar roti jala tidak melekat.

3. Apabila masak, angkat roti jala dan letakkan dalam pinggan. Jangan lipat lagi. teruskan menjala lagi. Sementara menunggu roti jala masak, lipatkan roti jala pertama tadi. Buat begitu berselang-seli hingga habis adunan.

*** roti jala yang baru diangkat masih rangup dan susah untuk dilipat. Biar 1 minit baru roti jala jadi lembut

**untuk kuali menjala nih aku guna kuali non stick dr Tesco RM14.90 je rega....tp mmg berbaloi menjala atas kuali nih......



Kuah kari ayam ni buat makan ngan roti jala.....plannya nak buat kuah durian tp sayangnya aku tak jumpa buah duriannya pulak.....

~Dadih Strawberry~



Dadih ni aku buat sebagai sebahagian menu untuk sedikit jamuan sempena birthday along....prepare yang ni dulu.......jemput kawan2 along je....tak larat nak masak bnyk2 pun......saja je le kan.....tahun depan kawan2 sekolah rendah tak tentu dapat jumpa lagi ke tak.....bespren2 dia sumer budak2 bijak, nanti kalu dia orang sumer dapat masuk sekolah asrama ke apa ke, tentu susah dah nak dpt jumpa......

Menu sumer ringan2 je sbb budak2 je kan, cam tak logik kalu nak buat menu berat cam makan nasi gituh......apa menunya nanti dah selesai majlis baru kita citer ya.....buat sorang2 je jadi mana leh bnyk menu hehe.....bnyk kerja nih, umah tak kemas lagi......

Citer pasal dadih nih.....untuk resipi ni dapat le dalam 35 bekas kecik nih......rasa cam penuh periuk buat, dpt bnyk tuh je.....hmmm......sikit lak.....kang baby ngan kakak meragam nak gak jenuh le.....resipi aku cilok dr myresipi je......tp aku turunkan resipi yang aku buat nih ngan sedikit modifikasi......dadih ni mmg goyang2 inul gituh......

~Dadih Strawberry~

1 liter air
2 liter susu rendah lemak
1 1/4 cawan gula castor
1 sudu besar tepung jagung - dicampur dengan 2 sudu besar air
10 gm serbuk agar-agar
3 sudu besar strawberry paste
1 sudu besar pewarna merah

Didihkan air dan serbuk agar-agar bersama gula hingga hancur.  Masukkan adunan tepung jagung yang telah disebatikan dengan air tadi.  Masukkan susu rendah lemak dan kacau dengan api perlahan hingga ia hampir mendidih.  Masukkan paste strawberry dan pewarna dan tutup api.  Tapis adunan ke dalam acuan dan bekukan.

~Happy Birthday Along~

Birthday Graphics

Happy Birthday to along.....yang ke 12......mama doakan semoga menjadi anak yang baik, yang patuh kepada Allah dan agama, pada orang tua.....belajar menerima kekurangan dan kelebihan diri......jangan sekali2 dalam hidup dengkikan kejayaan dan kelebihan orang lain, tp belajar menilai apa yg kita kurang dan sentiasa berusaha memajukan diri......bila dah berada di atas, belajar untuk sentiasa tunduk melihat ke bawah......kita di dunia ni hanya sementara....semua yang kita ada hanyalah pinjaman sahaja.....bersyukurlah sentiasa dengan apa yang kita ada.....

MAMA LOVES U, ALONG.......

~Happy Birthday Friend~

 
Kek ni untuk best buddy aku merangkap opismate aku gak.....skrg dah pindah bahagian tp friend will always be friend.....besdaynya yang ke bape ye ekkk? hehehe....rahsia2.....hahaha....umur tak penting janji jiwa tetap muda.....kikiki.....

Cheese cake untuk dia yang suka kek nih.....cuma aku tambah bunga2 supaya nanti lebih naik seri kek sekali ngan tuannya sekali......selamat hari lahir k gee......semoga panjang umur, murah rezeki hendaknya sentiasa.....



sori le gambar tak memuaskan.....tak pandai lagi nak main ngan kamera kecik nih.....kejap gelap, kejap terlebih silau le.....mcm2 betul.....

signature nina

~Pop Cake~



Ini bukan order sapa2....ini buat untuk aku ngan anak2 yang makan....uish....sedap le....tak leh resist....ni yg tak suka ngan godaan coklat2 nih....saja je nak menggerakkan jarum kat mesin penimbang ke nombor yang semakin besar.....hehe......

Resipinya tak payah susah2 pun, aku guna resipi kek biasa je, kek coklat.....dah masak tu aku pecah2kan je jadi serbuk, then aku campur ngan cream cheese ngan susu pekat utk bind the cake together......aci dak...??? main hentam je tp rasanya fuuhhh......sedap weiiii.......aku keraskan dulu dlm fridge sblm aku celup ngan coklat.......bila coklat dah set.....leh le ngappp!!!

~Giant Cupcake~



Jangan le gelak tengok rupa giant cupcake aku nih.....ni kira masuk kategori kek yang tak sempat meletup hehe....tinggi giler keknya....2 kg kek chocolate dibentuk menjadi giant cupcake sebagai memenuhi permintaan Nurul Jannah......tq Nurul kerana permintaan yang di luar kebiasaan aku sebenarnya.....happy le gak dapat buat sbb leh le gak aku cuba2......

Kek ni aku delivery ke Changlun....fuuuhhh.....susah betul nak bawak.....dah le tak de kotak yang leh masuk saiz kek tuh......hubby le pandai2 buat lubang kat kotak bagi gunung kek tu lepas ke atas hehe.....



Neway, tq sekali lagi pada nurul jannah......jenuh tau penerima dok bagi petua jalan kat aku sbb mmg tak tahu langsung mana umahnya.......sib baik selamat gak kek sampai......

~Mini Blueberry Tart Utk Zu~



Order dari Zu yg sentiasa loyal order benda2 mini nih....hehe......kali nih Zu order mini blueberry cheese tart......tima kasih bnyk2 ya Zu.....sib baik sempat masak tartnya....ingatkan Zu nak pick up tengahari, masa Zu sms bagitau nak ambik kul 10 lak, tart tu baru je 1/2 jam masak.....hehe......panas2 lagi......kulit tartnya dah siap aku buat mlm tu lagi.....intinya je yg aku prepare esoknya......

Selamat menjamu selera ya Zu.....

~Tema Gold White Utk Pertunangan~



Kek ni order dari opismate en hubby......nak tema putih dan gold.....ini kali ke 3 opismate en hubby nih order kek fondant......paling best bila dpt prepare kek 3 tingkat masa majlis kawin anak beliau di Dewan Kuin sbb aku siapkan bunga2nya sendiri......mmg bertungkus lumus buat kek tuh.....dan aku gembira sbb pengantinnya sangat2 berpuas hati.....kali ni utk anak sedaranya pulak yang bertunang.......

Aku deliver ke Alor Setar berangkatan ngan anak2 ke rumahnya.....mmg ingat2 lupa sbb dulu en hubby yg bawak.....jadi aku hentam aje le.....dasat gak main redah2 cari rumah, sib baik along mmg ingat kena corner kat mana.....sampai2 je depan umah, orangnya pulak tak ada, pergi makan kenduri kat Kuala Kedah.....hehe....silap timing.....dalam setengah jam lagi katanya dia sampai umah.....jadi aku pun ngan anak2 terus ke simpang kuala le pekena kfc sementara tunggu dia balik.....woooo.....penat ooo bawak 3 orang budak nih, cam bawak anak2 itik yg tak dengar cakap mak itik.......sorang ke hulu, sorang ke hilir....sorang tolak yg nih, sorang tolak yang tuh.....wadus....mak itik pening kepala......

Mak itik pun cakap : "helloooo.....kalu dok denga gapo mama oyak, mama dok bowok gi Tesco.....sapo nok balik ghumah ko nok gi tesco?"

wooo....mak itik dah kuar bahasa jerman dia.....hahaha......

wokay.....diam le dlm 5 minit.....pastu dengar balik ada lak itik2 dok menyudu lagi......tu baru 3, kalu bawak 5, 6, 7.....wadus.....mak itik surrender le.......nak buat mcm mana, anak2 itik nih tak takut kat mak itik......kalu tokey besar ada pandai lak dok diam.....hahaha.....



Orait le.....kek pun dah selamat deliver......anak2 itik pun dah beli apa yg dia orang nak......boleh sengkek mak itik ngan anak2 itik nih.....sumer main tunjuk2 je.....eeeeeeeeee

~Cream and Gold Theme 4 Ayu~


Aku menyampah betul ngan feature baru nak upload gambar ke blog kali ni.....tiga empat kali aku tekan belum tentu gambarnya kuar.....mmg nak kena sekeh le......rugi masa aku je nak upload gambor2 nih punya le lama....nape yg tukar feature jadi gini nih......hellooo.....aku ada kerja lain lagi nak buat nih.....tenet pun satu hal mcm kura-kura.....ingatkan arini dah reset speed masuk bulan baru, tapi serupa tu gak.....tak laju2 pun.....dah le aku tambah 1G kali ni kena charge RM15 tak mcm biasa cuma RM5 je.....waaaa......mmg mencekik darah le depa ni pun.....kot ya pun nak up rega bior le service tip top sikit.....ini tidak.........



Orait le lepas geram tuh.....meh nak tayang cupcake le dulu......cupcake nih order dari Ayu.....ada aku citer dlm entri sblm nih pasal ayu kan.....aku dah cakap nak buat cupcake ayu kali nih ngan penuh kasih sayang.....ikut cara aku je le....aku tahu tokey2 kek ramai sekarang, idea pun mcm2 yang lagi canggih tp aku masih ngan cara aku, tak payah copy2 org nyer.....idea on the spot mcm biasa.....yg jadi on the spot sbb jenuh dok pk apa le nak deco.....asal2 aku beli bunga putih ingat nak letak kat cupcake ayu, tp ayu bagi tema baru lak warna krim ngan gold.....aiseh....tak sempat dah nak pergi cari bunga lain....so aku rasa kalu boh putih cam tak kena je.....jadi kena le buat bunga sendiri......nak bagi bangkit je warna bunga....kena le terang sikit....lagipun deco ayu serah je kat aku....buat je le mcm mana pun asal sesuai kata ayu.....senang...senang.....aku suka customer camnih....hehe.....

Terima kasih buat ayu yang memberi kepercayaan pada aku......tak sangka jumpa customer satu post kat uni lain hehe.....sama mcm wani aritu gak....eee...suka...suka....lenkali kita leh cakap2 pasal kerja le pulak ya....hehe.....


Ini cuppies sebelum deco.....suka kan bila cupcake tak buat perangai.....senang je kerja.....lenkali buat perangai baik2 gini kan bagus.....tp ada gak le yg 'timbul' sikit....tp takdak hal, potong kemas bagi rata sumer.....kalu nak deco ngan fondant senang je buat kerja.......kemas pun kemas.....



p/s tadi wardah dari kuantan tepon aku, terkejut gak aku tp ngan happynya dia ucap tima kasih.....aritu wardah tanya resipi cupcake yg tak lekang guna papercup....aku bagi wardah resipi yg aku biasa dok guna.....takut gak tak jadi sbb kalu tak ikut cara betul, maybe leh lekang gak, tp jika ikut betul2 gerenti mmg hasilnya memuaskan.....sekali wardah tepon cakap dia buat jadi....orait wardah, jadi le projek 500 pcs cuppies tu ya.....hehe.....good luck ya.....glad to share......
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...