Tuesday, March 30, 2010

~Kek Coklat & Stoberi untuk K Ida~



Cuppies ni tempahan dari regular customer aku, K Ida.....seperti biasa, K Ida request nak kek coklat....mmg itu le peberet K Ida......untuk kali ni, K Ida request sekali ngan cuppies......gambar edible tu K Ida tempah sendiri, aku cuma potong2 je tepek2 atas cuppies...sepatutnya kata K Ida kek tu pun nak boh edible tp entah macam mana ada technical error ngan printing kot ke apa ntah....so K Ida kata buat simple2 je le.....

Memandangkan K Ida mmg loyal ngan aku, so aku buat lain sikit le dr biasa.....aku hias ngan stoberi....bak kata zura, mentang2 le baru balik dr CH, entry kek lepas balik mesti letak stoberi....ahaks...betul3x ..(jgn sindir akak zura.....hahaha) rezeki K Ida le....org berbudi kita berbahasa le kan....lagipun K Ida tak pernah berkira.....mudah betul berurusan ngan K Ida.....jangan tak makan stoberi tu udah le.....cicah2 le ngan coklat kat atas kek tu.....nyum...nyum.....


TQ K Ida....

p/s anak K Ida mmg comel......geram aku tengok....

~Award....hehe~


**********************************

~Buat 1 entry tentang award nie...
Hmm.....part kena bagi speech ni yang paling aku berat hati.....satu, aku tak reti......kedua, aku tak reti, ketiga....aku tak reti gak.....hahaha.....apa nak cakap.....TERIMA KASIH ler ya sbb ingatan tu ada.....tak tahu lak ada yang sudi bagi award sbb ingatkan tak dak org kenal pun kat aku.....



~Ucap TERIMA KASIH dan letak link pemberi award pada entry tersebut.
[ yang beri award ni Rizaida......tokey kek jugak.....tak lama dulu aku pernah buatkan kek hantaran untuk majlis perkahwinan Rizaida......kejap je masa berlalu ya.....jemput le ke blog Rizaida rizaida84.blogspot.com ]

~Senaraikan 10 blogger sebagai penerima AWARD


p/s balance yang lain2 tu aku pk lain kali boleh.....hehehe.....aku tak tahu nak kenakan sapa lak....


~Beritau penerima award, supaya dia tau dia adalah penerima award
[ nanti2 le ya aku uar2kan....hehe]


~Senaraikan 7 perkara tentang diri anda...
[1. aku x suka kerja under pressure...]
[2. pestime aku buat kek deco2 masa umur aku 17 thn....hehe...buat ibu meja hari raya]
[3. aku ada bnyk hobi, kalau le sehari tu lebih dr 24 jam]
[4. reserved type person, aku x suka over-exposed...lg org tak kenal lagi bagus hehe]
[5. tngh nak start over 2nd priority hobby aku....menjahit...jahit apa? ntah....hehe]
[6. aku a bit passive ngan org yg aku tak kenal, but really talkative (non stop) when it comes to my best buddy...silap2 ada yg tutup telinga...hehe]
[7. aku susah nak senyum, tp aku tak sombong....so tegur2 le....aku baik je....ahaks]

Monday, March 29, 2010

~Just Relaxing in Cameron Final~



Pergi cameron kalu tak pergi Pasar Malam sahih le tak sah....mesti gak ada acara tu buat cuci2 mata, makan jagung bakar atau rebus sambil jalan2 tengok barang.......tp oleh sbb kali ni pergi mmg le semata2 hendak berehat.....jadi bnyk ronda2 je le.....hari balik baru le beli sikit brg utk bawak balik....

Magnetic items ni mmg peberet aku.....mana2 aku pergi mesti aku cari buat tepek kat fridge....peti aku pun dah penuh hehe.....


Sekian ler acara ke cameron......x de apa sangat, saja je le buat cuci2 mata ngan gambar2 yang ada....

~Just Relaxing in Cameron Part 3~


Aku suka sangat2 warna warni bunga2 di Cameron.......tak pernah miss snap pics walaupun dah beratus kali aku snap tiap kali pergi ke sana.....cuci2 mata meh...

~Just Relaxing In Cameron Part 2~


Makan-makan of course a part of what must be done masa kat Cameron.....ini yang aku grab masa kat 2 restoran Cameron Bharat.....Strawberry Cheese Cake, Chocolate Banana Cake ngan Carrot Cake + Teh Tarik....hehe....mana kena kalu tak pekena teh tarik kan.......makan je kerjanya....

~Just Relaxing In Cameron Part 1~


Nothing much to say....mmg dah selalu sangat lepak2 kat cameron.....just enjoy the pics k......

~Spongebob Face For Sha~



Cuppies order dari regular customer.....memandangkan Sha order emergency gak, so ini je le yang dapat aku siapkan.....aku harap Sha puas hati hehe.....tq ya Sha....


Saturday, March 27, 2010

~A Simple Thank You Cuppies~



Arahannya mudah saja...buat je camne pun, janji tulis Thank You tu.....order dr opismate hubby......regular customer...

~Upin & Ipin untuk Amzar~



Kek ni order dari opismate untuk besday anak bongsunya......tahun lepas dah buat Ben10, so tahun ni tukar le pulak nak Upin ngan Ipin......memandangkan order pun emergency.....(hehe..minggu ni sumer order  emergency le pulak).......so aku cuma sempat cari gambar yang ini aje....

Harap2 besday boy suka......4 buah ceri sebagai tanda besday boy dan berumur 4 tahun.....


~Snooker Ball Cuppies~


Snooker ball cuppies ni emergency order dari Ieda sempena anniversary-nya yang kedua......overall aku rasa lebih presentable if guna fondant sebagaimana sample yang diberi.....mesti nampak lebih kemas dan ceria......tp since Ieda nak ngan buttercream, aku cuba yang aku termampu.....

Thanks ya Ieda....nice dealing with u.....glad that u like it...


~Simple Convo Theme Cuppies~



Cuppies ni order dari seorang kakak untuk adiknya yang akan konvo sehari dua ni.....simple sahaja cuma aku prepare sedikit hiasan dari fondant ngan tema untuk konvo......

Friday, March 26, 2010

~Butter Apple Cake~


Jarang-jarang aku dapat order untuk plain cake......dan tak sangka2 le pulak ada yang tiba2 teringin nak order.....biasa ada le yang order....tp betul2 plain nyer cake le....this time ada request nak butter apple cake......hmmm....tak pernah buat letak epal tapi biasa le.....aku nak buat gak untuk memenuhi permintaan pelanggan.....maybe boleh open order untuk next time kalu ada yang nak.....hehehe.....


Ignore je le kawah2 yang terbentuk pada atas dan tepi kek tu.....hehe....sebab kawah tu terbentuk oleh kerana wujudnya ketulan2 epal kat atas dan dalam kek sebenarnya......bila dah masak pakat menjunamkan diri ke dalam kek le pulak.....haha....

Thursday, March 25, 2010

~Cuppies For Aisyah~


Kuantiti : 23 pcs
Kek : Butter Cake
Tema : Elektronick Component (or is it symbol? hehe)
Warna : Purple Pekat + Putih


Sebetulnya aku buat simbol....sbb bila pk nak lukis2 component elektrik, aku takut org tak tahu apa benda alah yang aku lukis.....tu pun jenuh gak aku pk apa le yang aku nak buat ngan tema tu.....tu pun aku harap tuan yang nak terima tu paham le apa yang aku buat hehe....sbb orgnya lebih arif ngan simbol2 ni....kang kalu tanya balik apa yang aku buat, aku leh jawab aku tak tahu......

PS : Bersama ngan cuppies ni nanti ada pizza tempahan dari tuan yang order kepada yang nak menerima.....ooo....seronoknya.....kekenyangan le nanti....ni tngh dok pk camne nak buat surprise kat tuan terima tp nak kena buat temujanji nak ngantor cuppies ni dulu ngan yg menerima....hmm....camne tu yek.....ada dia nak rasa surprise...kang heran lak mak dara mana lak nak bertemujanji ni....hehe

~Cuppies For Nor~

Cuppies ni order dari Nor......Nor....harap jenguk2 blog ya tngk cupcake tempahan Nor ni....takut tak sempat nak bukak email....cuppies Nor nak buat surprise kat hubbynya....

Kuantiti : 25 pcs Choc Cupcake
Topping : Buttercream + Ganache




Wednesday, March 24, 2010

~The Montel In The House~


Lama betul tak sembang ngan adik......kebetulan dok chat2 curi le gambar anak sedara montel sorang ni.....comel dak?  udah le montel, putih melepak le pulak tu.....hehe......baby aku punya le sebijik2 kalu nak sebut nama sepupu dia hak sorang ni......Ikleel....Yadiy.....Nayyar.....(kena sebut ngan pause2 sekali hehe...)



Ini lagi 2 hero anak sedara busyuk2 ni....anak to my other little sis.....


Mummy yang ku rindui dan sayangi ngan adik bongsuku....




Ini my other sis......gambar curi kat fb.....masa konvokesyen dia di UPM ambik Master In Engineering.....yg ni mummy to 2 boys kat atas tu....



Ini lak gambar mak ngan adik lelaki bongsu masa majlis penganugerahan tamat latihan di JPJ (yg ni saling tak tumpah mcm arwah abah).....nak kena curi gambar sorang lagi yang kerja kat Airport Langkawi.....mana lak nak cari ni gambar dia ngan wife ngan 2 budak comel anak2 dia tu lak........

Melepaskan rindu kejap kat mak ngan adik2 ngan anak2 sedara......
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...