~Nida's : Red & White + Pink & Green Cuppies~



Order dari Nida, customer lama aku untuk makan2 bersama2 dengan anak2 muridnya di poli....tima kasih banyak2 ya Nida.....harap student2 tu sumer enjoy makan2 tu.....

TQ sekali lagi...

~Ana's : Black N White Theme~



Tempahan dari Ana untuk tunang tersayang di Sungai Petani.....entah mcm mana aku leh terlupa boh satu lagi warna iaitu warna merah.....sori ya Ina....mati2 ingatkan hitam putih je....design aku ikut yang pernah aku buat dulu.....

Jenuh jugak mencari umah tunang Ana....abis satu taman tu aku pusing hehe.....malam2 lagi le tak dapat nak agak mana satu umahnya.....nasib baik last2 jumpa.....mujur le cupcake tu selamat gak sampai kat tangan tunang Ana walaupun tak sempat pun aku nak jumpa dek mengejar masa....

TQ ya Ana....

~Enal's Cuppies : Pink n White Theme~



Terima kasih Enal untuk order ni....aku perasan sendiri rasa cuppies ni sweet je bagi kat mak Enal....tq ya sekali lagi dari akak.....


~Zuharen's Order : Black, White N Red Theme~



TQ ya nuren order ngan akak.....janji temu di Changlun untuk pick up kek....sempat lagi aku makan2 kat Marrybrown sambil tunggu nuren dtg.....

TQ....

~Just Engaged ; Ihsan & Mala~



Cuppies tempahan dari Mala....such a nice person....tq very much ya Mala sbb sudi tempah ngan akak.....hope gembira.......

~Strawberry Cheese Cake for Ila~



Lama betul ambik masa nak update....angin nak update tak bape rajin le pulak....asik bukak tutup, bukak tutup blog je.....ni ambik le gak masa sikit nak update....sian tuan order nak tengok....anyway, kat fb fan page aku dah letak.....kat sini je lewat sikit....

Tempahan dari Ila untuk besday hubbynya....if perasan huruf birtday tu salah eja....hehe....tp aku dah edit, gambar lepas edit tak sempat nak ambik......tapi kata Ila sampai2 je umah, sumer buah ngan baju dah jatuh ke bawah.....lupa nak pesan kat hubby Ila yang datang ambik kek supaya letak kek sama level.....senget2 mmg le meleret turun sbb cheese cake dia nyer permukaan licin je.....

Apa pun, tq ya Ila....

~Cake 4 Besday n Aqiqah~



Kek ni tempahan dari Mawar untuk sambut besday anaknya sekali ngan majlis aqiqah sorang lagi sedaranya....aku deliver ke umah Mawar or umah mentua ya....tak sure lak...sbb rasanya Mawar dok Putrajaya kot......anyway, tq ya Mawar.....design cake ikut design kek yang pernah aku buat dulu.....


signature nina

~Cotton Cheese Cake 4 Kakak~



As promised kat kakak yang request kek cheese untuk besday dia katanya, maka semalam ngan keletihan aku buatkan gak cotton cheese cake ni untuk kakak.....kakak kata mama dah janji jadi mama kena buat......menggodek le aku ngan baby yang tolong tuang gula dlm bancuhan putih telur, berpeluh2 nak buat sbb malas nak guna mixer....jadi putar putih telur ngan gula guna whisk tangan je.....adus....rajinnya aku pulak.....dah siap2 adun, baru perasan lupa lak boh baking powder....ala....lantak le.....

Aku saja guna loyang besar 9 in supaya kek jadi rendah je, jadi dapat le potong banyak2 sikit nanti hehe....pagi ni kakak soh potong2 dia nak bawak ke sekolah.....bila baby tengok, dia pun nak bawak gak....pastu along lak nampak, dia pun nak gak....last2 tinggal sebesar tapak tangan je baki kek........alahai....boleh le buat share kat mama ngan papa nanti....




~Wawa's Order~



TQ wawa yg order kek ni untuk sapa ya ni wawa?? aku pun tak sure....agaknya wawa bagi present kat sedara atau kawan....apa pun tima kasih ya wawa......tema dari wawa putih dan hijau....cara deco wawa serahkan je pada aku nak buat camne pun....jadi aku dapat idea nih....sumer guna kombinasi putih, light green n dark green.....nampak cam warna itam lak dlm gambar.....



Tima kasih banyak2 ya.....
signature nina

~Happy 9th Birthday anakanda Qaisara~


Happy birthday buat anakanda aku Naimi Qaisara Zulaikha yang ke 9 thn.....sekejap je masa jalan kan.....rasa cam baru je dok mendodoi anak2 nih.....masa pindah ke Perlis ni kakak baru umur 7 bulan kalu aku tak silap.....so dah dkt 9 tahun kat sini......

Kakak dah siap pesan kat aku nanti mama kena buat cheese cake kat dia katanya......alahai.....suka betul dia ngan cheese cake, nanti le mama buatkan ya.....

Mama doakan moga anak mama menjadi anak yang berguna kepada agama, bangsa dan negara.....jangan nakal-nakal ya.....dengar nasihat orang tua tau......sayang kakak......
signature nina

~3 Tier Buttercream Cake From Arau to Taiping~



Lama betul baru leh update....asik tak sempat je masa nih......kek 3 tier ni kek tempahan Ina untuk majlis perkahwinannya.....Ina kerja di Perlis tapi majlis perkahwinan Ina di Taiping......kek 3 tingkat paling jauh aku pernah antar.....no problem.....aku tahu setengah baker lain sengaja cakap kalu jauh2 tak leh antar kek buttercream, so paksa customer ambik fondant.....kek fondant mahal, of course le dia orang soh beli yang fondant kan....hehe.....sori ekk....aku tak kisah fondant ke buttercream ke, if cam kek 3 tier ni boleh je nak antar sampai Taiping pun....Ina lak customer yang sangat2 tak berkira....lagi le aku seronok nak buat.....honestly kek tu selamat je sampai ke Taiping.....aku tak risau langsung kek nak melt ke, strawberry dipped choc tu melt ke walaupun cuaca sangat panas terik dan perjalanan ke Taiping memakan masa hampir 4 jam.....alhamdulillah tak ada masalah.....kek ok je.....hatta aku pernah deliver kek 3 tier ke Alor Setar ngan bunga buttercream dr atas sampai bawah, tak pernah lak bunga aku saja2 nak jatuh....as long as customer setuju ngan harga dan kos delivery, maka aku dengan sangat berbesar hati sanggup menyediakan untuk customer aku dengan sepenuh jiwa dan raga gitu....ahaks........

Tak ada masalah nak cari umah Ina.....pelan yang Ina bagi mmg dah cukup sempurna.....aku sampai kat umah Ina tanpa tersesat langsung.....Aku sampai umah Ina dlm kul 11.30 pagi.....Ina belum balik lagi dari mekap......jadi sementara tu bincang2 dulu nak letak kek kat mana.....tp sbb belum mula majlis, jiran Ina soh letak kat umah dia dulu.....

Kek 3 tier ni menggunakan chocolate cake ngan first tier layer ngan ganache.....yang lain aku tak layer sbb kek dah tinggi.....berat seluruh kek dlm 7 kg......menggunakan 3 kg buah stoberi sebagai dekorasi di atas 1 tier ngan 2nd tier as Ina requested......design ni dipersetujui bersama dengan Ina....






Buat Ina dan Faiz, Selamat Pengantin Baru dari akak ya.....tima kasih jemput akak makan kenduri sekali hehe....sempat siap singgah Zoo Taiping lak bawak anak2 jalan2 lepas balik dr umah Ina.....hehehe
signature nina

~Simple Cuppies With Red N White Theme~


Cuppies ni tempahan dari Laily untuk someone special di sini......aku cakap kat Laily terpaksa buat delivery awal2 pagi untuk si penerima sbb aku nak kena bergerak ke Taiping straight lepas buat delivery.....mula2 mmg ingat nak pass kat nephew hubby yang kerja kat tempat sama....tapi tak jadi.....

So pagi2 lagi kul 7.15 pagi aku dah sampai kat Hotel Seri Malaysia, Kangar.....hotel belum beroperasi lagi by the time aku buat delivery.....suppose nyer official bukak 14 Mac....so skrg dah bukak le kot....aku pun tak sure......seriously rangkaian Hotel Seri Malaysia ke 22 (kalu aku tak silap) adalah hotel paling cantik le kat Perlis to compare ngan mana2 hotel yang ada kat sini.....dan juga yang paling cantik dalam rangkaian Hotel Seri Malaysia seluruh Malaysia.....waaa.....sedap nyer statement aku buat....bukan sbb hotel ni baru....tp base on pengalaman aku....mostly sumer Hotel Seri Malaysia kat Malaysia ni aku pernah menginap @ tengok.....mmg tak boleh beat kecantikkan seni bina yang terdapat di Perlis.....cuma biasa le trademark Hotel Seri Malaysia, mmg suka menyorok dari kesibukan bandar......so yg ni pun terpencil dan jauh dari pekan tp since Kangar cuma bandar kecik, tak jadi masalah le kot.....terletak dalam area Mini Putrajaya Perlis.....

Ok le....back to delivery tu.....bila sampai, oleh sebab hotel belum beroperasi, so tak dak sapa2 dekat depan kaunter......no receptionist.....tak dak sapa.....waaa....susah hati gak....nasib baik elok2 je sampai tu, ada satu famili tengah gerak nak keluar.....tak mungkin pelanggan....so tanya le....mujur le itu kakitangan kat situ gak.....tanya punya tanya, ngan pertolongan kakitangan tadi, so decide tinggalkan kat pengawal....katanya dia akan simpan dalam peti ais sementara tunggu penerima masuk kerja.....

So, rasanya cupcake selamat sampai kat penerima dah.....TQ very much ya Laily.....



Korang leh check kat facebook Seri Malaysia Kangar kat sini.....hotel tepi bukit gitu.....
signature nina

~2 Tier Fondant Wedding Cake 4 Ina~



2 tier stack fondant cake ni tempahan dari Ina untuk majlis perkahwinannya.....Ina dah siap bayar awal2 lagi tp dek kalut ngan majlis pernikahannya pada petang sblm pick up, hampir2 terlupa lak ngan keknya ya....hehe.....biasa le bila dah kalut ngan mcm2 hal....sumer benda nak pk.....sian Ina.....tu pun sib baik aku sms tanya.....mula2 aku sms kat no pertama dlm list aku yg Ina bagi sbb aku tak tahu no sapa yg aku hantar, sekali tak dak reply....ingatkan kot2 aku silap no....so kali ke dua aku sms kat satu lagi no yang Ina bagi....rupanya itu no hubby Ina le pulak.....sib baik dia tepon bagitau Ina agaknya....dah dkt kul 11 mlm baru Ina sampai......aku takut Ina terlupa kang tak dak lak kek nak potong kat majlis esoknya nanti....hehe....





Apa pun, tahniah ya Ina.....kesian lak Ina datang tengah2 malam....tp sbb Ina kata nak datang pick up, aku tak de le pulak alamat Ina nak tolong antar....
signature nina

~Erma's Order~



Tempahan dari Erma, kawan anak sedara hubby aku....untuk majlis perkahwinan kawannya kalu tak silap.....simple sahaja pilihan Erma......just white plain deco with strawberry.....luar dari kebiasaan kek berdeco yang biasa aku buat untuk majlis perkahwinan.....apa pun, the simplest is the best.....




Tq ya Erma.....
signature nina

~Azwa's Order~



Azwa order choc cake ngan ganache plus deco ngan buttercream untuk besday mak dan adiknya kalu tak silap....tq very much ya Azwa susah2 datang pick up.....

~Tempahan Dari Farah~


Tempahan dari Farah.....agaknya Farah souvenir untuk someone le kot ya....sbb nama kat atas kek nama lain.....aku ikut design pilihan Farah,just ubah sikit2 mana2 yang aku boleh so tak le exactly cam sample....just aku maintain warna pilihan Farah.....



Tq ya Farah.....

~Epi Besday~



Epi besday kek untuk bos kecik kat opis.....kek span perasa cappucino tp boh buttercream sebelum layer ngan ganache.....kawan2 soh boh buah ceri nak bagi nampak nyum2......kawan2 tempah 1 kg tapi saja aku buat lebih dalam 1.5 kg sbb nanti nak jamu rakan2 sumer makan....kena le ada banyak sikit kek kan.....


Buat bos kecik, epi besday ya.....umur dah bertambah tu, bila lagi nak settle down nih??? hehe....

~Selamat Pengantin Baru Shila N Najib~



Cuppies tempahan dari Shila untuk majlis perkahwinannya......tq Shila....kejap je masa jalan ya.....raya aritu Shila tunang.....pagi2 raya aku antar.....skrg dah kawin dah......nasib baik aku masih ingat lagi umah Shila kat mana......hehe....


TQ sekali lagi Shila....harap2 Shila suka....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...