~Ain's - Elmo Cupcake~



Lagi cupcake muka Emo.....baru terperasan yang aritu aku tak boh mulut dia hehe....yg ni Ain tempah request sekali ngan biskut oreo tu buat mulut dia..... nak berwarna-warni.....tak sempat jumpa Ain sbb masa Ain datang aku kuar buat delivery kek.....tak perasan kek Ain dah ambik masa balik umah.....anak2 lak dok diam.....

TQ ya Ain...

~Brownies 4 Hubby's Birthday~



Just a simple brownies untuk celebrate besday en hubby......surprise pi tempah gambar.....anak2 berebut nak makan edible image tu pulak.....to en hubby, happy belated birthday ya.....baru sempat nak update citer boh dlm blog....

~Mira's - Elmo Red Velvet Cupcake~



Terima kasih buat Mira yang sudi membuat tempahan untuk besday adik kembarnya yang ke 10 tahun.....thanks sudi datang pick up ya......

~Aizura's - Simple Butter Cake with Blueberry Cheese Tart~



Kek simple deco request dari Aizura untuk besday ayahnya.....bersama2 dengan 25pcs M size Blueberry Cheese Tart....tima kasih ya Zura......

~Jadi Cikgu Sementara sekejap ya~



Jadi cikgu sementara sekejap nih.....memenuhi undangan sahaja....untuk kelas private maybe lepas raya or maybe bila2 aku rasa nak buat hehe....buat masa ni belum lagi le ya....kalu pun buat sekadar memenuhi request sahaja.....sampai nak buat jadual tu buat masa ni mmg tak boleh le..... belum menang tangan nak buat kek, nak tambah ngan kelas buat sakit kepala le pulak nanti.....lagipun itu sesi2 isi masa lapang boleh le....

|Well....untuk sesi kali ni anak2 murid sumer nak cepat.....cikgu pulak kelam kabut.....kita ajar A, dia langkah dah sampai C.....advance pulak....hehe....tp tak pe....balik nih praktis lagi ya kat umah.....as cikgu cakap....belajar tak leh nak sumer perfect, kita belajar ni kena dari kesilapan so next time kesilapan tu jadi asas untuk kita memperbaiki hasil kerja kita......




~Gee's : Simple Chocolate Cake~



Simple chocolate cake order dari Gee yang berada di JB....betul kan? ingat2 lupa le pulak.....Gee actually dah biasa order2 utk delivery pada in law di sini.....terima kasih banyak2 ya Gee.....sorry le lately ni tak bape rajin nak update blog disebabkan kesibukan yang melampau.....tenet pun lately ni sangat2 problem.....tak tahu le nape......nak kata tak bayar bil, tiap2 bulan aku bayar terlebih.....siap dia orang lagi yg hutang ngan aku hehehe.....sbb bil aku dah negatif dah....tolong..tolong.....nape lembap benar perkhidmatan sekarang ya....lebih2 lagi sejak lepas gempa bumi kat jepun tuh....terus ngan line2 tenet jadi sewel.....

~Khairun's : Sweet City Cupcakes~


Cuppies order dari Khairun untuk presentation paper ETR kalu tak silap...teringat zaman2 mengaji dulu....projek apa kami buat ya.....hmmm....projek mini market.....hahaha....dulu2..biasa le.....idea tak banyak mcm sekarang hehe.....dulu asal boleh buat je jadi le....tu pun kami tak susah2 nak survey....satu group ada 6 orang....3 pompuan, 3 lelaki....tugas aku ngan geng2 pompuan cuma taip je.....kikiki....mudah nyer kerja....


Well...tq ya Khairun....senang kerja datang pick up kat opis je.....

~Eja's : Barbie The Three Musketeers~



Order dari Eja untuk besday anaknya....Damia....thanks ya Eja....nak gambar barbie the three musketeers......harap2 birthday girl suka le ya....




~Rohani's : Cotton Cheese Cake With Kiwi Topping and Fruits~



Tempahan dari Rohani untuk besday ibunya di Alor Setar.....Rohani mmg regular customer aku....tiap kali ada besday mak ayah selalu request aku soh antar....aku mmg sukaaa sangat2.....tima kasih ya.....sebab selalu mempercayai aku.....


~Yumna's : Birthday Present 4 Sister~



Yumna buat tempahan ni untuk dihantar kepada adik tersayang di Sungai Petani.....lewat sikit aku buat delivery sbb ikut jalan lama pastu asik jem je jalan pun....mujur le adik Yumna ada.....

Dah siap2 deco cuppies tu sebenarnya terlupa nak tinggal space untuk boh strawberry.....mujur le ada beberapa space yang tertinggal.....buah lak buah import, mahal sikit.......tak sempat nak cari buah dr cameron so dapat buah import ni pun x pe le....

Terima kasih ya Yumna.....thanks sudi order....

~Red Velvet Cupcake~




Versi red velvet untuk makan2 sendiri.....aaaa....nyum2.....mmg ngam ngan cream cheese frosting....sedap betul.....

Resipinya boleh dapat kat sini....rasa nak buat sendiri pun silakan....nak order pun boleh je...silakan....

~Shamim's : Red Velvet Cuppies With Cream Cheese Frosting + Choc Cuppies With Ganache~



Tempahan dari Shamim yang berada di luar negara untuk ibu bapa di Alor Setar.....12 pcs Red Velvet L ngan 13 pcs L size Choc Cupcake with Ganache.....thank you so much Mim.....hopefully ur family enjoy....

~Ila's : Thomas N Frens Cake~



Kek ni tempahan dari Ila untuk besday boy, Thaqif.....terima kasih banyak2 ya Ila.....haru je buat landasan tak dak papan landasan...ketapi jalan atas jalanraya hehe.....apapun tq sekali lagi Ila....kek ni aku guna kek span sbb nak kek besar utk lukis thomas n frens.....leh buat kek rendah sikit guna loyang lebih luas....if kek coklat tak elok kecik sangat lak....nak lukis susah lak....



~Suhana's : Dora Character Cake~



Tak sempat snap bnyk gambar kek su kali ni...kalut ngan mcm2 hal ......jadi tak banyak choice gambar dlm kamera......anyway, tq so much ya Su......

~Azwa's : Simple Ben10 Edible Image~



Luckily gambar Ben10 mudah cari kali ni....untuk cuppies ni tempahan dr Azwa on behalf saudara buat celebrate sama2 ngan kek character CARS tu.....7 batang lilin sebagai menandakan umur yang dirai....tima kasih sekali lagi dr akak ya Azwa.....

~Azwa's : 2 kg Character Cake CARS~



TQ buat Azwa yang baik hati yang datang pick up siap bagi tip lak sbb katanya kalut2 soh aku buat kek...ish...tak pe le Azwa......terima kasih ya Azwa sbb sudi order ngan akak, kek ni Azwa kata buat majlis kat Darulaman Golf....besar2an agaknya ya majlis tu.....



Tima kasih bnyk2 dari akak ya.....

~Suhana's : Blueberry Cheese Tart with wording~



Blueberry Cheese Tart ni Suhana order untuk en hubbynya, Mr Nazmizan.....encik tinggi lampai bekas atlit pecut negara satu masa dulu....mintak en hubby yang hantarkan sbb aku tak leh nak kuar time opis nih....sib baik en hubby tak dak lecture petang tu.....



Thanks ya Su sbb sudi order.....

~Nurul's : Variety of Orders~

Nurul suka bagi hadiah kat ibu bapa kat kampung....kalu dok dekat dah tentu2 buat sendiri kan...hehe...sbb Nurul pun tokey kek gak.....anyway, as usual Nurul bagi kepercayaan pada aku untuk siapkan tempahan buat ibu ayah kat kampung.....

First, kek gambar mr bean pakai kain pelikat ngan pegang cangkul...bukan pegang kayu golf tau.....hehe....

 

Kedua, 2 biji pizza......satu ngan topping udang, manakala satu lagi ngan topping sosej....

 

Last but not least, fruit tart....Nurul mintak buat 25 pcs M tp aku prepare 50 pcs mini nyer...price sama je...tersilap buat sebenarnya, dah siap buat baru perasan Nurul nak 25 pcs M je....




Apa pun, tq so much ya Nurul.....

~Emy's Fren : White n Red Simple Theme~


Cuppiesnya simple sahaja tempahan dari kawan Emy...tak tahu lak nama apa.....sori ya masa datang pick up akak kat umah sebelah tngh sibuk angkat barang dan kemas barang......penat seeeyyy dah 3 minggu dok angkat barang tak siap2 gak.....lama2 wa flat le camni.....tak sampai separuh abad wa terus bongkok 3 le nampak gaya nih....reput abis tulang2....


Melalut le pulak...hehe....anyway....thanks ya sbb sudi order.....

~Nurul's : White Gold Black Theme~



Tempahan dari Nurul untuk majlis pernikahannya.....temanya gold, putih dan hitam...ada le Nurul bagi contoh, tp merata2 aku alter...plus ada miniature pengantin lelaki dan pompuan.....kikiki....merah pipi dia ngah boh blusher.....terlebih lak.....haha.....



Apa pun, tq ya Nurul....semoga bahagia selalu hendaknya....

~Emy's : Simple cuppies with strawberries~



Thanks Emy yang sudi buat tempahan ni.....Emy meredah banjir dr kampusnya ke umah aku...mujur le ada jalan yang boleh dilalui......thanks sekali lagi dari akak ya.....mula2 Emy kata tak payah boh stoberi tp since kebetulan aku ada lebihan stok stoberi, jadi aku tepek le gak....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...