Thursday, September 30, 2010

~Puding Nenas 4 Amalina~


Puding Nenas ni satu lagi order sampingan dari Amalina (poli) di samping mini cheese tart entry sebelum nih....biasa aku buat bentuk bulat...kali nih aku buat 4 segi le pulak supaya senang nak potong....tima kasih ya Amalina.....customer lama aku nih.....hehe.....

Selamat Menjamu Selera ya nanti....

~Puding Marble utk Jaz~



Lupa le pulak nak update puding tempahan dari Jaz nih.....puding biasa je, yg dah biasa aku dok buat selama ni pun.....Tq jaz....

~Mini Cheese Tart~



Amalina order mini cheese tart ni untuk jamuan kat opisnya.....saiz kecik je ni....sebesar 50 sen gitu le......seronok le pulak dok membuat benda cinonet2 nih.....sekejap2 aku terpenyek yg dah buat hehe sbb al maklum le buat kerja pun ala2 brutal gitu.....buat pun slow n steady je sambil2 siapkan puding nenas tempahan amalina jugak.....cuma belum sempat nak snap gambar je lagi.....

Mula2 buat aku main taram bakar je, lupa le pulak suhu oven dok 200'c....aiseh....tak sampai 5 minit legam tart aku.....alahai....camne le pulak leh lupa nak setting balik suhu......jadi sementara tunggu suhu turun ke 150'c.....aku pun tenyeh kulit tart pelan2 je le.....jadi nasib le yg legam dan yg terpenyek tu untuk jadi santapan aku nanti.....legam2 pun sedap per.....krup krap je rasa.....hehe....memandai le tu....

Wednesday, September 29, 2010

~In The Mood 4 Hiking~

Pandangan belakang
Pandangan hadapan

Aku giler hiking? Waaa....sejak bila??? Hehehe......oooo zaman kecik2 ke zaman bujang2 dulu mmg giler masuk utan gak.....suka gak meredah rimba2 ni walaupun aku ni penakut ngan pacat dan lintah.....hahaha.....sbb tu aku selalu express bila masuk hutan, sbb sumer geng2 aku tinggal kat belakang dek kerana aku lari terlompat2 mencari pokok2 kayu yang besar2 sebagai pit stop aku....hahaha......jadi sapa yg tak larat nak kejar aku mmg tak leh le jadi partner aku kat dlm utan.....aku mmg tinggal kat belakang nyer.....kikiki......

Tapi kali ni, aku ngan hubby nak buat sesi hiking lak.....dah tua2 ni baru nak start balik nih....dulu2 anak kecik mana leh nak hiking kan.....kami ni jenis pergi mana2 anak2 tak leh tinggal....mesti kena angkut nyer......tp kali ni bukan le hiking nak masuk hutan.....giler per bawak budak2 kecik masuk hutan......hehe......ada le projek akan datang yg kita orang plan nak buat ala2 hiking nih....maybe one day buat ala2 jungle tracking pastu camping lak.....kiki.....sanggupkah aku???? who knows......

Pertama sekali cari beg backpack dulu le.....pilihan aku deuter ngan north face....sbb rupanya yg lawa....dah reiki dah rega yg ori....tp  yg ni ciplak nyer je....ori nyer dah cecah RM500++.....giler per beg hiking mahal gitu....bukan aku naik gunung everest........cari punya cari, dok tengok le yg kapasiti 60 + 10....aiseh....panjang sangat le pulak....aku dah le rendang je.....jadi aku angkut yang 40 + 10 je....tu pun nampak panjang dah......en hubby ambik yg 55+.....anak2 dara pun angkut satu sorang......rega? yg aku ngan en hubby sama rega, dia orang letak RM120 kalu tak silap....tawar punya tawar, dapat le RM80 tiap satu.....beg anak2 dara lak dpt le RM50 tiap satu rasanya.....along nyer dah beli yg copy north face.....besar sikit dr yg anak2 dara punya.....

Orait.....dah dpt beg2nya.....kaler sumer ambik nak sama warna so senang nak jejak.....hehe....

Ni yg anak2 dara punya....

~Strawberry Chocolate~



Untuk Eina, yang order buah stoberi celup coklat nih.....aku deliver ke opis Eina kat Jabatan Pelajaran Perlis....tq ya Eina....gambar tak cantik le pulak.....berkali2 aku snap tak dpt shot lawa le pulak....mcm kelabu asap je....ni testing mini camera baru, saja buat slot dlm beg tangan je.....aiseh....tak reti lak guna kamera kecik......kamera sedia ada besar gedabak sesuai buat indoor shooting je....hehehe.....saja je, alasan nak tambah koleksi kamera kikiki....

Ok le....tq sekali lagi Eina....kata Eina :-

"K Nina, tq ya cedap sgt :-) mkn sebiji pn dh puas"

~Choc Chip Muffin Order Dari Zu~



Muffin ni order dari Zu....rasanya le sebelum ni pun dah Zu order muffin gak kan? Kali ni Zu order 40 biji......apa pun tima kasih ya Zu sbb sudi order ngan akak ya.....

~2 Tier Cake With Yellow Theme~



Dah beberapa hari tertangguh nak update kek order dr Amalina nih.....untuk dihadiahkan pada sahabatnya kalu tak silap.....terima kasih bnyk2 ya Amalina....lama dah actually Amalina order.....thanks sekali lagi sbb datang pick up......harap2 suka ya.....



Monday, September 27, 2010

~Barbie Cake 4 Wanie~


Kek barbie ni order dari Wanie untuk besday anak daranya yang dah berusia 14 tahun kalu tak silap....so wanie dah siap pesan, tak mau barbie yang 'over acting' mcm budak2......jadi aku deco le ala2 yang aku rasa sesuai untuk anak2 yang dah makin meningkat dewasa.......patung tu bukan le yg original barbie.....tp aku tau le camne rasanya minat ngan barbie nih sbb aku pun ada penuh kotak koleksi barbie hehehe......membeli mcm anak dara yang nak main tp sebenarnya mak dia yang suka giler......pastu dah beli tak bagi anak2 main takut rosak.....tp lama2 anak2 pandai le pulak selongkar kotak2 cari patung nih......abis kusut masai rambut cik2 barbie dikerjakan anak2 aku le pulak....eee......

Wanie loves the cake.......dia tinggalkan komen ni via sms.....

"Ur cake was delicious, tq"

"Anak i suka sgt.....thanks"

Well....wanie.....tq very much ya......glad sbb dpt gak kuarkan kek dr kotak ni....wanie susah hati takut tak leh kuarkan kek dr kotak yang aku sertakan untuk isi barbie doll cake nih....hehe

Friday, September 24, 2010

~Jamuan Raya Along~



UPSR dah abis.....along dah MERDEKA katanya.....eeemmm ye le tu along nih....belum abis exam dah start enjoy dah......camne tuh? hehe.......well.....memandangkan UPSR dah abis, so sekolah start buat jamuan raya dah....ini request dari along untuk bawak kek....mula2 katanya nak deco sendiri cupcake, konon nak boh nama sumer kawan2 atas cupcake.....sekali elok cupcake masak, tengok2 dia dah terleleh depan tv.....haiyaa......mama ada kerja lain lagi nak buat nih along!!!.....

Aku tak mau boh icing bnyk2 kat along sbb dia bukan suka makan benda2 berkrim gini......aku pk pun deco simple2 sahaja le sbb along pun dah terlena......tp dok pk apa nak hias?.....belek punya belek, teringat kat edible image dlm almari.....tengok2 sumer dah jadi kelabu asap.....sumer dah blur.....aaaa....sayang betul.....apa lagi, aku pun ambik edible tu je le buat tepek atas cupcake.....boh icing sikit buat tepek gambar tu jadi le.....hehe....expressnya cupcake.....

~Kim's Moist Muffin~


Dah lama rasa berhajat nak buat muffin Kim ni......semalam sambil2 siapkan cuppies untuk jamuan raya sekolah along ngan barbie cake tempahan customer, aku selitkan gak buat muffin nih.....saja nak testing tekstur dia.....muffin ni of course le tak macam kek, tak leh le expect kek naik dome camni sbb adunan kek tak macam adunan muffin yang nih, especially yang stail mix adunan kering dan basah ni agak berketul2.......

Dari segi rasa aku rasa muffin ni ok, cukup rasa.....tak terlalu manis....usually muffin ni better makan panas2, baru le dia lembut....kalu korang biasa makan kat Kenny Roger's pun mesti korang perasan muffin dia orang pun selalu dlm rak pemanas supaya sentiasa lembut....if biar gitu je, muffin ni cepat keras......so better sebelum makan if dah buat dari semalam, letak dlm microwave dulu kejap bagi lembut.....

Ni resipinya, aku malas le pulak nak translate, main copy paste je......

Kim's Moist Muffin

220g self-raising flour
½ cup vegetable oil
¾ cup milk
½ cup sugar
1 egg, lightly beaten
1 tsp vanilla essence
150g your choice of flavour (frozen berries, choc bits, mashed banana, grated apple ect.)

Preheat oven to 180C and line a muffin tin with muffin cases.
Mix all dry ingredients together and make a well.
Mix all wet ingredients together and pour into the well.
Add your choice of flavourings and mix until just combined.
Fill muffin cases with mixture and bake for 15-20 minutes until lightly browned and a skewer comes out clean.

Thursday, September 23, 2010

~Brownies Utk K Zariha~



K Zariha turut order brownies bersama2 ngan kek karakter tuh......tq sekali lagi....dan selamat menjamu selera......

~Order dari K Zariha~



Wadus.....juling pulak mata mek barbie nih....konon le barbie nih ya...walau tak serupa kira sama je le ekkk......maklum le buat ngan mata separuh terbukak......tambah lak tangan asik ketar2.....tak jadi nih.....next time kena 'beghaluh' lagi......apa aku tulis tuh? hehe.....kuar dah loghat ari2 aku nih......lenkali kena perhalusi lagi le tu......last minute order jadi kena buat segera malam tadi gak....petang nih dah nak ambik......kalu aku surirumah yang bertangga sepenuh masa kat umah dah tentu2 pagi tadi baru aku buat....kikiki......

Apa pun aku harap anak k zariha ngan rakan2nya di tadika suka dpt kek nih....thanks ya kak....sbb sudi order ngan saya....



Sori....melepak2 putih kek....terlebih cahaya flash lak.....

Wednesday, September 22, 2010

~Happy 5th Birthday To My Little Baby~



Dah 5 tahun umur baby sekarang.......today is your 5th birthday.....Happy Birthday sayang Mama.....Mama loves u so much......semoga membesar menjadi anak yang baik, yang mendengar kata mama dan papa, patuh pada ajaran agama......nanti along dah abis exam kita celebrate ya sayang......



Weight : 3.34 kg
22 September 2005

Pic ni first day out dr hospital (INS Specialist di Alor Setar)......u were born on thursday at 7.10 pm, jadi gambar ni ambik on saturday, hari mama boleh keluar dr wad.....Dr Ngee was ur doctor.....



Ini lak gambar selepas 40 hari mama abis pantang....balik kg beraya tp tok ma lak kena beraya kat hospital sbb my brother accident masa tu......



Baby ngan along dan kakak......


Kejap je ya sayang masa berlalu.....teringat lagi anak mama yg montel dulu2 nih tp sekarang makan pun malas, cekeding je.....hahaha

Tuesday, September 21, 2010

~Cuppies 4 Muhammad~



Dapat sms dr seseorang nak order cuppies utk ambik keesokannya......selepas berbalas 3-4 kali, aku tanya nama sapa nih ya? SMS replied "saya muhammad ali".....ooo ok......aku kata ok, petang esok boleh dtg pick up.....ingatkan muhammad dah tahu mana umah aku sbb kat web dah ada aku letak peta, sekali hari nak pick up muhammad sesat2 le pulak hehe......tq ya muhammad.....my hubby yg pass kek tuh sbb aku ada hal sikit.......harap2 deconya ok ya sbb muhammad cakap nak soh tulis happy birthday je.....so yg kosong2 tu aku main boh je le sbb tak tahu besday utk sapa.....


~Nasi Dagang dan kuncu-kuncunya~



Menu nasi dagang aku tak fancy.....mudah je.....tp selamanya akan jadi peberet dan hidangan wajib aku waktu pagi raya......cuma kali ni aku buat hari minggu baru nih.....untuk hidangan petang pulak tu......tukar pesen jap.....makan petang2 pun syok gak....sambil tunggu makan ngan along yg kalut ngan tuition sampai ke petang.......rasanya tahun lepas pun menu sepesen je, leh tengok sini , cuma kali ni aku tak buat acar sbb tak beli timun batang......hehe.....

Nak tahu cara aku buat tak, ini cara aku ya.....

Nasi Dagang

1 kilo beras nasi dagang
400 ml santan pekat (dlm paket) (cairkan dgn 100 ml air)
2 sudu besar halba
5 ulas bawang merah - hiris halus
2-3 ketul halia (sebesar ibu jari tiap satu) - hiris halus
Air secukupnya
Garam secukupnya

Beras dibasuh dan direndam semalaman.  Esoknya toskan.  Kemudian, kukus selama 15-20 minit.  Angkat, gaulkan dengan air cukup untuk melembapkan beras tadi.  Kukus semula.  Selepas 15 minit, angkat sekali lagi, keluarkan dan masukkan ke dalam bekas, gaulkan dengan campuran santan sebanyak separuh bersama halba, bawang merah, halia dan garam.  Kukus lagi selama 10 minit, akhir sekali gaul lagi dengan lebihan santan yg ada dan kukus hingga betul2 lembut dan cukup lemaknya.

Gulai Udang/Gulai Ayam

Udang dan Ayam secukupnya (keduanya aku rebus terlebih dahulu)
5 sudu besar rempah kari (campur dengan 1 sudu gula biasa + air panas, jadikan pes)
Lada solok (lada hijau yg gemuk)

Tumbuk:
Halia
Lengkuas
Kunyit
Bawang Merah
Bawang Putih

Tumbuk lumat dan gaul dengan rempah tadi.  Tumiskan bahan tumbuk ngan rempah tadi, masukkan udang/ayam dan gaul dulu hingga sedikit pecah minyak.  Kemudian baru masukkan santan, asam keping @ asam jawa, garam dan gula jika perlu bersama lada.






~Kisah Along, Kakak dan Baby~

Kisah Along

Bismillahirrahmanirrahim.....aaa.....aku sedikit nervous ari nih.....eh....tak....tadi aku rasa cool je, tp skrg rasa makin menggelabah.....hari ni bermula le penentuan buat along, yang sekarang sedang bertarung di dewan peperiksaan menduduki UPSR.......rakan2 aku ada yang sedang dengan sabarnya menunggu di kantin sekolah, menunggu anak2 menamatkan peperiksaan demi memberi semangat......tapi aku as usual masuk kerja......jangan kata aku tak concern or tak risau......ish........aku nih sedih ada, takut ada, gementar ada tp tak tahu nak express mcm mana perasaan yang ada......

Smlm aku tanya along sekali lagi, apa ganjaran yang dia nak if dia lulus dengan cemerlang dalam peperiksaan......of course kena ada ganjaran, along ni last minute baru nak study, aku mmg risau dengan prestasinya......sebulan sblm exam baru nak nampak kesungguhan dia, baru le tahu nak compete ngan kawan2, baru tahu nak dengki dlm pelajaran......kalu tak dulu dia buat tak tahu je ngan prestasi dia......aku tak de nak paksa2 dan hanya mendoakan yang terbaik untuk along dlm peperiksaannya yang bermula hari ini kerana aku tahu along dah struggle sebaiknya........bercakap tentang ganjaran, waaa.....bukan calang2 hadiah yang dia mintak.....tp x pe le, sbb dia pun tak bape nak faham tujuan peperiksaan besar ni untuk masa depan dia......sejak2 cikgu suruh dia isi borang asrama penuh baru2 nih baru aku nampak kesungguhan dia.....dan itu salah satu harapan dia pun bila aku tanya......di samping hadiah yang dia nak mintak dari aku yg dia akan dapat if dia lulus cemerlang sahaja......skrg aku tawakkal sahaja......mudahan dia dpt melakukannya dengan baik....

Pagi tadi waktu aku cium pipinya, aku mintak dia berdoa supaya dapat buat ngan tenang.....dia cakap 'relax le ma.....tak rasa mcm ambik peksa besar pun.....mcm peksa tahun je'.....waaaa......very cool aaa.......all the best sayang.....

Aaa.....mama masih berdebar2.......rasa mcm tak sanggup nak tengok keputusannya nanti.....bersediakah agaknya aku nanti??

Kisah Kakak

Tak de le citer apa2 sangat pasal kakak......cuma nak tayang kek yang kakak soh aku buat utk majlis jamuan hari raya kat sekolahnya minggu lepas......kek butter je.....tp sbb kakak tahu aku biasa deco2 kek, dia nak aku deco gak kek dia......tp aku deco ala versi malas.....boleh???? aaaa.....sori sayang.....mama tak dak mood nak deco, lagi pun kat sekolah tak yah le deco lebih2 karang abis comot baju raya nanti......hehe......bnyk alasan mama ni kan......





Kisah Baby

Semalam, aku berbual ngan baby

"Mama......nanti mama jadi tua tak?"

"Ye le sayang, sumer org jadi tua.....bila adik dah besar, mama pun jadi tua le"

"Adik tak mau mama jadi tua, nanti mama jadi tua, muka mama jadi tua tak?"

"Ye le dik, kalu mama tua, muka mama pun tua le"

"Nanti sore mama jadi lain tak?"

"Laaa.....nape adik tanya pelik2 nih? kalu jadi tua, sore pun jadi lain le"

"Kalu mama tua, papa pun tua, along tua, kakak tua gak ke?"

"Sumer org makin lama makin tua, bukan makin muda"

"Adik tak mau mama tua.....nanti sapa nak bawak keta, sapa nak antar adik, adik tak pandai bawak keta"

"La.....esok2 adik dah besar adik pandai le bawak keta, adik le pulak bawak mama"

"Tak mau.....adik tak mau mama tua....huhuhuhu"

Alamak.....serius le pulak soalan baby nih.....minggu lepas tanya pelik2 gak...hmmm

"mama.....bumi ni runtuh dak mama?"

"sapa le pulak citer kat adik nih?"

Emmm......balik kepada citer mula2 tadi.....baby dah mula nangis dah.....untuk menenangkan dia.....

"ok le sayang.....mama tak tua, mama akan muda sampai bila2"

"betul ke mama......yeay....."

Aaaa.....entah apa2 yang dia fikirkan......hmmm.....

Friday, September 17, 2010

~Red White Theme~


Kek sampingan dari Atiqah jugak.......yang ni kek fondant.....kek tinggi sangat sampai aku terpaksa tukar kotak.....jadi dapat free je le kotak special aku tu untuk Atiqah......sekali lagi, thank you so much buat Atiqah kerana memberi kepercayaan pada akak untuk menyediakan kek2 sempena majlis perkahwinan Atiqah ni......

~3 Tier Cake 4 Atiqah~



Kek 3 tier ni order dari Atiqah.....design pun pilihan Atiqah......tp sample dari Atiqah dibuat dari fondant....tp Atiqah nak dari buttercream, boleh cut bajet sikit.......trust me, this is super super difficult.......bila dah siap aku tengok mcm simple, tp nak siapkan teramatlah susah.....first of course sbb guna buttercream.....buat je silap mmg mencari nahas.......susah nak alter.......hendak buat row pada cake tu pun terketar2......asik terkena kek saja....pastu buat garis2 tu pulak asik terputus........bila putus je tak dpt nak alter warna yg terkena pada badan kek yang putih tu......uuuuu......mencabar jiwa dan iman sungguh......

Untuk keknya, kek butter as mengikut permintaan......kira2 1.5 kg mentega diguna untuk siapkan kek nih.......

Apa pun aku harap Atiqah puas hati......pengantin masa datang pick up dah siap berdandan jadi tak sempat nak jumpa.....tp dari jauh dah nampak serinya.....Selamat Pengantin Baru ya Atiqah dan Nizam....

TQ




Tuesday, September 14, 2010

~Daisy Duck 4 Humaira~



Order dari customer lama......untuk besday anak sulung......dari kawin sampai le anak pun dah masuk 2 tahun, hanim tetap setia order dari aku.....thanks ya hanim.....dari kek kawin dulu sampai sekarang, aku rasa sangat2 gembira kerana dapat menyumbang pada hari2 istimewa hanim dan keluarga.....

Untuk besday anakanda tersayang, hanim memilih daisy duck.....aku harap betul ler ni ya.....maklum le, lama2 tak tengok citer kartun, aku takut silap kartunnya pulak....

Anyway, happy birthday to humaira.....semoga membesar menjadi anak yang baik....Amin....


Monday, September 13, 2010

~Happy 3rd Besday Aisyah~



Asik2 mengupdate.....terasa mcm ada yang aku ter'miss' le pulak.....apa ya???? oooo.....aku lupa nak update.....hampir terlupa ngan cuppies ni....kelam kabut le sikit buat delivery dr petang sampai ke malam.....sampai ada gak aku deliver kul 12.30 tengah malam......hehehe......mujur le customer aku sporting.....

~Stoberi Cheese Cake 4 Fatin~



Di samping menyiapkan beberapa biji kek coklat order customer sempena raya, aku siapkan gak beberapa biji cheesecake untuk customer gak......tp yang lain aku tak snap sbb muka2 pun dah very familiar......tak dak pesen lain....sumer kek kosong je.....tp Alhamdulillah ler, rezeki raya......

Untuk kali ni cheesecake bertoppingkan stoberi order dari fatin bersama2 biskut raya.....tq ya Fatin......


~Pink N White 4 Shila N Najib~



Cuppies yang aku buat delivery di pagi hari raya.......org lain jalan2 raya, aku buat delivery le pulak......susah gak cari umah shila....sib baik ada le budak2 motor tengah lepak kat lorong luar nun terus hulur pertolongan tunjuk umah shila......sat je dah sampai....hehe.....

Neway, thanks ya Shila 4 ur order.....Selamat Bertunang dari akak ya....


~Masih dalam mood raya?~



Hari ini hari raya ke empat.....mood raya aku dah tak ada actually......dah siap masuk opis dah pun......kedai2 makan sumer tak bukak, opis pun lengang, satu keta pun takdak.....kat opis cuma ada 2-3 orang je......tak tahu lak nak buat apa.....nak buat rajin pun tak guna gak.....jadi buat malas je le.....hehe.......

First pic tu gambar hari raya pertama, kali ni raya tak pakai baju raya, just santai2 sahaja sbb lepas en hubby balik sembahyang raya terus ke rumah biras dulu sebelum ke kubur arwah pak mentua.....then dari sana terus balik ke Kelantan.....senyap sunyi je jalan.....kan ke seronok tuh.....org lain sibuk dok jalan dari rumah ke rumah, kita lak baru nak balik kg.......tahun ni gak le aku tak buat nasi dagang sbb beras tak dak dan sebab kalut nak balik kg.....jadi pagi2 buta tu aku bangun siapkan nasi putih ngan ayam masak merah, potong2 lemang ngan serunding.....pack2 masuk bekas, bukan buat makan pagi raya tp buat bekal on the way balik kg nanti....ye le....pagi2 raya mana ada kedai bukak, mana nak makan nanti.......kan?   Maka berkelahlah kami di RnR sambil makan nasi berlauk ayam masak merah pada tengahari tu......lapar punya pasal abis lauk2 kena sental.....



Yeah.....dah sampai kelantan......letih le pulak......malam tu mak bawak budak2 ke rumah makcik....aku ngan en hubby dah flat dah.....tak larat........esoknya baby lak demam......sib baik le mini market kat bandar PP dah bukak......cari ubat demam.....silap lak lupa bawak.....kedai2 lain sumer tutup kali nih......

Petang tuh ajak mak ngan adik2 ke KB, tapi tak sempat ke rumah tok....jadi ajak ke umah Uncle (adik mak) dekat Melor......on d way balik, en hubby lak lapar......cari punya cari kedai makan tak bukak....dah tengah malam dah pun......kedai2 yg bukak lak melimpah ruah ngan manusia.....ish....ish.....meriah kedai2 makan yg bukak time raya nih.....then drop anak2 balik dok ngan mak kat umah dulu, dah tengah malam takut budak2 penat......aku kuar balik ngan en hubby cari kedai.....ooo sib baik jumpa satu kedai makan nih.....tak jauh dr umah aku pun...en hubby order nasi, siap ngan sup tulang ngan kailan ikan masin.....aku? aku tak lapar le pulak....tp apa kata pekena Sup Belut?  Hehe....kedai2 kat kelantan ni bnyk yg famous ngan belut....sup belut le especially......aku tak pernah makan nih.....dulu2 sebut je Belut rasa geli geleman le pulak......tp malam tu aku cakap kat en hubby....jgn sebut2 belut k....aku nak try makan nih.....kita buat2 tak perasan tu belut......kahkahkah.....srup....srup.....aiseh....sedap le pulak nih.....aku hirup sup belut, ngan belut tu sorang2 je.......waaa.....lenkali leh makan lagi......mesti....mesti......



Orait le.....raya ketiga pagi tu aku dah bertolak balik ke Perlis......beras nasi dagang aku dah siap2 pesan kat mak tolong belikan....nanti aku nak buat utk sendiri makan.....hari raya 3x pekena nasi dagang.......mak simpan dah siap2 untuk kita orang makan......

Sebelum sampai Perlis, singgah ke Pendang dulu.....ada acara famili belah suami tiap2 tahun bertukar rumah berkumpul......jalan dah sikit jem dah tp still ok lagi le....hmmm.....takdak apa2 sangat le pasal raya nih......baju raya anak cuma sempat jahit sepasang sorang je......buat kelam kabut ngan leher2 baju pun silap potong....kahkahkah.....dr baju kurung jadi baju kedah.......tahun depan kena pose betul le dr ambik order.....serik dah rasanya......

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...