Wednesday, April 28, 2010

~Mickey Cupcake~


Alahai....blog tukar setting nak upload gambar le pulak.....tersangkut2 le kejap....hehe.....hari ni cuppies gambar Mickey lagi.....order dari Fatin......Fatin buat 3 order serentak sekali order....hehe.....ambik hari lain2.....first yang ni dulu le.....temanya Mickey ngan tiga warna pilihan, putih, hitam dan pink.....

Thanks Fatin......enjoy the pics first...hehe....sbb belum delivery pun lagi....


Tuesday, April 27, 2010

~Very The Kiddy Cuppies~


Kahkahkah......aku sedang mentertawakan diri sendiri....hehe x pe....jangan gelakkan orang punya....hehehe....bukannya apa, aku terasa mcm aku jadi budak2 kecik le pulak bila lukis kartun2 tu atas cuppies.....sesuai le kan untuk anak berusia 5 tahun.....hehe......sekali tengok mcm hasil kerja budak umur 5 tahun bebenor le pulak.....kikiki.....

Order dari opismate mintak lukis gambor kartun budak pompuan....hmm....apa le yang aku pk bila lukis semua tu ekkk.....

~Hello Kitty~



Bila tengok kek hello kitty....teringat lak kat opismate yang sekarang sedang seronok2 di luar negara.....sbb anaknya suka benor ngan hello kitty dan warna pink.....kali ni order dari opismate gak....nak jugak hello kitty ni......Happy Birthday Athirah.....


TQ.......

Monday, April 26, 2010

~Minnie & Mickey Cuppies~



Lagi satu theme kiddy nyer.....temanya Minnie ngan Mickey.....seronok le pulak asik dapat melukis karakter2 ni.....lenguh le gak sbb benda free hand ni biasa le.....mana saiz sama, mcm2 bentuk ada........herot petot pun ada.....kahkahkah.....apa pun aku lak yang terlebih puas hati......sbb dapat siapkan jugak tempahan ni....awal2 nak start blank le jugak....tp bila tangan dah start pegang piping bag, masa tu le baru idea camne nak buat masuk....

~Cuppies For Kid~



Aku jarang2 dapat order ngan tema totally very kiddy mcm ni.....well.....seronok jugak membuatnya....aku ikut tema as per requested.....design pun sebenarnya dah siap diberi....so mudah je kerja x payah pk apa2 pun.....

Apa pun, thanks ya Amalina untuk order ni.....Amalina order dari jauh, dari Australia rasanya.....ya ke Amalina?  Tak pasti sangat....tp yang nak pick up mummy Amalina yang ada dkt sini.......hope u like it....

Friday, April 23, 2010

~Blue, Pink & Green Theme~





Cuppies ni order dari Zulhilmi yang sekarang berada di luar negara.....di mana ya? Hehe....aku pun tak pasti........ini order Zulhilmi kali ke dua.....dulu untuk besday adiknya, kali ni untuk besday ibu tersayang yang berada di Jitra.....





How sweet Zulhilmi kerana tak pernah lupa pada keluarga tersayang di tanahair......mudah je berurusan ngan Zulhilmi......sbb dah biasa, Zulhilmi terus je isi borang, aku reply kos, terus Zulhilmi buat payment.....2 kali je berinteraksi.....

Ada sample dari blog aku yang Zulhilmi bagi, tp sbb Zulhilmi nak design dari royal icing, so aku ubah le sikit coraknya....warnanya aku kekalkan, cuma aku tambah putih.....design love juga sama.....cuma bunganya lain dari design asal.....

Thanks Zulhilmi.....senang berurusan dengan Zulhilmi......


Thursday, April 22, 2010

~Happy Birthday APRIL~


Nama2 atas kek ni semuanya menyambut hari lahir pada April.....yang nama Bas tu nama orang ekk....bukan bas sekolah tau.....kang ingat ada lak bas sekolah yang sambut besday bulan ni gak hehe....

Kat dalam kek ni adalah kek span perasa pandan.....1 kg nyer kek....aku sebetulnya tak de idea le pulak selepas siap simen2 kek tu.....aku tenung je kek tu.....sambil pk bila le idea nak datang....apa le yang aku nak buat sbb diserah je pada aku apa nak deco....lama gak kek aku tenung.....pastu terasa nak bermain ngan bunga....tak mau le bunga ros....boring le pulak tengok.....dah tu? nak boh bunga apa? hmm......pesen lain le sikit.....cara aku tersendiri.....so dpt le idea cenggini.....mula2 lakar2 je line dulu.....hmm.....pastu picit2 je bunga2 tu sampai rasa malas nak picit....hehe.....pastu tambah2 bunga purple le pulak....pastu tambah tu tambah ni.....sampai le siap....hehe...

Ok le tu....siap dah pun.....

Wednesday, April 21, 2010

~My Collection~

Smlm aku dpt sms dari CT di SP bertanyakan tentang sebuah buku yang ada dalam koleksi aku.....CT tanya di mana aku beli......seingat aku buku tu aku beli dr Amazon UK......kebanyakan buku ada aku beli dari Acmamall, ada yang aku kirim dari kawan di London dan selebihnya aku beli di kedai2 buku seperti Kinokuniya, Borders dan lain-lain lagi....Kino mmg tempat shopping buku kegemaran aku....tujuan aku letak kat sini, aku bagitau CT untuk info CT dan rakan2 lain.....bukan le saja nak tayang2.....aku tahu ramai kaki2 buku di luar sana pun....

Citer pasal buku, ini mmg hobi aku.....aku mmg giler buku.....tak kira bape price kalu bajet ada mmg aku sambar saja.....hubby mmg dah tak daya nak tahan hobi aku ni.....aku tak reti nak stop dari shopping buku.....harga buku paling mahal aku pernah beli dlm RM300++ sebuah....aku lebih rela spend duit beli buku dari beli alat mekap hehe....aku tak kisah, bagi aku ilmu tu mmg le mahal nak dpt.....yang ada kat sini hanyalah 1/4 dari yang boleh aku tunjuk, sbb tak larat nak angkat dari dlm kotak2 sbb aku dah masukkan semua dlm kotak memandangkan dlm proses nak ubahsuai dapur di rumah tak lama lagi......
  
 


   
Ini ler buku2 dah pack masuk kotak.....ada le dlm lebih kurang 10 buah kotak tu.....tapi aku masih dlm proses menambah koleksi lagi dan masih ada lagi buku2 dlm perjalanan nak masuk dlm koleksi seminggu dua ni....hehe....

Yang ni yang terbaru dalam koleksi aku, baru je sampai....ini aku order dari Amazon UK gak....belum sempat nak baca lagi.....Harga buku ni lebih kurang RM200...


Ini sebahagian lagi tajuk2 yang ada dlm simpanan.....malas nak snap gambar yang lain, so aku copy front page dari tenet.......yang lain setengah aku dah lupa tajuk mana yang aku ada........itu baru bab buku cake ngan buku masak, buku2 sewing/craft ngan lain2 x termasuk dlm kotak2 yang ada tu....sbb buku2 cake sumer aku simpan di dapur utk rujukan aku, buku2 lain semua dok kat rak di dalam bilik khas....hehe....


Ok le CT dan kawan2, just sebahagian koleksi yang ada.....harap leh dpt idea buku apa nak beli nanti....

Tuesday, April 20, 2010

~Menu Hujung Minggu~


X de apa yang spesel pun pasal menu hari minggu ni.......saja je le nak tunjuk apa yang aku satu famili makan.....hehe





Jantung Pisang rebus ni buat cicah ngan budu.....aiseh.....sedap2.....al maklum le....en hubby mmg peberet benor ngan budu la ni...



Budu ooo budu......



Sup Kaki Ayam.....peberet kakak....tiap kali pi Tesco disuruhnya kita beli kaki ayam utk buat sup.....so tiap kali masak, ada le menu kaki ayam....hehe


Kerang.....ini lak along yang soh masak......dia suka makan kerang.....disuruhnya aku buat mcm kat kedai yang dia biasa makan....alahai.....biasa le....tembak je le....


Ikan Bawal Masak Sweet Sour.......Ikan Bawal beli kat Tesco RM12 seekor.....sedap le pulak bila buat sendiri.....melimpah2 potongan nenas, timun batang, carot ngan mcm2 lagi yang aku campak...

~Hari Sukaneka Taski Ummu Aiman~


Baby memang dah excited nak ikut sekali Sukaneka kat taski dia....siap balik citer kata cikgu soh bawak sekali mama ngan papa ngan kakak ngan along pergi sukaneka tu.....tapi kebetulan lak hari yang sama kakak ada saturday school, along lak ada program motivasi kat Jitra......jadi kesian le pulak, so temankan le dia ke program tu ngan papanya.....

Ada le 2 acara yang dia masuk secara berkumpulan.......main yang mula2 dapat No 2, main yang kedua dpt le No 1......seronok betul budak2 ni dpt hadiah.....janji dpt hadiah kira ok le tak kira nombor apa yang dapat, semua dapat lebih kurang je....bagi budak2 ni rasa happy je...cikgu dah bahagi tiap group ikut warna rumah masing2.....baby dok umah kuning.....masa main game, ikut umur.....so baby dok dalam group 5 tahun.....aku mula2 mmg tak mau ikut sbb takut dia menepek kat sebelah je, sbb manjanya yang terlebih tu....sib baik ok le pulak dia main ngan kawan2 dia.....kalu tak, hari2 nak antar ke taski, mesti kena sampai ke dalam taski, kalu tak tak mau masuk.....asik tarik baju aku je....hehe.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...