Monday, November 30, 2009

~Red and White Theme~



~Dari Mata Ke Hati~
Pandangan Matamu Mempesona Hatiku


Bait2 indah tu atas permintaan customer......thanks ya......minta maaf sbb permintaan customer nak bunga tulip.....masa nak siapkan kek baru teringat pasal tu.....terpaksa sms customer mintak tukar sbb tak leh pk langsung rupa bunga tulip kelopaknya mcm mana....

Kek ni adalah kek span berlapis blueberry filling seberat 3 kg.....



Pisau kek as a gift.....




~Strawberry Dipped In Chocolate~



Permintaan dari customer untuk aku buatkan strawberry dipped in chocolate ni untuk hantaran pertunangannya.....tq ya Maya...

~Something To Mend A Broken Heart~

Thursday, November 26, 2009

~SALAM AIDILADHA~



Salam AidilAdha buat semua dari kami sekeluarga.....

Semoga semua ibadah yang dilaksanakan diterima Allah SWT dan diberkatiNya selalu....

~Buzy Day~




Cuppies untuk achik yang sedang cuti bersalin......teringat2 lagi senyum lebor anak achik dlm mms aritu........hehe.....

Minggu ni mmg sedikit busy like a bee......menyiapkan tempahan dari pelanggan2 tetap untuk hari raya haji ni.......hari raya pun tetap ada delivery nak kena buat.....nasib baik tahun ni tak balik kampung.....itu pun yg datang nak order last minute terpaksa aku tolak, tak mau ler tamak ambik order......buat mana yang larat je......setengah aku tak snap.....mmg dah malas nak snap apalagi gambar kek2 kosong ngan kek coklat yang dah selalu dok tayang.....hehe.....


~A Sweet Simple Cake~



Kek ni request dari kawan untuk besday dia....tapi katanya jangan le tulis apa2.....segan le pulak....hehe.....kek span perasa cappucino......the design.....biasa le.....no tema, so ikut le apa kepala otak nak buat masa tu.......enjoy!!!


~Sesi Cuci2 Poket~

Serba sedikit barang2 yang dibeli dari cameron dan juga dkt bakeri di Shah Alam/Puchong......bila tengok2 tak banyak mana pun, tapi banyak gak RM yang melayang.....hmmmm.....





Yang kiri ni crimpers untuk kek fondant.....saja buat tambah koleksi.....Yang belah kanan ni set pengukir buah2an......tak tahu ler buat apa aku beli ekk....hehe.....mmg gatal tau tangan ni....


Yang kiri ni pulak, acuan2 untuk ukiran puding.....bila rajin nak bereksperimen tak tahu le ya.....beli aje le........yang lain tu aku borong kotak2 kek je....sbb lebih murah compare dkt alor setar atau sungai petani......jadi alang2 tu ambik je le.....



Kiri ni buah pelam....aku beli kat Plaza Alam Sentral, Shah Alam.....suka beli buah2 dkt booth ni.....sekali nampak pelam ni.....besar.....dan mahal nak mampus.....tapi beli gak....saja nak try.....100 gm RM2.26......sebiji dah sekilo berat dia.....rega dia sampai RM22 sebiji......

Buah2 lain kat atas tu dari Cameron.....limau, jagung susu, ubi kentang, ubi, lada hijau ngan cendawan....tu je yang kami beli dr cameron.....

~Citer Cuti-Cuti Malaysia Last Part~




Chicken Nugget utk along....



Whipped Potato



Chocolate cheese Cake untuk kakak....



Untuk baby, apa lagi.....mushroom soup le dia.....

On the way balik, singgah dulu di Green View Garden......memandangkan anak2 belum bekpas lagi.....(kami mak bapaknya dah bekpas kat hotel......hehe...) maka, singgah le dulu bagi dia orang makan2.....



Akhirnya, hari terakhir percutian kami, sampai ke penghujungnya......sayangnya nak tinggalkan tempat2 menarik ni......apa pun.....yang penting semuanya gembira......

Tapi......kami belum bertolak balik Perlis lagi.....terus ke Shah Alam pulak......agenda utama, of course, aku lak yang nak shopping2 kat kedai bakeri......hehehe......apa yang aku beli, hmm.....tak banyak, cuma saja menghabiskan duit poket.....

~Citer Cuti-Cuti Malaysia Part 7~

Aktiviti Hari Ketiga - Ketiga, Ke Big Red Strawberry Farm

Big Red Strawberry Farm ni tempat peberet tiap kali ke sini......di sini semuanya ada.....cantik pulak tu.....pastu boleh lagi dok makan2 ngan mcm2 pilihan makanan.......alangkah seronoknya kalu ada ladang sayur mcm ni.....nak makan, terus petik je......segarnya......









Nikmatilah keindahan yang terdapat di sini......














Aktiviti Hari Ketiga - Keempat, Dinner di Restoran Emida

Di sini, kami makan steamboat lagi.....ish...ish....hari2 makan steamboat.....asik telan sayur ngan sup......apa pun, tetap kenyang.....



Selepas makan, dah penat.....balik hotel terus zzzzzzzzzzz......

Bersambung....

~Citer Cuti-Cuti Malaysia Part 6~


Aktiviti Hari Ketiga, Kedua - Singgah ke Bee Farm

Uit....dah masuk part 6 ke? Melampau ler pulak eee......meleret2 citer....bukan apa.....malas nak upload bnyk2 gambar dlm satu entry......nak susun2 lagi ikut cerita.....takut berterabur le pulak....jadi susun ikut hari, ikut rentetan cerita....senang gitu.....

Seterusnya, balik dr landmark cameron tu....singgah ke Bee Farm lak....tempat baru......sejuknya kat sini......masa kat kedai dia ok lagi, elok je turun bawah nak ke bee farm tu, mak aii.....sampai tulang hitam sejuknya.....




En Hubby ajak kita orang masuk 'sarang sesat' sebelum turun tengok2 ladang lebah kat sini.....apa tu 'sarang sesat' ni.....hehe....lebih kurang macam main game.....masuk ikut pintu A, kena cari jalan keluar.....mesti ikut pintu B.....kalu keluar jumpa ladang itu maknanya dah salah jalan.....hehe......baby kecut perut dok dalam tu, bukan apa, gelap......sekali2 jadi mcm budak2 syok gak.....kena lak kita orang tak jumpa jalan.....sib baik 2 minah cina dr penang yang ada kat depan kita orang jerit2 kat kita orang kata dia orang dah jumpa pintu keluar.....hehehe.....ops....sblm keluar, kena cop dulu.....baru dpt hadiah misteri......




Sarang2 lebah bertaburan di bawah bangunan.....hati2.......pihak pengurusan tak bertanggungjawab kalu anda digigit lebah.....



Bersambung.....

~Citer Cuti-Cuti Malaysia Part 5~


Aktiviti Hari Ketiga - Pertama, Ronda2 sekitar Cameron

Apa yang kami buat ya pada hari ketiga? Pertama, aku tetap tak mau lepaskan peluang ke Ladang Teh Cameron Bharat, pagi2 lagi terus sahaja ke sana selepas bekpas sikit2 roti bakar dkt restoran di bawah hotel.....kat ladang teh tu nanti nak pekena teh tarik ngan kek karot......kali ni order bersama ngan cheesecake dan juga nasi lemak......





Sebelum meneruskan perjalanan, singgah sekejap dekat kedai cenderamata bersebelahan tempat minum beli sedikit cenderamata kenangan....





Beli yang ini je ngan apron sbb teh2 ni masih banyak kat umah.....maklum le....tahun ni dah dkt 4 kali dtg ke Cameron......

Seterusnya, singgah sekejap ke trademark Cameron Highland di Tanah Rata ambik gambar.....

Scrapbook at WiddlyTinks.com




bersambung....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...