~Yonex-Sunrise Malaysia Open Grand Prix Gold 2011~


Aku tak de le fanatik ngan badminton.....tp hubby ngan si baby mmg minat giler....lagi2 baby ngan Lee Chong Wei.....so....since ada tournament ni, en hubby ajak kami pergi tengok.....excited baby ni.....tiket dah mula jual dr malam game semi finals lagi.....

Sampai sedikit lewat, seat kebanyakan dah fully seated......mmg ramai penyokong2 yang hadir.....penuh stadium.....melimpah dok bersila pun ada....tp geng2 pak Rela yang dok jaga asik halau2 dia orang....yang over bagi sokongan pun ada.....


Peminat-peminat fanatik badminton.....


Bao Chun Lai, pemain single China yang menentang Lee Chon Wei....tngh relax2 tunggu turn.....tinggi cam galah dia nih....


Pemain beregu campuran Malaysia semasa siap sedia untuk penyampaian hadiah....


Jeng...jeng....mana Kak Ana?  hehe....en hubby siap soh ambik gambar si referee tengah salam ngan ngan pemain single wanita dari India nih....hahaha.....referee ni hubby my opismate, yg juga opismate.....



Wang Xi, pemain single China yang asik bertempik tiap kali dapat mata.....semangat sungguh.....


Ni apa pulak? aiseh...sempat lagi bukak novel Sophie Kinsella....ni masa game Japan Vs Japan...alahai....76 minit perlawanan.....tak ubah2 mcm depa dok buat sesi latihan je pulak.....sumer penonton dah mengamuk time ni....lama giler....aku apa lagi, baca novel le......


Belum pun game abis, tinggal satu lagi mata penamat.....sumer cameraman dah meluru ke arah Lee Chong Wei.....tinggalkan Bao Chunlai tak dak satu pun cameraman dok tunggu dia....sian dia.....


Bekas pemain juara dunia dari China yang sekarang jadi jurulatih.....aku tak kenal, tp hubby aku tau sangat2 le nih....


Tak sempat nak tunggu sampai abis....elok masuk game ke 2 last game untuk regu terakhir Malaysia, kami dah cabut.....time tu dah kul 11 lebih dah....takut kang jem jalan masing2 berebut nak keluar dari stadium.....ooo....syok2....dpt tengok live gini....lenkali kalu ada nak pi lagi....tapi next time kami akan make sure masuk awal dari sebelum nih.....

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...