Tuesday, May 3, 2011

~Sha's : Citer Pulut Kuning~


Pulut kuning ni tempahan dari Sha.....lama betul Sha tak order ya.....customer lama nih.....secara kebetulan Sha ada majlis dekat sekolahnya, jadi nak tempah pulut kuning.....nak jadi citer, pagi sabtu tu ada sukaneka kat sekolah baby, habis event dah tengahari baru le time tu aku nak singgah pi cari pulut......sha nak pulut tu hari Ahad so aku fikir tentu sempat le.....lepas je ambik kakak dari saturday school dia, terus je balik umah, rendam pulut.....then kami off ke Alor Setar....

Kul 10 malam gitu Sha call, masa tu singgah umah in laws dulu kejap.... kata sha dia silap bagi tarikh...tarikh tu jatuh hari Isnin tp Sha cakap nak ambik hari Ahad....hehe....actually aku tak ambik pot lak bab haribulan tu, yang aku ingat hari Ahad je....sib baik pulut dah rendam...tu teringat aku rendam dari tengahari lagi....fuuuhhh.....selamat ke pulut tu......on d way nak balik umah soh hubby singgah kedai beli pulut buat spare in case pulut yang dah rendam kat umah tu terlebih bengkak ke apa.....mujur ada kedai bukak lagi....

Balik2 umah dah kul 12 malam.....masa tu terus mula projek....rupanya beras pulut tu tak rosak pun.....bukan kata tak bengkak, mmg lambat giler nak masak.....dkt 3 jam masak pulut tu je.....maknanya dekat kul 4 pagi baru aku masuk tidur.....sementara tunggu set dlm bekas dulu.....kul 5 bangun pulak, siap2kan deconya pulak....pulut masih panas lagi....by kul 6.30 sebetulnya baru abis buat......dah tak leh nak masuk landing dah, nak kena pi antar pada Sha kat sekolah, kena siap2 sembahyang, mandi sumer sbb Sha nak awal sblm kul 8 pagi.....kul 7.15 baru kuar umah.....lagi 5 minit nak kul 8 baru sampai sekolah Sha....mujur le sempat....huhu....balik je dr sana, aku terus merebahkan diri atas kerusi, mata tak leh nak bukak dah hehe....|

Gambar2 kat bawah kiriman dari Sha semasa majlis potong pulut kuning tu....tq ya Sha......so glad u all like it....

Ni verdict dari Sha dpt tru email:-
The verdict :
Everybody loved the pulut kuning!!! Mula2 love at first sight, then love at first bite & by the time Boss dah berangkat, tinggal base je...heheh. The senior2 cikgu puji the pulut lembab elok & tak keras even after we left it before heading for the school hall untuk program bersama waris.

And my bad for sms-ing the wrong date earlier. That night when I called to confirm memang tengah tahan nak nangis dah... I hope I hugged you strong enough :-)) Macam nak pengsan bila terperasan silap type tarikh tu...

Lastly, thank you sangat sangat. Your pulut kuning was the climax of the morning ceremony. Taktau how else to thank you. It was a big event, and it was meaningful and I'm glad that the pulut kuning was part of it... Thanks again Kak Nina!



p/s : the 3rd pic tu saja attach sekali. My 'show' for the ceremony.
Saya tak pandai buat kek, tapi buat show budak pandai le jugak...hehe


TQ very much ya Sha.......

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...