~K Hamidah - Blueberry Cheese Cake~



K Hamidah punya order....dia pun buat kek....kek lapis katanya.....baru je dia kata lepas siapkan kek lapis untuk program hari keputeraan tu.....kek ni anak K Hamidah  yang order....tp K Hamidah yang kena bayar hahaha.......kek hari ibu sebenarnya.....aku terlupa nak snap gambar lepas tulis tu....ini sebelumnya.....anyway, tq ya K Hamidah sudi datang pick up.....aku pun time tu tengah bergelumang ngan cik fondant prepare kek untuk keputeraan tu......buat simple2 saja.....walaupun ada yg tanya sampai nak order berpuluh biji kek untuk majlis tu tp tak dapat le aku nak tunaikan sbb harga yang diminta tak berpatutan sangat2.....bagi aku tak buat kek untuk majlis besar2 pun tak pe le....belum teringin nak cari glamer atau cari nama.....aku lebih suka tak dikenali......dan belum lagi sampai tahap terpaksa kena cari customer......tp nak mintak murah2 pun biar padan2 le kan.....aku rasa kat kedai bakeri pun tak dapat....bukan aku badan welfare.....setakat hari ni cukup le apa yang ada......orang kata kais pagi makan pagi, kais petang makan petang.....tak leh kaya pun biz cara aku......tp ini le hobi masa lapang untuk stress free otak, cara aku melupakan duka dan sunyi jiwa yang ada.....yaaa....no wonder aku tak leh kaya2 cam orang lain......huhu.....

1 comment:

Aishah @ Ariffin @ Aqil said...

same ekkk akak...sedih tu rege barang makin naik...tp rege kek org minta murah...adehhh....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...