~TRIP - Part 6~

~20 Nov 2010~

Awal2 pagi dah bangun.....kul 5.00 lagi....tp sini kul 6 pagi pun cerah mcm kul 8 pagi....hehe....al maklum le ramai askar yang nak kena kerah masuk berkubang......ikut turn pulak tu....jadi kena le siap2 awal......kul 6.30 pagi sumer dah turun, kami bekpas dulu kat restoran sebelah hotel tu.....makanan kat restoran tu mmg sedap......dek asik bekpas, lunch, dinner kat situ, pelayan kedai pun dah kenal....siap salam2 lagi bye-bye kat kami sebelum kami nak bertolak ke terminal feri......hehe.....





Perjalanan dari Terminal Feri Labuan ke Terminal Feri Jesselton aka Kota Kinabalu memakan masa almost 3 jam.....alahai....hampir2 mabuk laut rasanya nih.....ye le.....3 jam lama oooo......kalu naik flight leh gak makan2, ini naik feri je.....saja cari pengalaman baru merentas laut le pulak ke KK.....feri bertolak pukul 8.30 pagi dan tiba di KK sekitar jam 11.30 pagi......
  


Kami singgah makan di Restoran Nasi Padang Ibu di terminal feri......sumer lauk Padang.....not my hubby nyer taste le....tp aku....aku rembat je....bab try mmg peberet aku.....lauk2 tak leh nak boh sendiri, kena tunjuk2 nak makan apa nanti baru waiter datang antar apa yg kita nak tadi....





Menu aku.....pelempung goreng berlada, perut masak apa ntah ngan sayur campur.....



Ayam Masak Kurma.....pucat je warna kurma dia hehe....lauk ni baby nak ratah katanya.....







Dari terminal, kami ambik teksi untuk ke hotel....perjalanan tak jauh....sekitar 15 minit je.....di KK kami stay di Century Hotel......check in hotel dulu, rest2 then baru leh jalan2.....

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...