~TRIP - Part 10~

Still pada 23 Nov 2010, kami ke Sabah Tea Garden terletak di Ranau.......perjalanan dari hotel memakan masa 30 minit gitu kot.....tak ingat lak.....if nak datang sini, digalakkan datang sebelum pukul 12 tengahari......that's why kami singgah kat sini dulu.....nak ke Poring kena ambik simpang berlainan jadi datang sini dulu le....takan nak mandi pagi2 kan......hehehe.....




Di sini le Quailey's Hill, tempat titik noktah askar2 menyerah kalah zaman perang dulu....hanya 6 orang sahaja askar yang terselamat......kebanyakannya seperti di Labuan, adalah askar2 dari Australia.







Pekena teh tarik dulu....dah datang sini kan....tak sah le tak try......kalu takat nak tengok2 buat rugi je datang....aku rembat le beberapa paket teh untuk souvenir kat opismate gak.....


Pemandangan dari restoran di Sabah Tea.....



Bil...bil....hehe....

Ok....continue nak buat Fish Massage lak.....dekat je ngan simpang keluar dr Sabah Tea.....kira sebelah je.....Kg Tagal Sg Moroli, Kg Luanti Baru, Ranau.......nak masuk sini kena bayar....bukan free tau......tiap2 entry limit 15 minit je leh buat massage nih.....lepas tu kena keluar.....kalu nak mandi kena charge lain.....




Eeee......gelinya......aku bayangkan ikan kecik2 kemetot mcm kat IKEA dlm pond kecik2 tu....rupanya ikan ni besar2 gedabak.....tp geli pun geli le....bila lagi nak cuba kan......ni namanya pengalaman......nak bagi ikan datang dekat, kena bagi ikan ni makan.....makanan kena beli satu famili satu paket je RM1.....lebih2 x leh aaa......



Ish....ni kalu dkt rumah mau sumer ikan angkut buat bakar nih....hehehe





Baby dah geli....tak mau turun dah....dia kata ikan banyak sangat.....


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...