Monday, December 6, 2010

~TRIP - Part 12~


~24 Nov 2010~

Sambung lagi ya.....bnyk sangat sampai naik malas le pulak nak edit gambar2 resize kecik2 sikit.....nak kena buat satu2 le pulak....boring betul.....

Pagi ni nak bye2 dah kat Kinabalu Pine Resort......masa untuk check out....hujan renyai2 lagi pagi nih.....pagi ni kabus sangat tebal sampai gunung pun dah tak nampak....yg nampak cuma putih je......



Ini gambar reception office.....cute je ala2 smoke house gitu.....

Continue journey nak ke kaki gunung.....or senang cakap Kinabalu Park.....tiap2 entry kena bayar......kami berkereta ke puncak.....alamak....kena naik ngan gear 1 je sbb jalan tinggi sangat.....tersedut2 keta nak naik....hahaha.....



Ok.....selamat sampai ke permulaan pendaki untuk mendaki gunung kinabalu.....selalunya kena bermalam le semalam di gunung tp tak daya nak naik aaa.....sejuk giler......mau beku aku kalu kena tidur dalam hutan.....hahaha......usual trip tu kena mendaki then kena bermalam sekejap.....sekitar kul 2 pagi kena teruskan pendakian untuk turun gunung......boleh tengok pun jadi le.....belum sempat panjat rasa dah semput.....maklum le dah tua2 ni.....kudrat tak dak......anak2 rasanya lagi le tak larat...






Kelabu gambar ni bukan sebab gambar tak clear tapi ni mmg tebalnya kabus hari tu.....



Tebal kabus nih.....




Ini kami dah turun balik....jumpa cikgu2 sekolah kat Ranau yang dok jalan2 kat Kinabalu Park.....sembang nyer sembang rupanya satu negeri ngan aku......sorang dr Selangor, sorang mmg org Sabah......mereka pakat ajak anak2 bergambar......




Oooo baby.....jom kita balik......kami continue journey balik ke KK......ke Tanjung Aru pulak sebelum ambik flight ke Kuching esok pulak.....chow dulu sekejap.....

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...