Monday, December 6, 2010

~TRIP - Part 15~

~27 Nov 2010~

0900 - bekpas Nasi Goreng kat Restoran Sharifah lagi....kejap lagi continue journey hari ke 2 di Kuching......

0930 - jalan kaki ke Indian Street......dalam 20 minit jalan kaki gak.....nak pergi mana?  Ingat tak Makcik Masnah semalam tu....haa.....nak pergi cari pewarna kek lapis.....cari2 tak jumpa sbb jalan tutup ada Majlis Kalungan Bunga untuk veteran perajurit sblm masuk jalan Indian Street.....tp last2 jumpa gak.....




Ini kedainya....KKK......kat Indian Street.....cari satu lagi kedai tp tak larat dah nak jalan hehe.....aku borong pewarna ngan loyang kek.....siap hubby lak soh beli sumer saiz loyang yang x de jual kat semenanjung.....uish....lagi sakan aku.....




Sblm masuk Indian Street tadi dah nampak deretan teksi....so no problem le.........nak ke Pasar Satok pulak.....

1130 - continue ke Pasar Satok....dah penat tp agenda kena terus gak.....so Taxi Please!!!......RM12 untuk ke sana dari Indian Street.....orait le tu.....10 minit je dah sampai.....

1145 - 1330 - jalan2 di Pasar Satok....panas betul cuaca.....menitik2 dah peluh pun hehe.....cari2 ikan terubuk nak bawak balik.....untuk diri sendiri, beli ikan terubuk bakar fresh sekali ngan telur dlm RM20.....kalu tak dak telur, RM15 lak....






Ok le....dah abis jalan2 kat Pasar Satok.....Pasar Satok bukak dari petang Sabtu sampai malam Ahad katanya non stop.....dah kepenatan jadi tahan teksi balik hotel.....masa utk zzzzz pulak sekejap.....



Sebelum zzzzz, ratah ikan terubuk dulu.....alamak....silap beli seekor je.....sedap lak.....

0530 - siap2 nak kuar makan lak.....nak naik bot ke seberang sungai....makan2 di My Village Barok di kg seberang.....nak rasa umai ngan ambal masakan kat sini.....so jemput makan ya.....








Ambal....sedap....sedap.....



Ini udang.....masak apa tak ingat.....



Pucuk Paku aka Pucuk Midin....puas makan sini sbb sumer pucuk2 je....



Ikan Siakap Masak Sweet Sour....



Tomyam....



Umai Udang......puas makan....aku sorang je yang melantak.....hubby tak bape lalu....ushhh...pedas...pedas......

Ok....total kena RM90.90 untuk sumer makanan tadi termasuk minuman.....nak balik dah.....esok dah nak balik semenanjung......

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...