~TRIP - Part 11~

Next stop ke Poring Hot Spring.....kira2 30 minit gak le dari tempat fish massage tadi.....kat sini ada kafetaria di dalam kawasan hot spring....tp kena stand by duit le kalu nak makan kat situ.....RM50 per head ya......kalu takat perut kecik buat rugi je melantak kat situ.....kalu rasa2 bajet kureng, makan kat kedai kat luar pagar je....hehe.....so makan kenyang2 kat situ sebelum masuk mandi manda.....







Lupa nak snap gambar keseluruhan tempat ni.....asik ralit mandi gak aku pun.....kolam ni kolam air panas individu.....so tak payah nak share2.....nak terjun kolam besar pun ada.....




Aku suka betul tengok pemandangan kat sini.....sawah padi berpetak2 dan bertingkat2 ikut rupa bentuk bumi.....cantik sangat.....ini gambar sepanjang perjalanan balik dari mandi manda di Poring nak balik ke Kundasang.....



Sblm sampai hotel, singgah kat Kundasang War Memorial....berdekatan dengan Pekan Kundasang.....pekan ala koboi je.....



Tengah2 dok ambik gambar, kawan hubby tepon ajak patah balik ke Ranau.....ops.....patah balik lak dlm 15 minit ke Ranau......katanya ada Pasar Malam......kami pun apa lagi, redah je....hujan renyai2 turun.....tu gambar asap tu bukan apa, sebelah tu tempat jual kepak ayam panggang.....sedappp......beli murtabak gak, murtabak kat sini intinya sayur....hmmm.....


Ini menu dinner aku....makan kat kedai depan pintu luar hotel.....aku mintak Mee Goreng Basah.....aku ingat mcm mee goreng biasa dok makan.....aik....macam rupa Mee Lakna le pulak....tp apa pun, sedappp......tengah kesejukan jadi makan makanan panas2 mmg segar je rasa....

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...