~Rugby Theme Cupcake~



Rugby theme cake......lama sungguh tak buat ala2 miniature gini......lately ni dapat le beberapa permintaan yang sebenarnya membuat hati aku berbunga2 untuk menyediakannya......di sebalik berita gembira orang lain dapat tetapi sebaliknya bagi aku, tapi ternyata dunia dekorasi ini menjadi pengubat jiwa yang sangat menggembirakan.....ia bukan untuk aku jadikan sumber pendapatan tetap seperti bakers lain, tapi bagi aku lebih kepada terapi jiwa dan minda aku setiap hari.....gaji tiap2 bulan dapat dah lebih dari cukup, jadi baking selain sebagai terapi, adalah sebagai memenuhi permintaan mereka yang senang dengan hasil kerja aku, harga yang aku kenakan pun setakat untuk cover kos bahan mentah, penat dan letrik, x de untung mana pun sebenarnya.....tp aku bukan setakat tangkap muat ya......walaupun tak lari dari dikutuk tapi tak pe le kan.....it's not so me to let others bring me down.....masa kecik2 aku tak kisah bila ketinggalan di belakang, tapi bila dah mula belajar ke peringkat lebih tinggi, aku dah tetapkan azam mesti berjaya dengan apa yang aku buat.....kdg2 aku terima teguran dan kritikan, aku cakap aku down, muka muncung depan orang hehe tp hakikatnya aku tak akan jadi begitu.....azam aku kuat dan aku jenis suka explore apa2 benda sendiri, berdikari senang cerita.....Alhamdulilah, Allah dah tentukan kepada setiap hambaNya habuan masing2......setakat ini aku bersyukur atas segala-galaya.....

Ok le....merepek apa lak aku pagi2 nih...berbalik kepada cerita cuppies nih.....order dari Hani untuk seseorang yang istimewa di Changlun......waktu Hani mula2 cakap nak tema rugby, aiseh......aku pun tak pasti sbb tak pernah main, tak pernah tengok pun pasal2 rugby nih.....so kena le buat study sikit.....buat draf sikit2 supaya senang kerja....merancang nih mmg menyenangkan kerja kan.....semuanya berjalan lancar kali nih.....idea masuk bertalu2 le pulak.....hehe.....tiang gol last sekali aku pacak sbb tunggu en hubby balik.....mula2 nak guna kayu salut ngan fondant tp aku pk buat apa lak kan.....tak leh nak makan......en hubby cadangkan guna wafer stick kegemaran anak2 aku sebagai tiang.....jadi dia tolong belikan.....boleh le nanti makan tiang2 tu sekali hehe.....





Buat Hani yang membuat tempahan, terima kasih ya......harap2 memenuhi permintaan......

2 comments:

Ak Sağlık said...

I am happy to find this very useful for me, as it contains lot of information. I always prefer to read the quality content
Tüp Bebek

algevis said...

Site's character and a great color match .. memeestetigiI will recommend your site to the other platforms.Sacekimi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...