~TRIP - Part 16~

~28 Nov 2010~

Flight kul 12.20 tengahari....tapi kul 9.30 kami dah check out....mintak hotel carikan teksi.....tapi kejap je....tup2 dah ada teksi yg datang.....ada kekeliruan sikit pasal tiket masa nak tambah bagasi......terpaksa add 50 kg untuk bagasi ke kargo.....nak murah kena le ambik bagasi online......dah settle sumer terus masukkan beg dlm kargo....lega....usung beg2 kecik je masuk kabin.....



Tengah que nak naik flight.....

Sampai di Penang Airport sekitar kul 2.45 petang......lepas dah ambik keta kat parking airport, kami tak terus balik....singgah Queensbay Mall dulu cari buku kat Borders....pastu singgah ke Batu Ferringhi pekena Laksa Penang ngan Rojak.....masa tu hujan lebat le gak.....jadi hajat budak2 nak turun main air kat pantai tak leh le....

Dari Penang, continue ke KL pulak.....actually nak beli brg2 kek kat Puchong ngan Bangi....hajat tu nak continue je journey ke sana...dlm kul 6 petang baru kuar dari Penang tapi by kul 12 mlm, en hubby dah tak larat nak drive....aku pun dah tak larat tongkat mata......masa tu kuar dr tol masuk ke Kuala Kubu Baru......mencari2 motel le nak tidur.....tak biasa kat situ jadi singgah Balai Polis tanya mana2 motel yang ada...hehe....

Lepas pusing2, jumpa le Rumah Rehat Kerajaan hasil diberitahu en polis tadi.....masa sampai gelap je......ketuk nyer ketuk baru pintu dibuka.....sib baik ada bilik......very spaciousnya bilik......aaa lega....leh lelapkan mata ngan selesa....






~29 Nov 2010~

Pagi tu bangun rasa segar sikit.....kul 10 pagi kami check out dr rumah rehat tu.....singgah bekpas dulu kat ngan kem askar kat Kuala Kubu Baru tu.....

Pastu baru continue journey ke Puchong.....dah beli2 barang, terus ke Bangi lak....singgah kat Sugarflour ngan Yummie.....adik kat Sugarflour bagitau next week baru ada sale...tp lepas cakap aku dr Perlis, terus dia bagi harga sale kat aku hehe....sebelum tu makan tengahari kat Bangi Kopitiam dulu le.....

Dah selesai kat sana, continue journey nak balik le......tp sebelum balik, mesti singgah Cameron Highland le dulu.....kami sampai dalam kul 9 malam.....terus check in hotel dulu le.....bermalam kat sini dulu jap.....esok baru kami nak balik ke Perlis.....

Kami dinner pulak steam boat kat sini....





~30 Nov 2010~

Pagi ni kami bekpas kat Cameron Bharat.....singgah kat Kea Farm beli sayur2, jagung dan buah stoberi.....then....end of journey.....terus balik Perlis......kul 11 malam baru kami sampai.....



Orait....selamat akhirnya sumer cerita pasal TRIP......lega....penat nak susun2 cerita hehe....

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...