Wednesday, December 1, 2010

~TRIP - Part 1~

Sedikit update on my trip.....x dpt nak upload gambar lagi, aku tengah tunggu confirmation additional purchase untuk storage google another 24 jam lagi....storage limit free dah abis jadi dah terpaksa beli storage baru le pulak....tak dpt le nak upload gambar lagi skrg nih....melayang duit lagi....so for the time being, ini je le yg dpt update sekarang nih.....

~17 Nov 2010~

Hari Raya Aidiladha.....lepas siap2 buat delivery kek, terus ke rumah in law untuk raya2 dan jumpa MIL dan in laws......kul 5 petang baru bertolak ke Penang.....sampai di Penang dalam hujan lebat, sekitar kul 8 malam......agak awal le tp sbb nak parkir kereta di airport, jadi kena ambik gab masa bnyk sikit takut kelam kabut......
Ini early hour semasa trip nak bermula......perjalanan pertama dari Penang menuju ke LCCT.....flight tengah malam dari Penang......sampai di LCCT dah pukul 12 lebih.....pagi.....mmg mengantuk.....nak mengejar flight kul 7.30 pagi pulak untuk ke WP Labuan......jadi tak pergi mana2, jadi penunggu le kejap dekat airport......anak2 dah mengantuk dan tertidur je di kerusi menunggu sementara nak menunggu pagi.....


Baby paling excited......ni dekat airport Penang sementara tunggu calling masuk.....


Tersengih2 baby dah naik flight.....maklum le....dia tak pernah naik......

~18 Nov 2010~

Ini lak pagi menunggu flight di LCCT ke WP Labuan......calling untuk check in dah kedengaran pukul 6.15 pagi lagi.....selepas dah siap sembahyang subuh kat surau di airport, terus angkut beg utk check in......kat sini kena buat self check in.....sekarang ni automatik le pulak bila beg masuk luggage kena bayar......dulu free je.....mmg tak leh compare ngan MAS dapat gak le 20 kg free luggage.....makan pun free je......nampak gayanya 'not everyone can fly' le mcm ni....mampus gak bila 2 beg dah kena RM80...itu masa kat Penang ke LCCT....then dr LCCT ke WP Labuan aku angkut sumer beg masuk kabin, x boh dlm kargo dah....hehe....mmg awal2 tak buat le tempahan extra luggage, ingat nak tunggu balik baru buat......perjalanan dari LCCT ke WP Labuan mengambil masa hampir 3 jam......terasa lapar le pulak.....apa lagi, beli makanan dlm flight le citernya.....ok le...nanti continue next entry ya....lepas aku dah dpt kelulusan utk upload gambar baru....

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...