Friday, November 14, 2008

Orange + Silver Theme

Cuppies ni tempahan dari tokey kek, effa untuk majlis kahwin sepupunya di Alor Setar....asalnya effa hendak buat sendiri tapi disebabkan effa balik lambat jadi effa minta kita sediakan, jadi kita dengan senang hati menolong menyediakannya.......temanya orange ngan silver.....tp mana nak dpt warna silver kan.....kaler kat atas actually warna kelabu, so nak tonjolkan theme silver kita letakkan silver dragees atas cuppies......agak susah nak dapatkan kombi warna ni.....sapa ye yang pandai meh ler ajar kita lak.....

Design roses permintaan effa.....katanya mana2 jer yang elok, roses pun ok.....so mencari2 idea.....idea spontan yg keluar design ala2 anyam tikar......simple jer.....tp hubby bila tengok jer cuppies ni "cantiknya buat mcm tikar tu".......hehehe.......kembang jap.....mana idoknya......tak pernah2 dia puji.....tup tup tiba2 dipuji ler pulok......apa pun harap yg empunya cuppies dapat menerimanya dengan senang hati......risau pulak sbb tak dpt menghasilkan warna silver tu......harap2 lepas ni jangan ler ada yg mintak kaler2 yang susah nak dihasilkan secara 'semulajadi' ni......takut tak jadi hasilnya nanti....dan lantas akan mengecewakan pulak yang menerimanya.....


4 comments:

Aishah @ UmmiAqil said...

warna silver mmg susah kan nak dptnye...
ape2 pon cantik cc tu...ngan rosenye yg comel2.

Effa said...

Thanks kak Nina,
Cuppies tu cantik sekali..
Saya tak dapat nak pegi pun..nasib baik dah order siap2. Sepupu saya pun kata cantik sangat..thanks a lot!

BABYBATRIESYIA said...

aishah, thanks aishah.....bukan kata susah, mmg takde pun kaler tu.....hehe....

BABYBATRIESYIA said...

effa, thanks bnyk2 effa sbb percayakan akak....mujur ler cousin effa suka.....alhamdulillah...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...