Tuesday, November 11, 2008

Jamuan Akhir Tahun Along & Kakak


Rasanya minggu ni ramai ibu bapa yg sibuk memenuhi permintaan anak2 untuk membawa macam2 makanan ler, snek ler untuk jamuan akhir tahun sekolah mereka.....maklum ler tak lama lagi dah nak cuti sekolah.......along ngan kakak sibuk suruh buat kek.....tp kan.....common sangat pulak......so mama cakap apa kata kita buat muffin.....senang nak bawak.....dan tak cerewet sangat.......

So smlm buat ler projek muffin......letak white chocolate chip......bagi budak2 syok makan......kita isi dlm muffin cup mini......comel2 buat budak2.....

Esok hari anugerah kecemerlangan di sekolah along, ada dia bagi surat suruh pergi sbb ikut surat tu katanya dia terpilih untuk dapat hadiah.....entah hadiah apa dia dpt dia pun tak tahu.....kalu no 1,2,3 tahun ni rasanya tak ler sbb dia tak study sangat pun.....bnyk benor dia main2 and last minute lak tu.......kita pun risau.....agaknya dpt satu kertas terbaik......lagipun dah lama no dia dlm kelas jatuh w/pun tak de ler teruk sangat......tapi dah tahu no 1 tu mmg hak mutlak kawan baik dia......pernah sekali jer along rampas no tu, lepas tu kawan baik dia pegang terus......tak bagi dah peluang orang lain rasa......hahaha.....



4 comments:

Aishah @ UmmiAqil said...

syok ya along mamanya buatkan muffin tu...sedap nampak tuu...

Snow Peace a.k.a WaWa said...

Untie wawa pun bz kak menyiapkan makanan tuk majlis konvo tadika anak dia..hebat bebudak skang ni kak..tadika pun da ada konvo..wa dl xdenya nak main konvo2 ni...jamuan ujung thn biasa jer..

BABYBATRIESYIA said...

aishah, itu ler yg paling simple nak buat.....malas ler ni....

BABYBATRIESYIA said...

wawa, ye ler...dulu2 mana ler ada....gambor pun takde...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...