Monday, November 3, 2008

Chocolate Swiss Roll


Bahan-bahan
Resipi : Copy Paste from alkiram.net

6 biji telur gred A @ B
4oz gula castor
1 sudu teh baking powder
1 sudu teh esen vanilla
1 sudu bsr ovelet
3oz tepung gandum
1 sudu bsr susu tepung
4oz mentega cair
sedikit coklat emulco
jem strawberri secukupnya (tukar boh buttercream)


Cara2

Telur,gula,ovelet,baking powder,esen vanilla,tepung gandum dan susu tpg dipukul dgn kelajuan maksima sehingga gebu (5-7minit). Kemudian, masukkan coklat emulco dan mentega cair dengan dikaup perlahan2 hingga sebati. Gunakan loyang 12 x 12 atau kecil sedikit (ikut kesesuaian masing2), gunakan api atas bawah dengan suhu 200'C selama 20 minit sahaja. Sejukkan sebentar kek yang telah masak tadi dan gulungkan dengan buttercream atau jem.

3 comments:

Aishah @ UmmiAqil said...

sedapnya swiss roll...

tina said...

pompuan, gebu mcm bontot baby la wei!!!

@zura said...

gebusnyer kak nina... montok betoi... ekekekeke... x crack pon... biler zura nk reti wat swiss roll erk... x reti nk gulung laa.. asyik patah je... :(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...