A Bouquet of Roses


Bouquet of roses, request from my regular customer......this time the order came in a bit late......luckily i was available last night.....mula baking kul 7.30.....tu pun sbb nak thaw butter dulu.....coz my customer ni suka guna golden churn butter untuk butter kek dia......by 8.30 baru my cake masak......lepas kemas2 dapur sikit, chatting kejap ngan Zura, nak tunggu kek sejuk dulu.......kul 10.30 baru start deco.....sambil chat sambil menganyam tikar kat kek......hehehe........ini request customer gak.....nak kek ala2 bakul.....kita seronok sangat nak buat sbb jarang2 benor merasa dpt menganyam tikar......satu round menganyam mmg penat tangan tp puas hati......sbb dpt gak betul2 praktik deco ala gini......

By kul 12 baru siap deco kek......lambat pasal bnyk berenti dlm perjalanan nak siapkan kek.....kejap kejap baby nak susu ler, kejap2 datang mengadu ler.......hehehe......pastu melayan along bersembang ler......pastu mcm2 lagi ler.......

Skrg ni tengah dok pk, mana lak nak letak wording ni.......hahaha.....seronok bebenor gubah bunga sampai lupa ada wording nak letak......nanti ler pk......petang nanti baru nak deliver kek.......kikiki.....

7 comments:

@zura said...

wahhhh.. marvelos..fabulos... fabuloso.. semua ada... mmg menarik.. cantik.. kemas... sayang nk potong... huhuhuhuh...

|| syazwaniadnan || said...

kak nina, wani selalu jeles tgk roses akk taw.. cantik.. kembang.. mekar..
die punye edges tu.. fuh, mcm roses hidup plak! eheh :D

keep it up kak!

Aishah @ UmmiAqil said...

sukenye tgk kek penuh ngan bunga tu...elok je duk dlm bakul

BABYBATRIESYIA said...

@zura, heheeh.....thanks zura...

BABYBATRIESYIA said...

syazwaniadnan, alahai apa yg nak dijeleskan....sumer org leh buat......kena try selalu jer....

BABYBATRIESYIA said...

aishah @ ummiaqil -- thanks aishah......baru jer ptg smlm singgah rumah aishah.....hehehe.....tp x leh nak tinggal komen pasai shoutbox tu kat opis tak leh nak view lak....

Mak uda ida said...

wahhh nina cantiknya deco ni, bunga tu guna wager cone ke...cantik laa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...