Thursday, November 20, 2008

A birthday cake for the little girl!!

Order ni actually from my regular customer.......selalu tak pernah lupa event penting dalam famili kakaknya (if not mistaken......bukan adik kan....hehehe)......just kali ni zarina lupa nak confirm order, so petang smlm baru diberitahu......siap bagi sample utk kek so memudahkan kerja kita sebenarnya ......a bit like this cuma bunga2 tepi2 sample tu sumer pakai fondant/sugar paste.....tp oleh sbb dah lewat, fondant tak sempat nak keras.....better pakai sugar paste....so kita adun bunga dr fondant (small ones only) plus bunga ciput2 dr buttercream......ada balance stoberi letak sekali buat penyeri.....mcm mana zarina? ok dak.......kira mencapai sasaran u tak? hehehe.....



6 comments:

Aishah @ UmmiAqil said...

cantik ahh walau nampak simple...
akak ape beza fondant ngan sugar paste? sekali tgk cam sama je...

Snow Peace a.k.a WaWa said...

Cute la kak kek tu..so sweet..

BABYBATRIESYIA said...

Aishah, fondant usually buat cover kek.....utk buat bunga atau apa2 decoration pada kek, usually kita pakai sugar paste/gum paste - ia lebih stabil utk dijadikan hiasan

BABYBATRIESYIA said...

Wawa, thanks wawa.....

zaRina said...

Nina, this is perfect... N from the cheering Farah masa i call mlm tuh, i can imagine the cake is PURFUCT banget... Got to know the cake taste great too. Org2 kat tmn mahsuri, sume dah simpan nomot tepon u.. Thanx Nina for alwiz accomodating my request!!!! U ra surely in my list for my family in the north... NO more SR ok!!! :-)

BABYBATRIESYIA said...

Hi zarina

Gembiranya hati dapat tahu sumer orang puas hati.....and thanks for becoming my loyal customer.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...