Monday, March 22, 2010

~Happy Birthday Kakak Sayang~


Minggu ni adalah minggu free.....so kakak dah request awal2 mesti buat besday cake untuk dia......semalam she turned 8 years old.....serentak ngan besday kakak adalah besday adik kesayangan di Putrajaya, celebrate besday ke 25....eppi besday ya to both of you......

Berbalik pada kakak......katanya dia nak kek ada gambar princess atau barbie......aku lak buat kek ngan mood yang kureeennnggg........hehehe.....tu pasal entah apa2 yang aku conteng.....biasa le buat kek untuk diri sendiri......(uih...jahat mama ni kan...hehe)....mmg dah siap booking tak bagi aku buat yang orang lain....sib baik mmg tak ada gangguan.....sehari suntuk dok umah pun, lewat petang baru aku nak bakar kek.....kali ni aku bakar 3 biji kek guna loyang kecik2......so cepat je masak......15 minit je.....hehe.....lepas tu aku lapis2 ngan choc ganache......so jadi le 3 layer......keknya cuma kek span coklat as kakak requested.......


Aku mula deco kul 6 ptg......1/2 jam lepas kek masak.....hehe......express nyer ni....pastu terus lukis2 sambil berteman en hubby yang tengah melayan tenet.....dah siap tu, sejukkan dulu dalam chiller.......kul 8.30 malam baru kami celebrate....

"HAPPY BIRTHDAY KAKAK SAYANG"

Mama doakan moga panjang umur, dimurahkan rezeki dan diberkati hidup sepanjang hayat.....walaupun apa pun keadaannya....semoga kakak membesar menjadi anak yang tabah dan cemerlang.....kakak tetap istimewa di mata mama......

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...