~Tart Sekundang~

Tart Sekundang ni resipinya aku dpt dari majalah....sememangnya aku tak bape rajin nak buat sangat tp entah pasai apa ada lak mood rajin datang...sebenarnya bila ditilik2 resipinya semacam jer ngan resipi yg orang dok pi belajar, so aku tak bermaksud ler nak dedah resipi2 tokey2 yang ada....sbb ada kat majalah so itu hak sumer orang ler kan.....

Sebetulnya ari ni aku happy sikit bila dpt statement via email dr customer lama aku......sebab tu aku kata benda cantik atau sedap tu subjektif......uish.....what an astonishing statement.....love it...love it.....agaknya bape ramai bakers kat utara yang my customer dah cuba ya?? Hehehe.....

Tart Sekundang

130 gm butter
50 gm gula castor
1 biji kuning telur
1 sudu teh esen vanila
30 gm susu tepung
150 gm tepung gandum

Kuning telur (untuk sapu)
Cherry Tip
Jem Nenas


Putar butter, gula, telur dan esen vanila sekadar sebati. Masukkan susu tepung dan tepung gandum. Ambil sedikit adunan leperkan dan masukkan jem nenas yang telah digentel bulat. Bulatkan adunan dan bentukkan. Sapu dengan kuning telur dan letakkan ceri tip di atasnya dan bakar selama 25-30 minit.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...