Friday, August 28, 2009

~Mini Strawberry Cheese Cake~



Cheesecake ni aku buat atas permintaan seorang kawan......memandangkan stok blueberry dah abis, aku buat pulak toppingnya menggunakan strawberry filling yang aku blend menjadi pes....katanya untuk neneknya.....cheesecake ni sesuai untuk orang yg 'sweet tooth'....dan selalunya orang tak makan banyak sebab penuh dengan rasa cheese.....kecuali mmg orang tu giler makan cheese.......aku sendiri kalu makan cheese cake pun sikit jer walaupun aku peberet benor ngan cheese cake.....takat 1 slice dah cukup untuk dapatkan rasa 'puas' tu......aku lebih suka cheese cake yg macam ni yang padat, bukan yang gebu sbb yang itu cheese yang diguna pun sikit jer.....

Yang ini kecik jer, cuma separuh dari kebiasaan aku buat.....permintaan yg aku buat khas untuk rakan2 opis aku ajer.....



p.s : Hari ni aku tak masak.....en hubby dah pesan katanya nak bawak makan kat luar....kat mana dia tak bagitau, jadi nanti2 aku citer menu bukak pose untuk hari ni tu apa ya.....yeay..yeay....

1 comment:

Mama Nazhan said...

pernah sekali jer cuba buat cheese kek betul2 punyer...tp tak menjadi...bila lah bleh buat mcm kak nina ni...?
best la akak cik abg ajak buka lar... kalau saya...saya jer la yg ajak...tp sbnrnya suka masak lagi kat umah...walaupun simple tp puas..kan kak nina?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...