Tuesday, August 18, 2009

~Just A Memo~

I am back to my native language....hehe.....

Sebenarnya pada awal2nya aku switch bahasa sbb ada sorang kawan blogger baru yg nak baca blog aku tak paham bahasa mesia....konon nak jadi orang baik ler tu.....tp tadi aku sembang2 ngan bespren aku ni, dia kata blog aku tak friendly bila tukar bahasa.....so tak pe ler no......jangan kutuk2 aku dah ler ya......aku balik kepada bahasa asal aku....kalu nak tukar jadi loghat kampung aku pun boleh....takut satgi lagi ler korang tak paham.....sbb aku ni walapun dah lama merantau, aku tetap setia ngan bahasa kampung aku.....dan rasanya sampai abis nyawa aku pun aku tak akan buang loghat aku......aku tetap bangga....

Awal2 pagi tadi masa bukak blog, aku dapat satu komen dari sorang insan yang namanya 'Anonymous'.....rasanya maybe insan ni tak pernah ler kot masuk blog aku, maybe pestime dia masuk....so pestime dia pun tinggal komen kat aku (atau dia dah geram sangat nak kutuk aku kot, ari ni hajat dia sampai).....komen yg mudah jer, katanya "TAK CANTIK SANGATLAH KEK KEK KAT SINI'......aku tak surprise pun ngan komen dia.....cuma harap2 bukan ler salah sorang customer aku.....insan ni lak tak tinggalkan nama dia so aku tak leh nak reply kat dia.....tu pasal aku publish kat sini.....aku tak malu aaa nak bagitau apa isi komen dia.....tp seringkas itu jer le yang ditulisnya....hmm....ada dak sapa2 kat luar tu yg kata padan ngan muka aku?

Ok ler....tentang komen tu....buat si insan yang namanya 'Anonymous'.....samada insan ni tokey2 kek besar (itu tanggapan aku ler)......aku ucapkan terima kasih ngan komen jujur tu......cuma aku tengah berfikir apakah aku pernah memuji2 kek aku kat blog aku......kalu orang tanya sedap ke dak pun kek aku tak pernah pun jawab, yang aku bagitau, kena tanya orang yg pernah try atau cuba dulu....sbb bagi aku tafsiran sedap tu ikut anak tekak masing2 yang mencuba........boleh ajer jujur ngan aku bagitau tak sedap.....jadi dari 10 orang yg rasa kalu 8 cakap sedap, aku gunapakai yang 8 ni ler sbb bagi aku yg baki 2 tu tekak dia orang citarasa tahap lain.....aku lak cuma dok kat anak tangga jer....

Apa nak buat kan, seni ni ikut tangan masing2.....tak ada yang sama.....jadi bagi mata si anonymous ni, karya aku buruk sangat2......x pe ler.....bukan ler aku nak mengaku aku pandai pun.....dulu2 pun aku dah cakap, ini hobi aku jer bukan ler aku mengikut2 rentak orang paksa diri menjadi pembuat kek semata2 nak cari untung.....kadang2 aku meniaga buat rugi ajer......hmmm........buat terbantut mood aku arini jer.....

9 comments:

mama nisha's said...

alamak akak..ada org x puas hati ka?..x per sabaq banyak2...dia CEMBURU tu...sebab x boleh buat kek cam akak...

Fazliana said...

sian kak nina! camtu lah cyberworld..orang yg khianat ada di mana2..

abg saya adalah salah sorang die hard fan kek kak nina...fyi, abang saya sangat fussy pasal makanan..kalau dia kata sedap, maknanya sedap..

and kalau ada return order..maknanya dia puas hati..

sekian.

semoga kak nina ceria harini. Cool!

Rizaida Home Bakery said...

hyeee...akak....ada yg xpuas ati ker...biag la kat dia...yg penting customer akak jer yg lebih tau betapa specialnya hasil tangan akak...wlupun berbeza citarasa...tapi semuanya WONDERFULL.....

harap akak xpatah semangat dan teruskan bisnes ni...sb saya ni daily viewer blog akak ni..

chaiyokkk akak.... : )

Anonymous said...

Salam,

Saya ni dari Pahang, dapat link blog ni dari fotopages rinnchan. Everyday kat opis akan akan view blog ni sebab saya sukeeee bangat dengan design kek2 kat sini....

Tapi cantik ke tak cantik ke itu universal, ikut pandangan mata masing2. Tapi bagi saya design kat sini memang cantik dan saya sukeee sgt...

zura

kamalina a.k.a aimi said...

salam.... saya ni follower je...tapi kdg2 tu geram kan kalau ada komen dari anonymous ni..mcm takut je nak reveal diri sendiri..saya pun pernah terkena gak dgn komen yg tak berapa nak best....

BabyBatriesyia aka NINA said...

Mama Nisha
Fazliana
Rizaida
Anonymous
Kamalina

THANKS SUMER SBB BNYK SUPPORT, BAGI SEMANGAT....TERHARU NI....

EJay _~ kek n foto utara said...

ala kak.. lantak ler apa org nak kata.. kita tau apa yg kita buat.. Allah pun tau.. dan lagi satu, customer akak tau hasil air tgn akak camne.. betul tak? kena kuat semangat tau!! parasit jer semua tu..

@zura said...

ermmm... sabaq ye kak... jadikan ini sebagai kekuatan utk akk lebih maju ke dpn... kalu dia nk kek lawa pd mata dia... biaq dia pi buat sendiri.. cam akk cakap.. lain org lain pendapat.. ada yg kata cantik ada yg kata buruk ada yg kata sedap ada yg kata x sedap...tp x perlu laa jujur sgt sampai tinggalkan comment.. dh laa x tulis nama... mmg pengecut... hampeh!!!

jesmondhr said...

ermm..mmg ada org dalam dunia ni perangai mcm tu..kalo semua org jadi baik sapa plak nak jadi jahat kan...abaikan aje mereka yang berperangai cenggitu.moga biz akak makin sukses..amin

- wardah-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...