~Menu Buka Puasa 18~



Sejak minggu lepas, en hubby sibuk dok sebut teringin nak makan kat Kenny Rogers....sbb smlm aku tak larat nak masak, jadi aku belanja en hubby makan kat situ....tp nak dijadikan cerita, on the way nak ke situ, kita orang accident ler pulak....tak teruk....kemalangan kecik....bukan salah kita orang pun...pakcik tu yang salah......mana idoknya.....jalan tu dah mmg dua lorong....dekat ngan traffic light.....kita orang masa tu ada kat lorong sebelah kanan....sebelah kiri pun ada keta.....tup tup...pakcik ni naik motor dari kedai kiri jalan tu, terus dia selamba jer masuk ke jalan kita orang.....kalu keta kita orang kat belakang dia, maybe ler kot salah kita orang kan sebab overtake dia...tp dia dengan selamba dr kiri jalan masuk ke kanan jalan sedangkan keta aku betul2 kat sebelah dia.....terkejut gak aku tengok sbb makin lama dia makin rapat....apa lagi, gedebum ler.....bukan keta aku rempuh dia, dia dari tepi rempuh keta aku dr tepi gak.....ni kira side by side nyer accident.....sib baik en hubby aku bawak keta slow jer....pelan2 en hubby aku undur keta....kalu laju dah sahih2 pakcik tu teruk kena penyek dek keta aku......ini ler orang tua2 bawak motor, langsung tak tengok tepi tak tengok belakang.....pakcik tu mmg tergolek ler depan keta.....pastu dia siap tekan minyak motor lagi masa dia jatuh tu....sib baik motor dia tak melayang....org kat situ yg tengok mmg ler kata pakcik tu salah.....mujur ler ramai saksi yg tengok dan belakang kami pun bnyk keta berderet gak.....hhmmm..macam-macam ler......

Ok, tinggalkan bab tu....mmg kekenyangan makan kat Kenny Rogers.....semua sekali kos makan kat situ sama mahal ngan kos kita orang makan buffet kat hotel.....hehe.....tapi sekali2 apa salahnya....berbelanja untuk makan famili tidak rugi apa pun.....



Chicken Spaghetti untuk kakak



Spaghetti Bolognaise kegemaran along.








Chicken Soup, sudah semestinya untuk baby.





3/4 black pepper chicken + aromatic rice + whipped potato + fruit salad untuk en hubby.



3/4 black pepper chicken + macaroni & cheese + corn untuk aku.



3/4 black pepper chicken + aromatic rice + coleslaw + pasta untuk mak.

1 comment:

Riena said...

2 minggu lepas makan kat sini... then esok nk makan lagii..mmg sedap klu buka kat kenny rogers kan...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...