~Menu Buka Puasa 11~

Ni kira aku main ilat ler ekk.....langkah2 hari pasal menu untuk 3-4 hari lepas sama ada tak masak atau aku tak snap pun gambar.....biasa ler, ada hari mood tarakkk.....pastu menu lak tak mencabar atau mungkin tak menarik, jadi aku malas nak tayang2......selepas first day bebukak kat luar kat Restoran Berputar, hari kedua aku satu famili bukak puasa dekat Pizza Hut lak....pastu hari ketiganya bukak pose kat Pekan Rabu lak.....hari keempat tak tayang menu tu aku mmg masak tapi aku malas nak snap gambar.....hehehe....

Bila masuk dah nak tengah2 pose ni, mood nak masak lauk macam2 pun dah makin kureng ler.....aku cuma pk janji ada lauk yang ada kuah, ada sayur, ada ayam goreng jadi ler.....makin malas ler tu nak kabor tu....al maklum ler.....minggu akhir2 ni dah jadi minggu yang agak sibuk bagi aku.....nak siapkan cookies customer lagi, aku target minggu ni kena siap sumer sekali.....lepas tu aku nak jahit baju kakak ngan baby lagi.....karang tak sedondon lak raya kali ni kalu aku tak jahit baju budak2 ni....angan2 nak jahit manik kat baju raya aku tapi rasanya tak sempat nak jahit sebelum raya.....kena ler aku buat selepas raya....x pe ler....janji dapat buat gak nanti.....





Kuzi Ayam.....kali ni takde resipi pasal aku guna perencah segera Rempah Tunjung.....original maghi daghi kelate.....hehe.....



Sup telur ni lauk santai aku....



Popia ni en hubby aku beli.....tahun ni rasa dia kurang kick mcm tahun lepas......

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...