Fancy Cookies Sempena Hari Guru



Kita menyambut Hari Guru pada 16 Mei 2009.....Salam Hari Guru buat semua guru2 di Malaysia khususnya.....

Fancy cookies ni tempahan dr seorang guru untuk sambutan hari guru di sekolahnya.....and she is my regular customer actually.....

Sha janji nak datang pickup malam......so petang tu kita ada kena buat delivery ke alor setar......on the way balik, tengok kereta banyak yang berhenti di highway changlun......ingatkan ada kemalangan.....rupanya highway ditenggelami air......masa tu dah kul 6 lebih.....on the way pergi 3 jam sebelum tu ok jer......sekali ada banjir kilat ler pulak......dekat 1 jam tersangkut di highway......takde sapa berani nak melintasi air tu sbb ada ler sorang dua yang berani bawak keta mengharung air, akhirnya enjin mati di tengah2 air banjir tu......yg boleh lepas hanya lori dengan bas jer......kalu takat ekzos2 keta2 ni tak payah eksen ler nak redah air tu.....gerenti kena tarik nanti......

Hampir kul 7 baru ler berani mengharung air.....air yang melintas dah menyeberang ke seberang yang lebih rendah......sib baik sempat kejar janji ngan sha.....

Buat fancy cookies ni mmg penat ooo......nak menunggu icing tu kering dulu satu hal sbb nak tulis atasnya, pastu dah kering nak menulis pulak....alamak.....cramp tangan menulis satu2......lepas tu nak biarkan kering lagi......makan masa dkt 3 jam gak.....punya ler takut nanti biskut jadi lemau......harap2 ok ler sbb mmg dah bakar biar dia garing sikit.....

Satu incident jadi masa tngh tunggu cookies kering......my baby ler.....spoil betul.....dah ler cookies tu cukup2 jer (silap tak buat lebih tp adunan dah mmg set cukup2....).....sekali baby tengok jer mama....dia kata "mama.....adik leh makan dak?"....selamba jer cakap...."tak leh dik....ni orang punya".....huhuhu.....tak sedar rupanya sblm tanya tu dia dah ngap satu.....uwaaaa.......sib baik cookies tu mmg berbaki 1.....kalu idok jenuh ler nak kena bakar sebiji jer sbb tak cukup.....hehehe....

Tapi ini feedback dr sha......fuuhhh lega jer dengar.....

"Thanks 4 the cookies kak nina. Semua member suka!! Semlm pun kami dh ngap dulu b4 sampai kodiang...Looking forward 4 next order"

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...