~Minnie & Mickey~



Minnie & Mickey ni request dari customer......mmg last minute nyer order......memandangkan aku jarang pick up call, so lambat le order ni masuk.....kebetulan lak customer tak sms aku.....last2 baru dpt sms....sib baik aku tak de agenda lain, so no problem je......if next time aku tak pick up calls, please sms je ya tinggalkan pesan....ada masa time call aku kalut ngan kerja lain.....tengah bergelumang ngan krim le, tngh ding dong ding dong kat dapur le, tngh rehat ler.....hehe.....

Untuk kek ni, kek chocolate 1 kg.....biasa aku bake dlm pan 8 in, kali ni aku bake dlm pan 9 in....so rendah le sikit.....bukan sebab apa, sbb gambar yg ada utk Minnie dan Mickey saiznya besar....if guna yang 8 in, mmg tak lepas....lagipun aku cari mana yang sempat je sbb dah semput ngan masa.....smlm bakar & deco, ari ni dah nak pick up....tu pun sib baik gak jumpa couple ni.....

Customer request tak mau icing bnyk.....setengah org mungkin x suka makan krim.....so aku buat mmg tipis je.....tu pasal side kek kena salut ngan croquant sbb serdak kek mmg keluar sbb aku salut sehabis nipis je, apa lagi bila kek coklat....nak guna ganache, memandangkan nak lukis, so tak dpt le aku buat.....




2 comments:

Diamilikku said...

thanx sis..walaupun last minute tapi tetap puas hati dengan hasilnya..tapi sayang..kek jatuh sebelum sempat masuk umah...part ofthe cartoon plus tulisan dah hilang...huhuhuu...so mohon izin tuan punya blog untuk copy gambar kek yer...nak masukkan dalam my blog..
Thanx once again..dah dua kali birthday alesha tuan keknya sama..hehehhe...will continue for next year insya allah...

BabyBatriesyia aka NINA said...

alahai.....jatuh ke? sib baik le alesha kecik lagi tak mengamuk kek dia rosak...hehe....silakan ambik gambar.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...