Monday, February 23, 2009

Strawberry Cheese Cake


Strawberry cheesecake ni pun order dari orang yang sama yang order cupcake untuk entry sebelum ni.....on top cheesecake kali ni adalah strawberry filling yang kita dah set ngan jelly untuk bagi layer yang cantik bila dah dipotong nanti......this is a rich cheesecake, oleh sbb itu keknya tidak tinggi sbb menggunakan 100% cheese sahaja, no egg white technique yang menjadikan kek seperti kek span atau untuk membuat kek kelihatan tinggi.......just untuk info....hehe.....

Di dalamnya kita layer ngan strawberry filling jugak......ditepinya dihias dengan sedikit krim dan red cherry tip......





2 comments:

|| syazwaniadnan || said...

akk, this one is baked or chilled cheesecake?
smooth sgt sides dia tu.
kalau wani buat ciskek, harus ada yg xkena dengan sides dia. hehe

BABYBATRIESYIA said...

Yg ini baked punya....akak jarang buat chilled cheesecake.....oleh sbb cheesecake akak x mengecut, so side dia sblm akak kuarkan mmg masih stick pada baking pan, so akak run knife smoothly dkt side dia......so hasilnya licin....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...