Friday, February 6, 2009

Cuppies For A Loyal Customer



Sebelum make-over



Selepas make-over


My customer ni mmg one of my loyal customers......tiba2 dpt sms katanya nak place order sbb dah kempunan nak makan my cuppies......saya suka berurusan dengan customer yang tak banyak kerenah dan percaya pada kebolehan dan kemampuan saya.....of course saya lebih suka kalu customer bagitau apa design yg dia nak tp my customer ni mmg jenis tak kisah.....kalu dia ada tema dia bagitau, kalu tak dia kata suka hati jer janji cantik......

Just ignore jer le note lagu tu....betul ke tak pun tak tahu pasal lupa lak bentuk note camne.....kesudahannya kita tembak ajer.....the design lak just popped kuar dr kepala.....sbb bila x de tema ni makin lama ler masa nak deco yg kita ambik.......pasai tak tahu nak deco apa.....hehehe....

3 comments:

esca said...

wahh cantik je kek tu naik kak... saya buat x pernh nk smp paras tu.. kdg2 terlebih sudah..kdg2 x naik pun.. addooiii....

BABYBATRIESYIA said...

Kek tu akak pun jarang timbang....tp usually utk cuppies saiz M ni akak sukat dlm 1 sudu besar penuh atau isi dlm 1/2 sahaja....kalu timbang tu sekitar 38-40 gm per cuppies...sama gak ngan kek coklat.....kdg2 ini tengok jenis kek....ada yg naik banyak, ada yg tak berapa.....so bergantung.....

Kalu pukul butter ngan gula, akak make sure sampai putih.....then bila boh telur, make sure sampai adunan jadi kembang/gebu....lepas tu tepung mesti dikaup balik supaya kandungan udara dlm adunan tadi tak hilang...jadi kek akan naik elok w/pun isi cuma 1/2 sahaja....kek yg tidak hancur gulanya boleh menyebabkan kek bantat...

|| syazwaniadnan || said...

akk, mcm mane ek nk elak dr cupcake liners tu lekang dr cake die?
ade tips tak, kak?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...