Jalan-Jalan Cari Makan - RFC











RFC di Alor Setar baru jer buka di Shahab Perdana......penuh ngan customer......kebetulan selepas dah angkut kamera baru.....hehehe.......(abis duit melayang....bertahun menabung....abis sekelip mata.....adeih.....demi minat ku teruskan jua......apa kan daya.....hahaha....).....maka hubby ajak ke RFC......first restaurant dekat Sungai Petani kita tak pernah singgah......sbb tengok pelanggan selalu ramai......malas lak nak beratur......rumusan selepas makan-makan.......mmg tak rugi pun makan.......kata anak lebih kurang sama jer ngan KFC.......so sekarang pilihan terdekat dah ada......tak perlu ler lagi makan kat KFC.......sama2 kena sokong produk bumiputera.......lepas ni HPA kena bukak kat Perlis lak.....sbb HQ HPA pun mmg kat Perlis.....hehehe.....

Gambar2 ni hasil dari snap main2 ngan kamera baru......tak berapa berani nak tekan sana tekan sini lagi takut ranap......kena usha2 teknik betul dulu......w/pun reganya hampir sama ngan kamera Olympus kita dulu, tp kamera yg dulu lebih senang nak handle........tp bila dah cuba beberapa kali rasanya tak de masalah......baru jer snap beberapa keping, rasa dah berangan nak sambar lensa lak.....hehehe.....


Photo pertama merasmikan my new gadget.....



Baby yang asik tak sabar suruh snap gambar dia.......alahai.....takde pesen lain gaya modelling dia, asik senget jer kepala tu.....hehehe

4 comments:

Aishah@Ariffin@Aqil said...

betui akak...dah dapat kamera ni mmg akan ade cita2 nak sambar lens...
sama ngan hubby konon nak beli kamera nikon je sekali lens dia angkut...
kat jepun rege tu murah masa beli last year...tp skrg yen naik...harga murah pon beza dalm rm100-200 tp sblm nih dekat rm500 gak...

MY WORDS DESCRIBE MY FEELINGS=) said...

k.nina,d60 ke?

BABYBATRIESYIA said...

Aishah....itu ler aishah.....saja jer ler akak ni pun.....nak perabih duit.....gatal tangan....hehehe...tp lambat ler lagi.....tak tahu bila...

BABYBATRIESYIA said...

Salam....

Alahai....segan nak bagitau....kameranya cokia jer.....tangan org tak pandai guna jer ni.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...