Wednesday, July 27, 2011

~Renovation Progres Part 2~

Progress : 25 Julai 2011

Senang hati sikit tengok progress dalam 2 hari ni......harap2 continue mcm ni le seterusnya....




Dinding dapur perenggan ngan ruang tamu dah naik penuh.....



Ni tingkap dapur belakang.....

Progress : 26 Julai 2011

Hari ke 3 ngan tukang baru....kali ni nak tak nak, kena keep track progress umah ngan tukang.....dah tahu kontraktor tak dak masa nak jenguk sejak2 dpt khabar dr tukang dok sibuk jaga dua periuk lak sekarang.....ish....ngada2 betul dia orang ni....no wonder umah terbengkalai dlm tempoh tu....kalut ngan benda lain rupanya....mujur le tukang yang ni tahu manage kerja.....so progress terus jalan untuk hari ketiga nih....



Ni pandangan hadapan umah....belah depan yg belum naik tu suppose dia orang leh letak dah frame pintu....a'aa....frame pintu2 dah sampai....tp balik2 tengahari tu aku terpandang frame2 yang ada.....dan ada satu tu saiz dia sedikit mengelirukan....aku mmg ingat saiz2 pintu yang ada.....terus aku bagitau en hubby.....soh tanya frame tu utk pintu mana.....sbb rasanya tak de saiz tu dlm perbincangan ngan kontraktor.....

Mujur le aku perati, rupanya frame yang sampai tu salah.....jumlah frame dah betul, tp saiz frame utk pintu hadapan yg sampai ke umah saiz yg tak betul....lain benor ngan perbincangan ngan kontraktor......kami soh tukar lain.....soh bagitau kontraktor, mujur le aku ternampak.....kalu kami tak tengok betul2 ntah2 terus je guna frame yang ada.....mana boleh, rega setiap sen kontraktor berkira....maka kami nak particular gak tiap saiz dan bahan yang diguna as perbincangan sebelum ni.....



Frame pintu tu maksudnya pintu nak masuk ke bilik.....ini bilik belakang....yg bertimbun batu tu actually tandas.....



Ini dapur aku.....tu frame pintu dah pasang....saja buat in case apa2 emergency.....bukak2 je nampak bendang.....hehe....skrg ni tengah dok survey2 design kabinet lak.....apa yg praktikal nak letak nanti....


Dinding dapur kat belakang sekali ngan lopak tingkap dah siap susun bata......
 

Ini dinding tandas sebelah bilik yg belakang.....belah kiri tu lorong dapur....nanti dia orang tutup sambung sekali ngan dinding tandas tu......tiang yang aku tanda merah tu nanti dia orang akan buang.....ni dlm bilik, so tak de tiang ibu tiba2 dalam bilik lak....

3 comments:

Aizura said...

ni renovation ke buat rumah baru kak? nanti dah siap, hias hias rumah tu jgn lupa show off.. nk tgk .. hihi..

Lizan said...

tak sempat jugak pakai raya nampaknya... banyak lagi kena buat ni.

Nina Babybatriesyia said...

Aizura : aiseh....hehe....simple2 je.....tak de yg fancy2 pun....

Lizan : tak smepat siap raya...silap2 ujung tahun per..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...