~Shopping lepas gian......~


En hubby punya netbook.....

Boleh ya....lepas gian ngan shopping....shopping mmg terapi minda aku paling berkesan gitu.....dan aku pulak kalau dah suka satu2 benda, aku tak ada tabiat balik pk dulu......takut kempunan balik umah dulu nak pk then by the time nak beli dah tak ada.......oooo.....(garu2 kepala yang gatal jap...)....aku mmg kurang cerewet bab memilih.....tak ada tabiat nak telek2 dulu kot2 ada mana2 cacat cela.....bagi aku takat sikit2 aku leh maafkan.....hehe....

Ni nak citer pasal sesi 'tangkap muat' kami satu famili......maklum le....sblm ni kat umah asik berebut je bila masing2 nak pakai laptop.....ye le....skrg sumer pandai nak blogging je......satu laptop mana cukup......along ngan blog dia, en hubby pun sibuk ngan idea politik dan isu semasa dia......mula2 en hubby yg tangkap netbook utk dia satu.....memadai le untuk en hubby sbb dia suka menulis dan tak bnyk pakai programming dan sebagainya.......rasanya tak banyak pakai memori......


Ni aku punya....

Then, aku lak.....grab Asus nyer laptop....aku tak leh pakai netbook sbb tak bape puas gitu nak menatap skrin netbook yg comel lote......tak bape suka.....jadi aku tetap cari yg skrin ala2 gedabak gitu.....15.6 in nyer wide screen.....grab kat PIKOM di Star Parade.....aku angkut sekali gak hard disk external.....500gb nyer.....yg lama masih ada.....yg ni buat spare sbb kena back up external hard disk lama yang berlambak gambar2 kat dalamnya tak pernah print out pun.....sayang ooo.....



Bila cakap pasal komputer, tak sah le kalu tak browse tenet kan.....ini le TP Link angkut sekali, jadi satu umah redah browse tenet serentak.....lagi best pakai ni sbb tak putus2 mcm biasa connect.....lagipun kawasan umah aku tak dak line tepon, connect tetap ngan broadband gak.....

Dan along......along dapat laptop lama aku.....waaa.....bermaharajalela le dia......tak payah kena kacau lagi, tak payah berebut2......sbb kat pc fair tu en hubby angkut sekali gak CPU untuk desktop buat kakak ngan baby......skrin masih baru, jadi beli CPU je yang baru......skrg masing2 tak leh diganggu gugat lagi.....hehehe.....

2 comments:

Aizura said...

eh! sama lak tp link tu. kami pun baru beli sebulan lepas. hehehe..

Nina Babybatriesyia said...

iya? hehe....tu le....zaman tenet ni....ni dah dlm umah saja dah sumer ada komputer sendiri kena le ada sharing link gini...senang kerja....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...