~Scenario Kejadian Tidak Diingini~

Bencananya mmg tidak seberapa tetapi bagi penduduk2 di sekitar tempat ni aku rasa tentu fobia jugak.....lagi kan aku yg tak terkena tapi duduk berdekatan turut merasa fobia memikirkan keselamatan anak2......ini je yg sempat aku snap tentang kejadian yang berlaku petang semalam.....ribut yang berlaku tu mmg tak disangka2 le boleh terjadi sebab kat situ mmg area perumahan......tp itu le kan, kejadian Allah ni adalah kehendak-Nya.....di mana-mana sahaja boleh berlaku......



Pokok patah dengan atap2 rumah terbang, ada yang tingkap patah.....



Di sini tempat berkumpul semua 'bahan buangan' yang dibawa oleh 'puting beliung' kecil ini....di padang sekolah bersebelah taman perumahan yang turut terkena.....



Kedai makan ni tempat aku selalu lunch....habis terbang sumer zink2 naik ke atas tiang lampu, terbang ke atas rumah2 di taman perumahan dan ke padang sekolah....



Atap2 rumah di belakang rumah 2 tingkat tadi.....ini rumah2 teres setingkat......abis tercabut.....kesian dia orang.....basah kuyup dalam rumah agaknya.....



Sebelah kedai makan tu bengkel kereta......van terbalik, ngan signboard turut patah.....rumah2 yang kelihatan di depan bas tu pun semua turut terkena.....tu sumer rumah2 individu/rumah kampung....

1 comment:

Aizura said...

kak nina, sy pun ada tengok psl ni dalam facebook td.. nasib baik kat rumah akak x kena yer.. pg td call mak, mak ckp memang hujan lebat sgt petang smlm.. ujian dari Allah..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...