~Black, White & Silver Theme~



Kek tempahan dari Amalina untuk dibawa ke Kelantan.....sori ya sbb kena mintak datang pick up malam2 sbb suppose tu Amalina nak datang ambik pagi esoknya, tp aku akan 'terperangkap' di dalam bilik meeting le pulak.....jadi terpaksa le menyusahkan Amalina mintak dtg mlm sblm tu gak.....

Bekas tu Amalina yang bagi so aku boleh measure saiz papan ngan kek untuk fit dalam dulang tu......bekas tu dah siap gubah ya.....bukan aku yang buat....hehe....dan sample kek pun ada Amalina bagi tp aku mmg olah totally ikut cara aku...cuma aku kekalkan ala2 tu je....bukan apa....sbb tak nak le ada nanti tokey2 kek yang tiba2 claim "eh...eh....ni design kek aku le....ciplak tak mintak izin".....sori le ya.....ada tokey2 kek ginih ya....yg penting gambar tu hak masing2, tak baik curi2 gambar orang ya...... bagi aku setiap design itu atas kreativiti masing2, tak payah mintak izin nak copy design ke apa, bila aku tayang tu kiranya tengok je le......kek dia, dia yang buat, bukan aku yang buat, jadi tau sama tau je le ya.....



Untuk kek ni aku tetap guna kek lebih kurang 1.5 kg gak, cuma biasanya aku guna loyang 8 in, kali ni aku kecikkan loyang ke 7 in ngan adunan yang sama.....so kek sedikit tinggi le.....kalu muat papan kek 10 in dah tentu aku guna loyang 8 in.....tp cuma papan 9 in je yg leh muat tu pun jenuh kena cari kat kedai sbb papan2 stok kat umah tak de saiz 9 in 4 segi nih.....sib baik le ada kat Yon Hin tuh.....kalu dak jenuh gak nih nak mencari sampai ke Jitra lak.....untuk bunga sepatut kena pure white, tp stok kat kedai pun tak de warna putih, so aku terpaksa beli 2 kotak bunga ngan warna pink yg ada bunga2 putih bersama, kena le aku potong2 bunga pilih yg putih2 tu......



Orait le Amalina....tq ya untuk order nih.....semoga selamat semuanya.....

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...