~Baju Sekolah Kakak~



Apa citer lak ujung2 tahun baru nak tayang baju sekolah kakak nih? hehe.....sebetulnya ni testing sesi lembut2kan tangan balik nak mula menjahit.....semangat jahit2 dah datang sikit2 nih hehe.....baju sekolah kakak ni aku baru siapkan hari minggu lepas....baju2 lama dia sumer dah singkat, jadi hubby kata beli sikit dulu kain buat eksperimen dulu ingat lagi tak camne nak jahit baju kurung hehe...kalu ok lepas ni baju sekolah kakak tahun depan sumer aku jahit je......sori le naaa.....aku ni terbalik sikit, org kata mudah jahit baju kurung biasa dari jahit baju kurung moden, tp aku lebih mahir jahit baju moden pulak......tang mana fobia nak jahit baju kurung biasa ni pun aku tak tahu.....padahal masa belajar jahit dulu mmg belajar jahit baju kurung biasa je......teringat lagi kat cikgu Nina yg personally ajar aku menjahit dulu nih.....tak tahu le kedai jahit tu masih ada lagi ke tak......

Sebetulnya aku dah tak sabar nak menjahit lagi.....lepas dah try bnyk kali nih dah rasa confident sikit nak mula semula, kalu dak asik kerjanya belek2 pola je, tunggu seru datang lambat sangat....hehe....smlm pun baru lepas grab buku baru baju2 tradisional Salikin Sidek....fuuuhh.....tambah bersemangat aku nak potong2 kain nih.......tp sori le ya....buat masa ni hanya untuk peribadi sahaja.....tempahan tak bukak kat sapa2 pun.....

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...