~Cream and Gold Theme 4 Ayu~


Aku menyampah betul ngan feature baru nak upload gambar ke blog kali ni.....tiga empat kali aku tekan belum tentu gambarnya kuar.....mmg nak kena sekeh le......rugi masa aku je nak upload gambor2 nih punya le lama....nape yg tukar feature jadi gini nih......hellooo.....aku ada kerja lain lagi nak buat nih.....tenet pun satu hal mcm kura-kura.....ingatkan arini dah reset speed masuk bulan baru, tapi serupa tu gak.....tak laju2 pun.....dah le aku tambah 1G kali ni kena charge RM15 tak mcm biasa cuma RM5 je.....waaaa......mmg mencekik darah le depa ni pun.....kot ya pun nak up rega bior le service tip top sikit.....ini tidak.........



Orait le lepas geram tuh.....meh nak tayang cupcake le dulu......cupcake nih order dari Ayu.....ada aku citer dlm entri sblm nih pasal ayu kan.....aku dah cakap nak buat cupcake ayu kali nih ngan penuh kasih sayang.....ikut cara aku je le....aku tahu tokey2 kek ramai sekarang, idea pun mcm2 yang lagi canggih tp aku masih ngan cara aku, tak payah copy2 org nyer.....idea on the spot mcm biasa.....yg jadi on the spot sbb jenuh dok pk apa le nak deco.....asal2 aku beli bunga putih ingat nak letak kat cupcake ayu, tp ayu bagi tema baru lak warna krim ngan gold.....aiseh....tak sempat dah nak pergi cari bunga lain....so aku rasa kalu boh putih cam tak kena je.....jadi kena le buat bunga sendiri......nak bagi bangkit je warna bunga....kena le terang sikit....lagipun deco ayu serah je kat aku....buat je le mcm mana pun asal sesuai kata ayu.....senang...senang.....aku suka customer camnih....hehe.....

Terima kasih buat ayu yang memberi kepercayaan pada aku......tak sangka jumpa customer satu post kat uni lain hehe.....sama mcm wani aritu gak....eee...suka...suka....lenkali kita leh cakap2 pasal kerja le pulak ya....hehe.....


Ini cuppies sebelum deco.....suka kan bila cupcake tak buat perangai.....senang je kerja.....lenkali buat perangai baik2 gini kan bagus.....tp ada gak le yg 'timbul' sikit....tp takdak hal, potong kemas bagi rata sumer.....kalu nak deco ngan fondant senang je buat kerja.......kemas pun kemas.....



p/s tadi wardah dari kuantan tepon aku, terkejut gak aku tp ngan happynya dia ucap tima kasih.....aritu wardah tanya resipi cupcake yg tak lekang guna papercup....aku bagi wardah resipi yg aku biasa dok guna.....takut gak tak jadi sbb kalu tak ikut cara betul, maybe leh lekang gak, tp jika ikut betul2 gerenti mmg hasilnya memuaskan.....sekali wardah tepon cakap dia buat jadi....orait wardah, jadi le projek 500 pcs cuppies tu ya.....hehe.....good luck ya.....glad to share......

4 comments:

Aishah@Ariffin@Aqil said...

salam akak...
suke tengok tema akak nih...cantik...

br nak tanye resepi cupcake yg tak lekang dr paper cup...jenuh try..

::Azura Rahman:: said...

cantiknyer cc akak...

BATRIESYIA-HOMEMADE said...

Aishah.....tima kasih aishah.....resipi tu ada kat blog akak kalau tak silap.....tp khas utk guna ngan papercup je ya, bukan solo cup.....kalu tak jumpa, bagitau ya....

BATRIESYIA-HOMEMADE said...

Azura, tima kasih zura......

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...