Tuesday, December 30, 2008

AZAM TAHUN BARU 2009

SALAM TAHUN BARU 2009


Tahun baru 2009 dah masuk.....tahun baru hijrah dah beberapa hari lepas........azam apa nak buat.....sebetulnya tak pernah buat azam pun.......azam tak beria-ia tu ada ler......tapi kalu buat azam satu menda pun tak jadi....pasai sebenornya asik lupa apa azam yg dah buat.......merapu ler cheq ni......hehehe.......

Secara asasnya, semangat tu nak kena ada ler.....apa nak buat ekk tahun depan???

Pertama,


Kena rajin, kena pandai bagi2 masa......tahun depan akan jadi tahun paling sibuk buat seorang yg dah tua mcm saya......hahaha......ni nak pakat bersaing ngan anak2 ni.....w/pun sudah makin tua, semangat baru sampai jer sekarang......secara kebetulan bajet pun ada terlebih sikit jadi apa salahnya reward diri sendiri pulak untuk sesuatu yang dah lama tertangguh.......hajat di hati nak ulang balik sejarah 15 tahun dahulu......dapatkah tercapai??? atau berangan jer yg lebih.....

Kedua,



Nak kumpul duit, tolong hubby nanti nak renovate dapur......kita nak buat kabinet yang dah lama kita teringin nak buat......simple2 jer......yg penting nak cantik pada mata kita.....la ni kalu masuk dapur mcm masuk kedai jual spare part jer......hahaha......apa nak buat, dapur kita besor sangat, barang pun besooorrr gak......bajet sikit2 tak lepas ler......dapur rumah kita luas jadi kena mula menabung......ye ler.....tabung kena bagi bnyk cawangan kali ni......

Ketiga,

EJ kata dia nak tambah kawan kat Ecah......hmmm mcm teringin ler pulak.....tp hubby belum bagi 'green light' lagi......kikiki......jangan mare pa......suka2 jer.....tp bila ingat umur dah makin tua, rasa mcm dah tak larat, tapi bila tengok budak2 pastu tengok baby icha pun dah makin besar, rasa sunyi lak tak dak budak2 buat cium2 mcm bantal bucuk......eeee....kita suka benor bau baby......hatta baby icha dah besor2 pun kita suka sangat cium2 dia masa dia tidur.......aiseh.....bau budak2 kecik ni menyegarkan jer rasanya......kalu dpt green light, kita on jer ni........kahkahkah.....berangan lebih......setakat ni baru 3.....bawak perut dah 4 x.....1 tak sempat jadi.......

Keempat,

Nak upgrade sikit knowledge yang ada, nak improve lagi skills......bnyk nak buat.....tak tahu mana satu nak jalan dulu.......skills apa? mcm2......nak 'meliuk lentukkan' lagi tangan, banyak eksperimen nak kena buat ni.....

Kelima,

Proceed ngan project menjahit yang asik tertangguh dek kesibukan yang melanda sepanjang tahun lepas.....nak jahit baju2 kakak, baju2 kita sendiri, nak jahitkan langsir (tengah cari2 paten apa nak buat ni....).....aiseh....mcm banyak ler pulak.....sempat ke..??? hehehe.....ni projek yang asik tak jalan2 jer.....

Keenam,

I am going to loosen up a bit......muhasabah diri sikit kot.....

Rasanya mcm ada lagi tapi tak terfikir lak skrg ni.....semua ni sebenornya bukan ler azam pun, ini sebenarnya benda yang mesti saya buat kecuali untuk satu dua nota saya tu.....saya kena pk nak pilih yang mana satu antara dua, antara yang boleh saya buat sendiri tanpa bantuan orang lain dan satu lagi sesuatu yang mesti saya dapatkan......atau saya mesti dapatkan kedua2nya......saya tak boleh bergantung dengan orang lain untuk mendapatkan apa yang saya nak, sebab orang lain tak semestinya mahu membantu saya......sejak dulu saya dah terbiasa tidak bergantung atau berpakat dengan sesiapa untuk bertatih ke hadapan.....




No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...