Tuesday, December 23, 2008

Cuppies With Royal Icing Flowers




Just a simple cuppies untuk mini box ni......kebetulan baru dok testing buat bunga dari royal icing.....tp kena praktis lagi....ini baru pestime buat.....pestime gak tepek kat customer, tak diminta letak pun tp saja kita letak.....lenkali kena cari masa nak praktis lagi......step-step yang betul.....hmmm......apa nak buat kan....kita belajar tak ada orang nak ajar......nak pergi kelas2 ni tak ada masa dan tak mampu......ni kira try and error jer.....kalu mintak resipi ngan orang pun tak tentu orang nak bagi..........tp nasib ler ada hamba Allah yang sangat baik hati bagi resipi (mudahan dimurahkan rezeki hendaknya buat si dia......Amin).....

Tp kali ni kita tak guna resipi tu lagi.....ini resipi dpt dari buku......sebelum ni jangan kata nak buat bunga, nak buat icingnya pun tak jadi......hehehe........berkilo2 gak gula icing campak ajer......tak sempat nak jadi bunga pun.......cuma kali ni belum betul2 sempurna lagi, resipi pun tak sukat w/pun dlm buku dah sukat elok2, tp kita main campak2 jer......kena cari masa terluang mengadap benda ni ajer.....skrg ni terlalu sibuk.....luckily ler org yg masanya di rumah ajer pastu ada lak helper.....masa pree kita cuma belah malam, helper lak tak ada, lepas ni hari minggu kita tak pree langsung dah, kalu mood rajin dtg, silap2 lepas ni tiap2 mlm kena mengadap buku pulak......jadi susah nak praktis skill2 gini dengan terperinci.....

Kita ada cuba beberapa jenis bunga, tp bunganya masih belum kering betul lagi.....ada gak yg patah2 sbb tak sabar nak tengok hasilnya......hehehe.......kita ni tak penyabar tu pasal susah sikit....

1 comment:

merpati66 said...

salam nina....akak pun sama nak kelas tak ada masa ,,,tibai ajee resepi tu dok teropong sana sinun akhirnya berjaya jugak hehehe apa2 pun jgn give-up ajee...royal icing tu sebenarnya mudah kena pastikan adunan tu pekat likat untuk bunga untuk tulisan cair sikit lak....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...