Fondant Yang Ditatang...



Nape ya kita kata ia fondant yang ditatang....hehehe......nak jadi citer, kek ni order dari Sara from Penang.....secara kebetulan memandangkan kita on the way ke situ, so kita dengan suka hati terima order Sara sbb Sara pun pernah order masa dia tunang dulu......sepanjang jalan kek tu kita pegang tak berhenti.....takut lak apa2 pergerakan menyebabkan ia menjadi sensitif......kebetulannya hari tu hujan turun sepanjang perjalanan......menyebabkan riben fondant yang sepatutnya mengeras menjadi semakin lembut......asalnya riben tu tinggi jer, tp dlm perjalanan jadi makin rendah.....punca utama kita buat riben tu sbb sara nak bunga yg warnanya pink ke peach.....so mmg tak dpt cari.....kita ikhtiarkan warna tu dr riben manakala bunga2 kecil kita ambil dari set bunga sugar paste yg terpaksa kita lerai2kan untuk mendapatkan keserasian warna tu.......adus....sudah susah hati kita ni....bahagian tepi riben pulak ada yg hampir patah sbb ia makin menurun.....terpaksa ler explain kat Sara......well sara, in case sara terbaca, do follow up ngan akak apa jadi pada riben tu sbb majlisnya lusa...rasa mcm lambat lagi lerpulak tu......

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...