XTVT Hujung Minggu.....

Hari minggu ni relax2 jer......lepas antarkan kek, jalan2 ke pasar tani....beli sayur sikit buat masak nanti......tp tengahari tu papa ajak bawak budak2 mandi mandi di Bukit Ayer......tak bape nak menarik sangat tmpt tu sekarang tp dah yang paling dekat itu jer le yang ada.....bantai ajer ler.....kita masak kelam kabut sbb last minute nyer info nak ke situ.....biasa ler.....selalu tak plan jer......


Anak-anak demand nak makan burger.....kat taman tu pulak ada yg bukak gerai jual burger....tp jimatkan belanja.....hahaha.......roti burger dah ada....sumer dah ada.....jadi buat sendiri jer......along nak pulak boh telur.....ahaaa.....buat sendiri jer......kena pulak malam tu hubby tak ada sbb menghadiri majlis tahlil bapa saudaranya meninggal di Mekah semasa mengerjakan ibadah haji......Al Fatihah.......kita ni kalu hubby tak de malas jer nak masak.....takat mulut budak2 ni mmg tak padan nak masak mcm2.....





Sotong Masak Halia

Halia sebesar ibu jari
2 ulas bawang putih - hiris halus keduanya



Sotong dipotong bulat/atau suka hati
Sedikit Kicap
Sedikit Garam/Perasa
Lobak Merah - dihiris bulat
Daun Bawang - dipotong2
Bawang Besar - dihiris bulat

Tumiskan halia dengan bawang putih hingga wangi. Masukkan sotong yang telah dipotong bulat tadi. Masukkan lobak merah, daun bawang dan bawang besar. Masukkan kicap dan garam/perasa. Alahai....mudahnya.....pejam mata pun boleh buat.....hehehe.....


Ini tak dak kerja ler ni.....saja ler tengok siaran langsung majlis akad nikah mawi & ekin.....tp kita mmg ler tak minat mawi ni.....sori ler......hmmm punya ler mengalahkan anak raja majlis nyer.....apa2 ler asal dia orang bahagia.....tak de kena mengena ngan kita pun.....saja jer nak tengok cincin platinum tu.....hantaran sumer tu.....sori ler.....gambor kat tv jer.....ini kan liputan eksklusif.....mana leh masuk tengok....





No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...