DAGING PAPRIK


DAGING PAPRIK

3 ulas bawang putih
3 ulas bawang merah
1/2 biji cili merah + 1 sudu besar cili giling

Kisar bahan di atas.

Daging - dihiris nipis2
Lobak Merah - dihiris panjang2
Putih Jagung - dibelah sesuka hati
Kacang Panjang - potong panjang2
1 labu bawang besar - dihiris nipis2
Tomato - dibelah 6
1 batang serai - diketuk
4-5 helai daun limau purut

Sos Tiram
Sos Tomato
Sos Cili
Kicap Pekat
Kicap Cair secukupnya

Sedikit garam/gula - jika perlu

Tumiskan bahan kisar.  Masukkan daging dan kacau hingga masak.  Masukkan semua sos (semua main agak2 sahaja).  Masukkan semua sayuran, serai, daun limau purut dan kacau sebati.  Masukkan tomato.  Masukkan garam/gula jika perlu.  Biar hingga pekat.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...