Monday, November 2, 2009

~Qaisara & Batriesyia~





Along selalu jadi mangsa buli dua orang anak dara ni....batriesyia lagi le.....along jadi tukang bancuh susu dia ler, jadi tukang bukak lampu bilik air le, jadi tukang kutip barang dia le....hehehe......sikit2 dia panggil Along......sian Along....hehe......tu masa baik, masa tak baik, bergaduh je memanjang.....dah ler baby ni sore dia tak payah pakai speaker.....mulut pun mcm bertih jagung....pot pet pot pet......ngan kakak kalu tak gaduh, itu ler geng dia buat main masak2.....mcm2 dia orang buat sampai sepah2 rumah.....yg jadi mangsa kemas umah, along ler gak.....yg kena marah, along ler gak.....eeee.....nakal tau anak2 mama ni.....si baby ni lak depan pintu umah tempat dia susun kasut dia.....sapa pun tak leh letak tepi kasut dia, satgi sumer dia tolak ke bawah.....dia kata tu tmpt dia....kalu dah kaki control tu kaki control le gak.....



Tapi.....walaupun di sebalik pot pet pot pet masing-masing ni yang hari2 menjadi halwa telinga, tetap anak2 ni penyeri dalam rumahtangga.....takde dia orang, sunyi je rasanya.....lagipun cuma ada 3 orang tu je.....hmmm......lagipun masa ni kejap je jalan.....nanti sumer akan bawak diri masing2.....tinggal ler aku ngan en hubby dua orang je kat umah.....tunggu cucu ler pulak buat memeriahkan rumah.....harap2 aku dan hubby diberi umur yang panjang untuk menempuhi saat itu....

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...