Wednesday, November 25, 2009

Citer Cuti-Cuti Malaysia Part 1

Aku dan famili memulakan cuti sekolah kali ni lebih awal supaya tak crowded dengan orang ramai......tempat pertama yang kami tuju adalah ke Hot Springs Sungai Klah di Sungai, Perak.....dah lama teringin nak sampai, Alhamdulillah.....sampai jugak ke sana.....

Pandangan pertama, hmmm.....mmg cantik dan menyegarkan....kami tiba ke sana diiringi dengan hujan renyai2 yang tidak berhenti2 dari mula bertolak lagi....tapi perjalanan relax sahaja kerana tidak banyak kenderaan....maklum le...belum pun mula cuti sekolah.....esok baru cuti....hehe...

Kami menginap di Felda Plantation Hot Springs Resort.....if nak private, korang boleh pilih ke Villa dengan price dlm RM600++ ke atas.....tapi don't worry le....biliknya pun sangat memuaskan hati....semuanya ada......cantik dan lengkap serba serbi......



Entri masuk ke bilik.....jumpa almari dulu.....kat tengah2 tu ada set utk hot tea......ada buah pulasan pemberian hotel masa kita orang check in kat kaunter......dlm tu ada peti ais.....mcm hotel2 lain gak.....boleh le kata taraf 5 star gak kat sini...



Bilik air yang cantik dan kemas.....siap ngan bath tub.....



Ini meja solek, sekali ngan tempat letak tv......



Ini sudut santai dalam bilik.....luas bilik ni....



Ini pemandangan dari balik langsir tu......leh nampak tempat parkir kereta.....



Ini le king size nyer bed....selesa ooo.......dalam almari ada siap tilam untuk guna kalu anak2 ramai.....seterika ngan papan ada sekali dlm almari.....sejadah pun ada siap bagi......lengkap sumer....

Aktiviti Pertama : Merebus Telur

Ini yang seronok bila sampai masa orang masih belum ramai......cuma kami je yang ada......oleh sebab malam tu kolam air panas bukak sampai pukul 9.00 malam.....selepas check in, kemas2 sumer, kami terus ke kolam air panas.......singgah beli telur kat kafe, pastu terus ke tempat ni......







Aktiviti Kedua : Mandi di Hot Springs

Anak2 dah tak sabar nak mandi2......kena lak hujan renyai2....maka acara paling sesuai mesti le mandi air panas.......tak de le panas sangat....tp syok sbb kami je yg concur kolam.....sambil2 makan telur separuh masak dan telur rebus tadi.......



Bersambung.....

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...